Top Stories , Arts & Culture

Q&A: Ευαγόρας Θεοδοσίου

Πότε αρχίζουν τα δύσκολα; "Όταν Απολύεσαι" και δεν ξέρεις πώς θα βρεις την άκρη. Η φράση της εποχής έγινε χιουμοριστική μουσική παράσταση από πέντε ταλαντούχους καλλιτέχνες. Ο εκ των δημιουργών της παράστασης Ευαγόρας Θεοδοσίου, απαντά το QA του "απολυμένου" καλλιτέχνη!

Δημοσιεύτηκε στις 19 Νοεμβρίου 2013

"Απολύεσαι"… δηλαδή;

Επειδή το γέλιο είναι δυσεύρετο στις μέρες μας, αποφασίσαμε εμείς, μια ομάδα πέντε ατόμων, να το δώσουμε απλόχερα στον κόσμο, με αυτή τη σατιρική μουσικοθεατρική παράσταση που τιτλοφορείται "Απολύεσαι".

Σε τι αφορά η παράσταση και γιατί επιλέξατε αυτό τον τίτλο;

Η παράταση έχει στοιχεία stand-up comedy και αποτελείται από θέατρο και τραγούδι. Τώρα όσον αφορά στον τίτλο; 'Βαφτίσαμε'την παράσταση με αυτό το όνομα, γιατί θεωρούμε ότι λέξη η "απολύεσαι" σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, αποτελεί την αρχή του κακού και το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει κάθε σπίτι.

Ποιοι αποτελούν την ομάδα και πώς γνωριστήκατε μεταξύ σας;

Στην παράσταση συμμετέχουν οι Βασιλική Διαλυνά, Έλενα Ιsseyegh, Jonathan Betito και η Άντρεα Αγαπίου. Το πώς γνωριστήκαμε είναι μία πολύ μεγάλη ιστορία. Το θέμα είναι ότι βρέθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος, στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή. Το ότι δέσαμε δεν ήταν και πολύ δύσκολο. Αυτό που κάνουμε, το κάνουμε επειδή θέλουμε να το κάνουμε και όχι επειδή μας το επέβαλε κάποιος. Ο κάθε ένας από εμάς έχει δώσει το δικό του στοιχείο στην παράσταση... Τα συμπεράσματα δικά σας…

Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις τον κόσμο να γελάσει σήμερα;

Γενικά είναι δύσκολο, εξάλλου ανέκαθεν έτσι ήταν, όχι μόνο σήμερα. Αν και θα χρειαστώ τρεις μέρες, είκοσι ώρες και δεκαπέντε λεπτά για να σου εξηγήσω, θα προσπαθήσω. Παρόλο που μπορεί να είναι ευνοημένες οι εποχές για τους κωμωδιογράφους, γιατί έχουν υλικό για να σατιρίσουν, η κωμωδία δεν παύει να είναι το δυσκολότερο είδος στο χώρο του θεάματος.

Γιατί πιστεύεις πως συμβαίνει αυτό;

Η κωμωδία ισορροπεί πάνω σε μια γραμμή. Εάν την ξεπεράσεις γίνεσαι σαχλός και εάν δεν τη φτάσεις γίνεσαι αδιάφορος. Οπότε, πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεκριμένος σε αυτό που κάνεις. Το να κάνεις επίσης το θεατή να γελάσει μέσα από την κωμωδία είναι πολύ πιο δύσκολο απ' ό,τι να τον κάνεις στο δράμα, γιατί πολύ απλά ο θεατής περιμένει να γελάσει. Τέλος, επειδή το χιούμορ είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση και ο κωμωδιογράφος δεν απευθύνεται σε ένα άτομο αλλά σε πολλά, καλείται να βρει τη χρυσή τομή στα κείμενά του για να γελάσουν, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι. Και αυτό επιτυγχάνεται με πολύ γράψιμο και πολύ σβήσιμο… και πάλι γράψιμο και πάλι σβήσιμο... και πάλι από την αρχή.

Έχεις άγχος κάθε φορά που ανεβαίνεις στη σκηνή μήπως δεν γελάσει κανείς;

Με τρία σφηνάκια τεκίλα πριν την παράσταση γίνομαι περδίκι! Δεν θυμάμαι κάποιο περιστατικό αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και θεατές που δεν τους αρέσει αυτό που κάνουμε.

Γιατί ασχολήθηκες με την υποκριτική;

Ανέκαθεν ήθελα να γίνω ηθοποιός. Προσπάθησα να κάνω κι άλλες δουλειές στο παρελθόν, εφήμερες και μη, αλλά ήταν μάταιο! Και όταν λέω εφήμερες και μη εννοώ ότι έχω δουλέψει από βοηθός κλειδαρά μέχρι κλόουν σε παιδικά πάρτι και από οικονομικός σύμβουλος μέχρι μεσίτης.

Ποιες θα έλεγες πως ήταν οι πιο σημαντικές σου στιγμές μέχρι σήμερα στο θέατρο και την τηλεόραση;

Η πιο σημαντική δουλειά μου στην τηλεόραση ήταν στους "Αληθινούς Έρωτες" γιατί είχα την πρώτη μου επαφή με την κάμερα. Τώρα για το θέατρο δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια, γιατί κάθε φορά είναι λες και είναι η πρώτη φορά!

Τι είναι η υποκριτική για σένα;

Είναι σαν να ρωτάς έναν τραπεζικό υπάλληλο, τι είναι η τράπεζα για σένα; Ή ένα λογιστή, τι είναι η λογιστική για σένα; Τι είναι; Δουλειά είναι.

Αν δεν ήσουν ηθοποιός, τι θα ήθελες να ήσουν;

Εισοδηματίας!

Η Κύπρος τού σήμερα ποιο είδος θεάτρου σού θυμίζει περισσότερο;

Δεν μου θυμίζει κάποιο είδος θεάτρου! Δεν έχει δημιουργηθεί κάτι ακόμα που να θυμίζει την υποκρισία. Γιατί και τα πιο παράξενα είδη έχουν και μια δόση αλήθειας μέσα. Και τονίζω άλλο η υπόκριση, η υποκριτική και ο υποκριτής και άλλο η υποκρισία.

Τα μελλοντικά σου σχέδια ποια είναι;

Θέλω να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω με όσες δυσκολίες και αν μου παρέχει αυτή η ασχολία…

Τα όνειρά σου για το μέλλον ποια είναι;

Θέλω κάποια στιγμή να γυρίσω όλο τον κόσμο.

Υπάρχει κάποιο μότο που σε αντιπροσωπεύει;

"Φεύγω με μια ματιά… ματιά πλατιά όπου ο κόσμος ξαναγίνεται όμορφος" του Οδυσσέα Ελύτη.

 

Η παράσταση 'Απολύεσαι' παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη στις 21.00 στο Blinkers club, στη Λευκωσία. Πληροφορίες 22351550.

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close