Εκδρομές να πας , Guide

Ένας ξεχωριστός ναός, με υπέροχη θέα στη θάλασσα

Ξεχωρίζει από χίλια μίλια μακριά, χάρη στο επιβλητικό, ξύλινο σταυρό του

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2021

Η Αγία Νάπα και το γνωστό σε όλους Κάβο Γκρέκο πέραν από τις θάλασσες τους, έχουν και άλλες πολλές ομορφιές, που κάνουν ντόπιους και όχι μόνο να τα επισκέπτονται συχνά.  Κάποιες από αυτές είναι και οι εκκλησίες, που είναι σε τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτούμε λόγω της ηρεμίας που μπορούν να σου προσφέρουν.  Άλλωστε, πολλοί πιστοί συνηθίζουν να επισκέπτονται και να προσεύχονται σε ναούς ή εξωκκλήσια μακριά από την πόλη ή το χωριό τους, γι’ αυτό το λόγο.

Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αγία Νάπα, προς το Κάβο Γκρέκο, βρίσκεται μία όμορφη εκκλησία, που είναι κτισμένη σ’ ένα ύψωμα.

Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Επιφάνειο, τον Βυζαντινό Επίσκοπο της Σαλαμίνας, ο οποίος πήγαινε στην συγκεκριμένη εκκλησία για να προσευχηθεί, να τελέσει αγρυπνίες και να γράψει, παράλληλα, τις επιστολές του.  Δίπλα από την εκκλησία, μπορεί κάποιος  ν’ αντικρίσει και τα ερείπια της παλαιότερης εκκλησίας, η οποία άρχισε να κτίζεται από τον Άγιο Επιφάνειο.  Όμως, δεν ολοκληρώθηκε λόγω του θανάτου του, στις 12 Μαΐου 403 μ.Χ.

Αυτό που κάνει τον ναό να ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων, είναι ο μεγάλος, επιβλητικός, ξύλινος σταυρός τον οποίο μπορείς να διακρίνεις ήδη από τον δρόμο, από αρκετά μέτρα πιο πριν.  Πολλοί τον χαρακτηρίζουν, μάλιστα, και ως πυξίδα, λόγω του μεγέθους του και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά «σήματα» κατατεθέν της περιοχής.

Η θέα από τον χώρο του ναού είναι εκπληκτική, εφόσον είναι ορατή ολόκληρη η Αγία Νάπα, σε συνδυασμό με φόντο του απέραντου γαλάζιου της θάλασσας αλλά και του πρασίνου της φύσης.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close