Δημοσιεύτηκε στις 01 Φεβρουαρίου 2021
Το να μεταφερθούν από το χαρτί στην μεγάλη οθόνη φυσικά και δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, με το βιβλίο Τhe Dig να γίνεται ταινία για το Netflix και να ήδη είναι διαθέσιμη.
Το The Dig είναι μια βιογραφική ταινία εποχής που έχει στόχο να αποδώσει φόρο τιμής στον αρχαιολόγο Μπάζιλ Μπράουν, ο οποίος λίγο πριν ξεκινήσει ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος, ο «πόλεμος του αέρος κι όχι του εδάφους» όπως τον αναφέρουν στην ταινία, έκανε μια ιστορική ανασκαφή στο Σάτον Χου, στα πέριξ της έπαυλης της Ίντιθ Πρίτι.
Στην ιστορία της ταινίας που βασίζεται στο βιβλίο του Τζον Πρέστον, η κ. Πρίτι προλαμβάνει τον Μπράουν για να κάνει μόνος του την ανασκαφή σε μια τεράστια έκταση χωραφιών στο σπίτι της, όπου διάφορα υπερυψωμένα σημεία δίνουν ένα δείγμα για το τι μπορεί να κρύβεται κάτω από το χώμα.
Ο Μπράουν κάνει την ανασκαφή μόνος του, με μόνη βοήθεια δύο νεαρά παλικάρια που ζουν κι εργάζονται για την Πρίτι. Αφού αρχίζει να υφαίνεται ένας πιο ανθρώπινος και βαθύς δεσμός μεταξύ των δύο, ειδικά μετά το χώμα που σκέπασε τον Μπράουν και παραλίγο να πεθάνει, αλλά και τον δεσμό που αναπτύχθηκε με τον γιο της Πρίτι, τον Ρόμπερτ, βλέπουμε πως αλλάζουν οι συνιστώσες των συναισθημάτων ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που φέρουν ένα παρελθόν άγνωστο για τον άλλον.
Ο Μπράουν φτάνει στην αποκάλυψη ενός θαμμένου πλοίου που είχε χρησιμοποιηθεί ως ταφικός τύμβος και αυτομάτως επεμβαίνουν στη διαδικασία οι μεγάλες αρχαιολογικές δυνάμεις από το Μουσείο του Ίπσουιτς και το Βρετανικό Μουσείο. Μια ομάδα 10 ατόμων σχεδόν ολοκληρώνει την ανασκαφή στην οποία βρίσκονται κτερίσματα, χρυσά κοσμήματα που υποδεικνύουν ότι η πρόβλεψη για τάφο των Βίκινγκς είναι άστοχη και πρόκειται για αγγλοσαξονικό τάφο που ανάγεται στις αρχές του Μεσαίωνα.
«Ο σκοτεινός Μεσαίωνας δεν είναι μια σκοτεινός» αναφωνεί μεταξύ μπύρας και σκοτεινής παμπ ο επικεφαλής Τσαρλς Φίλιπς.
Η σκηνοθεσία είναι από τον Simon Stone, ενώ παίζουν οι Ralph Fiennes, Lily James, Carey Mulligan, Johnny Flynn, Ben Chaplin, Ken Stott, Archie Barnes, κ.ά.
Σχετικά
Νέες πρεμιέρες στους κινηματογράφους: Υπερήρωες, δράση, ιστορικά δράματα και ελληνικός κινηματογράφος στη μεγάλη οθόνη
Η «Supergirl» κάνει δυναμική επανεκκίνηση στο νέο DC Universe, ενώ τα «Fuze», «Pressure» και «Η Μεγάλη Σφαγή των Β’ ΚΑΠΗ Αλίμου» συμπληρώνουν ένα κινηματογραφικό πρόγραμμα γεμάτο ένταση, συγκίνηση και ανατροπές
Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου στην Κύπρο
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του ασιατικού σινεμά, ο Wu Jing και η Chen Lijun
Επιστροφή στην Τρίτη Γη: Έρχεται ταινία «ThunderCats»
Η Warner Bros Pictures Animation ανακοίνωσε το σχέδιο. Θα είναι άραγε αυτή η εκδοχή που ήθελε να υλοποιήσει ο Άνταμ Γουίνγκαρντ;
«Digger»: Ο Τομ Κρουζ αγνώριστος στο teaser της νέας ταινίας του Αλεχάντρο Ινιαρίτου
Το δείγμα από το «Digger» αποκαλύπτει έναν εντελώς διαφορετικό Τομ Κρουζ σε μια φιλόδοξη μαύρη κωμωδία του Αλεχάντρο Ινιαρίτου, που φιλοδοξεί να συνδυάσει πολιτική σάτιρα και μια ερμηνεία με άρωμα Oσκαρ.
Η Λεμεσός βλέπει ταινίες κάτω από τ' αστέρια, στο θεατράκι του Μόλου
«Πολιτισμός στο Κύμα» στο Θεατράκι Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου στον Μόλο Λεμεσού.
Ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει στην υποκριτική δίπλα στην Κάιλι Μινόγκ για το νέο φιλμ του Τζέιμι Ανταμς
Ο Ταραντίνο αφήνει προσωρινά πίσω τη σκηνοθετική καρέκλα και αναλαμβάνει ρόλο μπροστά από την κάμερα, συμμετέχοντας στο «Tangled Up in Blue», μια νέα παραγωγή του Τζέιμι Ανταμς που συγκεντρώνει ένα εντυπωσιακό διεθνές καστ.
«Τα Κάλαντα» κερδίζουν 3 Βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η επιτυχημένη ελληνική παραγωγή απέσπασε τρία βραβεία στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Βλέπουμε και φέτος (δωρεάν) ταινίες κάτω από τ' αστέρια, σε Λατσιά και Γέρι
Και φέτος δίνουμε ραντεβού στο θερινό σινεμά του Δήμου Λατσιών-Γερίου, σε δύο μάλιστα τοποθεσίες
Δωρεάν cinema κάτω από τ' αστέρια, στη Φανερωμένη
Οι τέσσερις ταινίες που θα δούμε στην πιο γραφική αυλή της πόλης
Spider-Man: Brand New Day: Κυκλοφόρησε το νέο trailer με τον Τομ Χόλαντ
«Ο Τομ Χόλαντ στην καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του» δήλωσε ο πρόεδρος της Sony, Τομ Ρόθμαν
Πέθανε στα 35 της η Ντέιβι Τσέις-Η πρωταγωνίστρια του «The Ring»
Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο του θεάματος η είδηση του θανάτου της Ντέιβι Τσέις (Daveigh Chase) σε ηλικία 35 ετών.