Δημοσιεύτηκε στις 09 Φεβρουαρίου 2021
Οριστικά τον ερχόμενο Απρίλη θα παραδοθεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο στην ενορία του Αποστόλου Ανδρέα στη Λεμεσό, ένα από τα έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στις συνοικίες της πόλης. Το γήπεδο (γνωστό στους Λεμεσιανούς ως «Γήπεδο του Αετού»), κατασκευάζεται σε τουρκοκυπριακό τεμάχιο, δυτικά της οδού Γεωργίου Αβέρωφ παρά την οδό Σπερχειού.
Τις εργασίες του έργου, επιθεώρησαν σήμερα ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης καθώς και ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Τους δύο συνόδευαν δημοτικοί σύμβουλοι καθώς ο Στέλιος Στυλιανού μέλος του ΚΟΑ.
Συναφώς αναφέρεται ότι σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπογράφηκε τον περασμένο Μάρτιο, το κόστος εκτέλεσης του έργου είναι €894.752,75 πλέον Φ.Π.Α. με τον ΚΟΑ να αναλαμβάνει τη χορηγία του ποσού των €740.000.
Τόσο ο δήμαρχος Λεμεσού όσο και ο πρόεδρος του ΚΟΑ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πορεία των εργασιών του έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γειτνιάζον με το γήπεδο μεγάλο χώρο που εξασφάλισε ο Δήμος, θα κατασκευαστεί μεγάλος χώρος στάθμευσης, αλλά και θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου, πεζόδρομος για άσκηση και παιδότοπος με όργανα εκγύμνασης. Για τον παιδότοπο θα συνδράμει και ο ΚΟΑ, όπως δήλωσε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Σημειώνεται ότι σύντομα στο γήπεδο θα εγκατασταθεί πλαστικός χλοοτάπητας και θα διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες και προπονήσεις ομάδων Δ’ Κατηγορίας, ενώ θα εξασφαλιστεί και πιστοποίηση από FIFA. Σε προχωρημένο δε στάδιο βρίσκεται η κατασκευή κερκίδων, περίφραξης, αποδυτηρίων, ιατρείου για παροχή πρώτων βοηθειών, χώροι υγιεινής, υποδομές ΑΜΕΑ. Επίσης ταυτόχρονα προχωρούν και τα έργα που έχουν να κάνουν με τον φωτισμό του γηπέδου, με το σύστημα ραντίσματος του καθώς κι άλλες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. «Η αναβάθμιση των συνοικιών της Λεμεσού δεν είναι πλέον μια εξαγγελία. Πραγματοποιείται με συγκεκριμένα έργα και συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιασμό», δήλωσε ο δήμαρχος Λεμεσού, ο οποίος ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για την υποστήριξη που προσφέρει στο συγκεκριμένο έργο. «Προσβλέπουμε, κατέληξε, στην υλοποίηση και άλλων έργων στη Λεμεσό που αποτελεί την Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού».
Σχετικά
Aεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων και θα δώσει voucher €50
Δέσμευση της, να συνεχίσει να κάνει το ταξίδι προσιτό για όλους.
Πόσο εύκολα το ChatGPT μπορεί να καταστρέψει τις διακοπές μας
Τραγικά λάθη στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό το αποδεικνύουν.
Η Aegean αναπροσαρμόζει τις τιμές των εισιτηρίων της, λόγω κόστους καυσίμων
Η AEGEAN προχωρά σε αναπροσαρμογή των τιμών των εισιτηρίων, τα οποία θα κινηθούν σε σχετικά περιορισμένα επίπεδα, από 7 έως 8%
Το Πάσχα βρίσκει τη θέση του δίπλα στη θάλασσα
Μια πασχαλινή εμπειρία γεμάτη γεύσεις, παραδόσεις και οικογενειακές στιγμές στη Λεμεσό
Εκεί που ζεις φθηνά και δουλεύεις από παντού: Η καλύτερη πόλη της Ευρώπης για digital nomads
Η ευρωπαϊκή πόλη που κατακτά τους digital nomads και γιατί όλοι μετακομίζουν εκεί
Top ξενοδοχεία για Πάσχα σε Κύπρο και Ελλάδα, με προνομιακές τιμές
Πασχαλινές Αποδράσεις με τη Louis Hotels σε Κύπρο και Ελλάδα!
Οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο το 2026
Η Φινλανδία στην κορυφή για 9η χρονιά. Ποιες χώρες ξεχωρίζουν, γιατί οι Σκανδιναβοί προηγούνται και πού κατατάσσεται η Κύπρος και η Ελλάδα στη λίστα
Τίθεται σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση-Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και χαλάζι
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«The Sun»: Ένα ελληνικό νησί «κρυμμένο μυστικό» -«Δεν θέλεις να φύγεις από αυτόν τον τόπο»
Ιδιαίτερη διεθνή προβολή απολαμβάνουν οι Λειψοί στην Ελλάδα μέσα από εκτενές ταξιδιωτικό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun»
Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Κύπρο – Σε ισχύ Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Εαρινή Ισημερία 2026: Πότε είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης
Τι είναι η Εαρινή Ισημερία 2026 και πότε μπαίνει η Άνοιξη