Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2021
Η Κύπρος είναι γεμάτη από καταρράκτες, οι οποίοι δημιουργούν πάντα μία ατμόσφαιρα, παραμυθένια.
Αν είσαι ένας από τους λάτρης της φύσης και της εξερεύνησης, με την πρώτη ευκαιρία επισκέψου (αν δεν τον επισκέφτηκες ξανά!) τον μαγικό και εντυπωσιακό καταρράκτη του Φοινιού της Επαρχίας Λεμεσού, στην περιοχή «Χαντάρα» εξίσου και η ονομασία του «ο καταρράκτης της Χαντάρας.
Το κλίμα που δημιουργούν τα τρεχούμενα νερά και το πράσινο τοπίο, σε κάνει να νιώθεις απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση.
Η πρόσβαση στον επιβλητικό αυτό καταρράκτη μπορεί να γίνει μέσω ενός ευχάριστου και σύντομου χωματόδρομου, πλούσιο σε πράσινο. Συγκεκριμένα, μπορείς να φτάσεις στον καταρράκτη είτε από το Φοινί με απόσταση μόλις 0,3 χιλιομέτρων από την άσφαλτο ή με απόσταση 1,2 χιλιομέτρων από τον χωματόδρομο.
Ο καταρράκτης αναδύεται στο μέσο ενός άγριου παρθένου τοπίου με σκλήδρους, πλατάνια, πεύκα, λατζιές, ρούδι και κουμαριές. Σίγουρα θα «μαγευτείς» από τις μυρουδιές του λάδανου, της φασκομηλιάς και της λεβάντας, σε συνδυασμό με τις μελωδίες της φύσης, του τρεχούμενου νερού αλλά και με τα κελαηδήματα των πουλιών.
Το νερό του καταρράκτη πέφτει ορμητικά από ύψος περί τα οκτώ μέτρα, σχηματίζοντας στη βάση μια μικρή λιμνούλα. Το αφρώδες νερό κυλάει πάνω στα «σκληρά ηφαιστειογενή πετρώματα του γάβρου τα οποία γέμισαν με μικροσκοπικά βελούδινα βρύα, ενώ δίπλα ο κισσός σφιχταγκάλιασε τους ευθυτενείς λιγνούς κορμούς των πλατανιών».
Με πληροφορίες του Κοινοτικού Συμβουλίου Φοινιού
Σχετικά
Η Lidl Κύπρου προσφέρει έκπτωση -15% σε όλα τα φρέσκα χοιρινά κρεατικά
Η εταιρεία συνεχίζει να ενισχύει την προσβασιμότητα στο ποιοτικό φρέσκο κρέας, προσφέροντας οικονομικές λύσεις για κάθε κυπριακό νοικοκυριό.
Διαγωνισμός Καλύτερης Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας, και φέτος στη Λεμεσό
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο για ταξίδι το 2026 είναι μια ευρωπαϊκή χώρα
Η χώρα ανέβηκε από την περσινή της θέση στην κατάταξη, ξεπερνώντας την Ισλανδία και την Αυστραλία και βρέθηκε στην πρώτη θέση
Αυτοί ήταν (επίσημα) οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στον κόσμο για ταξίδια το 2025
Οι προορισμοί με τις περισσότερες αναζητήσεις και κρατήσεις αποκαλύφθηκαν σε μια νέα έκθεση από την eDreams ODIGEO
Η Aegean αυτά τα Χριστούγεννα σε ταξιδεύει στην Ευρώπη, με 30% έκπτωση
21 ευρωπαϊκές χώρες σας περιμένουν με έως -30%!
«All's Fair»: Η σειρά, με πρωταγωνίστρια την Κιμ Καρντάσιαν, θεωρείται η «χειρότερη όλων των εποχών»
Αυτή τη στιγμή, το «All's Fair» έχει ποσοστό μηδέν τοις εκατό στο Rotten Tomatoes, τον γνωστό ιστότοπο που συγκεντρώνει αξιολογήσεις κριτικών
Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η Google λανσάρει το Street View στην Κύπρο
Ανακαλύψτε την Κύπρο όπως ποτέ άλλοτε: την πολιτιστική της κληρονομιά, τις ακτές και τις πόλεις, μέσα από το Google Maps
Πετάμε με εισιτήριο από €14.99 για υπέροχους πρόορισμούς από Πάφο με την Ryanair
H νέα προσφορά της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας που θα σε ενθουσιάσει
Αυτά είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο – Ανάμεσά τους και ένα ελληνικό
Η χρυσή λίστα με τα ξενοδοχεία προέκυψε από τις ψήφους 800 ανώνυμων ειδικών, ανάμεσά τους ξενοδόχοι, ταξιδιωτικοί δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί και έμπειροι ταξιδιώτες.