Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2021
«Έσπασε ταμεία» το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς το οποίο πραγματοποιήθηκε κατά κύριο λόγο διαδικτυακά. Όπως έγινε γνωστό κατέγραψε ρεκόρ θεατών.
Τη Δευτέρα (8/2) το Ινστιτούτο Σάντανς ανακοίνωσε ότι το Φεστιβάλ του 2021, της εποχής της πανδημίας – που πραγματοποιήθηκε τόσο διαδικτυακά όσο και με φυσική παρουσία σε 20 πόλεις στις ΗΠΑ για επτά ημέρες από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου – είχε κοινό κατά 2,7 φορές μεγαλύτερο σε σύγκριση με την τυπική έκδοση διάρκειας 11 ημερών στο Παρκ Σίτι της Γιούτα.
Το περιεχόμενο του Φεστιβάλ προβλήθηκε μέσω streaming και θεατές από 50 πολιτείες των ΗΠΑ και 120 χώρες συντονίστηκαν στο διαδίκτυο για να το παρακολουθήσουν.
Συγκεκριμένα οι 72 ταινίες μεγάλου μήκους, 50 μικρού μήκους, τέσσερις ανεξάρτητες σειρές, 23 ομιλίες και εκδηλώσεις του προγράμματος συγκέντρωσαν στην online πλατφόρμα και σε TV apps 251.331 views.
Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εκτιμούν ότι με δεδομένο ότι κατά μέσο όρο σε κάθε σπίτι διαμένουν δύο άτομα, το κινηματογραφικό πρόγραμμα συγκέντρωσε πάνω από 500.000 views.
Με υβριδική μορφή – προβολές στο διαδίκτυο, αλλά σε κινηματογραφικές αίθουσες και drive-in χώρους, όπου ήταν δυνατόν, με περιορισμούς λόγω της πανδημίας – το Σάντανς συνεργάστηκε με ανεξάρτητους κινηματογράφους και πολιτιστικές οργανώσεις πολύ πέρα από τη Γιούτα για να διασφαλίσει, το συλλογικό πνεύμα μιας παραδοσιακής πρεμιέρας.
«Είναι επιβράβευση να βλέπουμε τον τρόπο με τον οποίο το τολμηρό κοινό μας ανταποκρίθηκε στο πρόγραμμα και φυσικά είμαστε ευτυχείς που εκπληρώσαμε και μάλιστα ξεπεράσαμε τον στόχο μας να επεκτείνουμε την εμβέλεια και την κοινότητα για ανεξάρτητες ταινίες αυτή τη δύσκολη χρονιά» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Ινστιτούτου Σάντανς, Κέρι Πούτμαν.
Πηγή: www.newsbeast.gr
Σχετικά
Οσκαρ: Ο Κόναν Ο’ Μπράιεν οικοδεσπότης της τελετής απονομής και το 2027
Ο βραβευμένος με 6 Primetime Emmy κωμικός παρουσίασε τις δύο προηγούμενες τελετές κερδίζοντας ως επί το πλείστον τις εντυπώσεις.
Ξεκίνησαν οι οντισιόν για τον νέο Τζέιμς Μποντ
Η Νίνα Γκολντ ανέλαβε το κάστινγκ για τον επόμενο 007 – Τη νέα ταινία θα σκηνοθετήσει ο Ντενί Βιλνέβ, με σενάριο του δημιουργού του «Peaky Blinders»
Οι 5 νέες ταινίες της εβδομάδας: Από το “Top Gun” μέχρι τον κόσμο του Guy Ritchie
Το cult αεροπορικό έπος επιστρέφει 40 χρόνια μετά στις αίθουσες, ενώ action, animation και rock ντοκιμαντέρ κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Το «Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας 3» φέρνει μια νέα εποχή για τη Μία Θερμόπολις
Η Αν Χάθαγουεϊ επιστρέφει ως βασίλισσα της Τζενοβίας και, σύμφωνα με τη σκηνοθέτρια Αντέλ Λιμ, οι fans μπορούν να περιμένουν «πολλές απολαυστικές επιστροφές» από το original cast.
Αρχίζει απόψε το Φεστιβάλ των Καννών: 22 ταινίες που διαγωνίζονται για τον Χρυσό Φοίνικα -Οι ελληνικές συμμετοχές
Με τη φιλόδοξη κωμωδία εποχής του Πιερ Σαλβαντορί, «La Vénus électrique», ανοίγει σήμερα η αυλαία του 79ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών
Μια μαγική βραδιά θερινού σινεμά έρχεται κάτω από τα αστέρια με το «The Whale»
Η βραβευμένη ταινία «The Whale» προβάλλεται κάτω από τα αστέρια, σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία με pizza, snacks και ατμόσφαιρα καλοκαιρινού σινεμά
BBC: Ποιοι θα υποδυθούν τους Beatles στη νέα σειρά «Hamburg Days»
Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1960, μέσα στα ασφυκτικά κλαμπ της συνοικίας Σανκτ Πάουλι στο Αμβούργο
Ο Ματ Ριβς αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από το «The Batman: Part 2»
Επιτέλους, μετά από καιρό, ο Ματ Ριβς αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από την ταινία, οι οποίες μας παρουσιάζουν ένα παγωμένο Γκόθαμ.
Hocus Pocus 3: Επίσημα στα σκαριά η ταινία - Επιστρέφουν οι 3 βασικές πρωταγωνίστριες
Η ανάπτυξη της τρίτης ταινίας είχε ανακοινωθεί αρχικά το 2023
Πέντε νέες πρεμιέρες φτάνουν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες
Από το πολυαναμενόμενο «Mortal Kombat II» και το σκοτεινό horror «Hokum» μέχρι Billie Eilish σε 3D και animated περιπέτειες για όλη την οικογένεια, η νέα κινηματογραφική εβδομάδα έχει επιλογές για κάθε γούστο
Τρέιλερ «Tony»: Ή πώς ο Άντονι Μπουρντέν έγινε ο... Άντονι Μπουρντέν
Origin story μιας πολυδιάστατης προσωπικότητας, ταραχώδους ζωής και ιδιαίτερων ταλέντων, από τον Ματ Τζόνσον του «BlackBerry»
The Marina Experience: Ένα 3ήμερο με θερινό σινεμά, φαγητό και δραστηριότητες, δίπλα στη θάλασσα
Όλα όσα σε περιμένουν τον Ιούνιο στη Μαρίνα Λεμεσού