Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2021
Η τέχνη και ο πολιτισμός είναι σημαντικά στοιχεία στη ζωή κάθε ανθρώπου γιατί από εκεί μαθαίνει να σέβεται, να εκτιμά και να αφήνει το μυαλό του να ταξιδεύει στο «διαφορετικό» και στο δημιουργικό. Μ’ αυτά, έρχεται και η αποδοχή και η αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας, γενικότερα.
Μια εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφίας, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η «Φωτοδός» και ο Μιχάλης Θεοχαρίδη. Πρόκειται για φωτογραφίες που βραβεύτηκαν το 2020 στον διαγωνισμό «World Press Photo». Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 4315 φωτογράφοι από 130 χώρες, υποβάλλοντας 74,470 φωτογραφίες για τις ακόλουθες οκτώ κατηγορίες: Σύγχρονα θέματα, Επικαιρότητα, Αθλητικά, Περιβάλλον, Φύση, Πορτραίτο, Ελεύθερο θέμα και Διεθνής ειδησιογραφία. Σύντομη αναφορά στην ιστορία του θεσμού που ξεκίνησε πριν από 66 χρόνια στην Ολλανδία και προβολή φωτογραφιών που διακρίθηκαν διαχρονικά.
Ένα ταξίδι (που το έχουμε όλοι μας ανάγκη) μπορεί να’ γίνει πραγματικότητα, μέσω διαδικτύου, που σίγουρα λίγο ή πολύ θα μας αλλάξει τη διάθεση. Σήμερα 4 Μαρτίου, λοιπόν, στις 19:45.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: ~45'
Ελεύθερη συμμετοχή μέσω Zoom στον σύνδεσμο:
https://zoom.us/j/92197248485
* Ο ήχος, το βίντεο και άλλες πληροφορίες που αποστέλλονται κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ενδέχεται να καταγραφούν για αρχειοθέτηση, δημοσίευση on-line ή για άλλους σκοπούς που κρίνονται κατάλληλοι. Συμμετέχοντας σε αυτήν την ηλεκτρονική συνεδρία, συναινείτε αυτόματα σε μια τέτοια οπτικογράφηση. Εάν δεν συναινείτε στην οπτικογράφηση, συζητήστε τις ανησυχίες σας με τον οικοδεσπότη ή μην συμμετάσχετε στη συνεδρία.
Σχετικά

Κινδυνεύει να κλείσει το Μουσείο Βαν Γκοχ
Το Μουσείο Βαν Γκοχ στο Άμστερνταμ προειδοποίησε την Τετάρτη ότι είναι αντιμέτωπο με κλείσιμο χωρίς περισσότερη κρατική βοήθεια

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης με τίτλο «Θρησκευτική Παράδοση»
Μία έκθεση του καλλιτέχνη Πανίκου Παναγή Χατζηδάκη και συμμετεχόντων καλλιτεχνών

Η πρώτη ατομική έκθεση της Έρης Παπαδοπούλου στη Λάρνακα
Το έργο της γεφυρώνει παραδοσιακές και σύγχρονες προσεγγίσεις, ενσωματώνοντας τόσο αφηρημένα όσο και ρεαλιστικά στοιχεία


15 (ξεχωριστές) εικόνες από την έκθεση που πρέπει να δεις αυτό το καλοκαίρι
Πήγαμε στα εγκαίνια της έκθεσης "Στον παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί”, που φιλοξενείται στο υπέροχο Almyra Hotel

«Το μήνυμα των χρυσαλλίδων»: Η ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Αρχαίο Κάστρο Κολοσσίου
Σε επιμέλεια της Στέλλας Χριστοφή


«Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί…»: Η νέα, ομαδική έκθεση από την Isnotgallery και το Almyra Hotel
Οι 17 καλλιτέχνες που συμμετέχουν

Κλείνει σήμερα η έκθεση με τις σπάνιες φωτογραφίες των Κυπρίων στην Αίγυπτο
«Το Ταξίδι για την Ιθάκη» – Φωτογραφική Έκθεση και Αναμνήσεις των Κυπρίων της Αιγύπτου (1920–1970)

The Unframed 70s: Έκθεση έργων του Γκλυν Χιουζ ως βιωματική εμπειρία
Αυτή η έκθεση δεν παρουσιάζει ένα αρχείο· ανασυστήνει ένα είδος βιωματικής μαρτυρίας που ακόμη δεν έχει ειπωθεί πλήρως.

Η Cypria Auctions επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι με μια ξεχωριστή δημοπρασία
Μια δημοπρασία που δεν αναδεικνύει απλώς έργα τέχνης, αλλά ανοίγει περάσματα σε κόσμους πνευματικούς, συμβολικούς και εσωτερικούς.

Art Drops for Love Drops: Η νέα έκθεση ζωγραφικής της Έλενας Παπαριστοτέλους
Μία έκθεση αφιερωμένη στην αγάπη, τη μνήμη και τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης.