Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2021
Βαρύ πένθος στο ελληνικό θέατρο καθώς αργά απόψε τη νύχτα έγινε γνωστό πως δυο σπουδαίοι ηθοποιοί, ο Κωστής Μαλκότσης και ο Θεόφιλος Βανδώρος, έφυγαν από τη ζωή.
Την διπλή δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας. Ήταν τέτοιο το σοκ μάλιστα που πολλοί διαδικτυακοί του φίλοι τον ρωτούσαν αν ισχύει η είδηση και εκείνος τους απαντούσε πως το έχει επιβεβαιώσει από το φιλικό περιβάλλον των ηθοποιών.
Ο Θεόφιλος Βανδώρος που έφυγε σε ηλικία 60 χρονών, ήταν πρωταγωνιστής σε πολλές δημοφιλείς σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων και το «Τμήμα Ηθών», μέσα από το οποίο έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν γιος του επίσης ηθοποιού Νίκου Βανδώρου, ήταν από τις πλέον αγαπημένες φυσιογνωμίες του εγχώριου τηλεοπτικού και θεατρικού χώρου.
Πήγε στο Ελληνο-ιταλικό Δημοτικό Σχολείο Casa d’ Italia και μετά στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Στη συνέχεια σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παράλληλα στο DEREE College. Επί μία δεκαετία έζησε μόνιμα στο Παρίσι όπου συνέχισε τις υποκριτικές σπουδές του κάνοντας και τις πρώτες του δουλειές μαζί με τον Κορνήλιο Καστοριάδη και τον Αντρέα Βουτσινά.
Ο Κωστής Μαλκότσης χάραξε τη δική του σημαντική πορεία στον χώρο του κλασικού και νεοελληνικού κινηματογράφου, καθώς και στο χώρο του θεάτρου. Σύζυγος του η ηθοποιός και χορεύτρια, Νικόλ Κοκκίνου και πατέρας των ηθοποιών Λαέρτη και Ερμή. Τελευταία του σημαντική στιγμή στον κινηματογράφο η μικρού μήκους ταινία «Δεν θα Υποκύψουμε» του Γιώργου Κ. Μπακόλα βασισμένη στο αφήγημα του Γιάννη Μακριδάκη.
Σημαντικότερες στιγμές του η συμμετοχή στις ταινίες «Τα χρόνια της θύελλας», «Η ώρα της οργής», «το Κόκκινο τρένο» και βέβαια στο «Πόθοι στον καταραμένο βάλτο».
Σχετικά

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Ένα αριστούργημα διαχρονικό έργο έρχεται στην Κύπρο
Το Κρατικό Ιταλικό Θέατρο Balletto di Milano παρουσιάζει μια αποκλειστική εκδοχή με μουσική του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι

Η Καλλιτεχνική Ομάδα Κύπριδες παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Skylight»
Η παράσταση εξερευνά την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης και τη λεπτή ισορροπία μεταξύ αντιφατικών δυνάμεων που μας καθορίζουν.

Οι 6 πρώτες θεατρικές παραστάσεις για τον Σεπτέμβριο
Από κλασικά έργα μέχρι σύγχρονες δημιουργίες, το φθινόπωρο ξεκινά με θέατρο

5 θεατρικές παραστάσεις ταξιδεύουν το φθινόπωρο από την Ελλάδα στην Κύπρο
Η μαγεία του ελληνικού θεάτρου ταξιδεύει στο νησί για μοναδικές φθινοπωρινές εμφανίσεις

"Άγουρα Κεράσια": Η θεατρική παράσταση με τους Τ. Τρύπη και Κ. Καζάκο ταξιδεύει στην Κύπρο
Ένα σοκαριστικό θρίλερ ενδοοικογενειακής βίας που συγκλόνισε κοινό κριτικούς σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη

«Ο Καραγκιόζης μάγειρας»: Μια νέα απολαυστική περιπέτεια του Καραγκιόζη
Γεμάτη γέλιο, φαντασία και... μυρωδιές από ψητά

Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου: Τρεις κυπριακές παραγωγές σε Σκηνές του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας
Ο κύκλος των φετινών παραστάσεων ξεκινά στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή του Κτηρίου Τσίλλερ, με την παραγωγή Εκ κοιλίας Μητρός μου

«Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη ανεβαίνει από το Θέατρο Λέξη
Σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη και παραγωγή Γιώργου Τσιάκκα

Θέατρο κάτω από τον έναστρο ουρανό: 8 υπέροχες παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις
8 ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Κύπρο, 8 υπέροχες παραστάσεις, 12 μέρες γεμάτες τέχνη, γέλιο και συγκίνηση!

Πέθανε η ηθοποιός Πόπη Χριστοδούλου, η υπηρέτρια του «Πάρα Πέντε»
Ξεχώρισε για τις χιουμοριστικές ατάκες της στη σειρά του MEGA

Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ περιοδεύει στα χωριά μας
Παραμύθι, αφήγηση, θέατρο σκιών και ζωντανή μουσική ενώνονται για να δημιουργήσουν έναν κόσμο ονειρικό, γεμάτο εικόνες που αγγίζουν την καρδιά

Ο Ζαχαρίας Ζαννέττου επιστρέφει με τη νέα του κωμική παράσταση «Δεν Δεχόμαστε Επιστροφές»!
Η προπώληση ξεκίνησε