Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαρτίου 2021
Μπορεί η θερμοκρασία (ειδικά τα βράδια) να μην επιβάλλει ακόμα μία θέση στις πιο δροσερές αυλές της πόλης για μεζεδάκια και κρασί, ωστόσο τα Πρωτόκολλα της κυβέρνησης δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή!
Παρόλα αυτά οι εστιάτορες φροντίζουν ώστε να ζεστάνουν όσο καλύτερα γίνεται τις αυλές τους και μας υποδέχονται με τα καλύτερα πιάτα τους!
Το Στενορύμι
Το απάχικο ταβερνάκι της Αγλαντζιάς έφτιαξε μία πολύ όμορφη αυλή και σε περιμένει ξανά, και αυτή την άνοιξη, για εύγευστους μεζέδες, τους οποίους θα συνοδεύσεις με ούζο, ρετσίνα, τσίπουρο, μπίρες ή και ζιβανία και ενίτοτε με καλή ζωντανή μουσική.
(22876543 & 99487649) Πλατεία Κυριάκου Καραολή 3, Αγλαντζιά, Λευκωσία.
Ταβέρνα Αλέτρι
Μερακλίδικους μεζέδες, παραδοσιακές γεύσεις και ένα κποτήρι καλό κρασί, σε μία υπέροχη βεράντα. Ποιος θα έλεγε "όχι" σε ένα τέτοιο σκηνικό; Αυτό θα βρεις και στην ταβέρνα Αλέτρι. Την ξακουστή και γραφική ταβέρνα, που βρίσκεται στον πυρήνα του χωριού Γερμασόγεια και δίπλα στην εκκλησία, και που εδώ και 33 περίπου χρόνια, σου φτιάχνει νόστιμο φαγητό και σου προσφέρει αυθεντική διασκέδαση. Ο χώρος της είναι φιλόξενος και συνάμα παραδοσιακός, θυμίζοντας κάτι από τα παλιά διανθισμένος με σύγχρονες πινελιές, προσφέροντας μια όμορφη ατμόσφαιρα για φαγητό και διασκέδαση. Όσο για το φαγητό της... σερβίρει έναν πλούσιο μεζέ που αποτελείται από 20 και πλέον απολαυστικά πιάτα, όλα φτιαγμένα με πρώτης ποιότητας υλικά και με σεβασμό στις παραδοσιακές γεύσεις.
(25325212, 99058143) Αγίας Παρασκευής 35, Γερμασόγεια, Λεμεσός.
Ταβέρνα Αγία Άννα
Εξαιρετική τοπική κουζίνα και αυθεντικές γεύσεις, που σε ταξιδεύουν σε παλιότερες εποχές, σ' έναν πετρόχτιστο άνετο χώρο με διακόσμηση από παραδοσιακά κυπριακά αντικείμενα και εργαλεία. Ωστόσο, αυτές τις μέρες επέστρεψε και σε περιμένει για να σε υποδεχθεί στην πλακόστρωτη αυλή της, προσφέροντας τους πλούσιους παραδοσιακούς μεζέδες της.
(22532500) Αγ. Άννα, επ. Λευκωσίας.
Παλιομούχταρος
Είναι μια όμορφη, αυθεντική ταβέρνα, με σύγχρονα στοιχεία και διαχρονική αξία. Ο Παλιομούχταρος, στον γραφικό Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας, είναι μια ταβέρνα με τα όλα της. Διαθέτει μία ανανεωμένη αυλή, με μεγάλη χωρητικότητα, περικυκλωμένη από τεράστια καταπράσινα δέντρα και γρασίδι. Οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες της υποδέχονται την πελατεία τους εδώ και 10 χρόνια με το πιο ζεστό χαμόγελο και όλοι φεύγουν ευχαριστημένοι με την ποιότητα και την ποικιλία που προσφέρει. Οι μεζέδες είναι όλοι της ώρας και φτιαγμένοι από τον 'άρχοντα' της κουζίνας, τον ιδιοκτήτη Μενέλαο Μενελάου. Περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία πιάτων, σαλάτες, ορεκτικά, μαγειρευτά, καθώς και όλων των ειδών τα κρεατικά. Στο τέλος θα καταφθάσει στο τραπέζι σου και το φημισμένο του γλυκό, το οποίο είναι κερασμένο, το 'σάμαλι' ή αλλιώς 'καλόν πράμα' που είναι η σπεσιαλιτέ του Παλιομούχταρου. Ανοιχτοί καθημερινά, μεσημέρι και βράδυ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας του Υπουργείου Υγείας.
(24323323) Φιλίου Τσιγαρίδη 12, Άγιος Θεόδωρος, επ. Λάρνακας.
Ταβέρνα Κουκά
Η Κουκά είναι ένα από τα μικρότερα μεν, αλλά πολύ όμορφα χωριά της ορεινής Λεμεσού. Γιατί να πας μέχρι εκεί; Μα φυσικά για να απολαύσεις καλό φαγητό, στη σχετικά νέα ταβερνούλα του χωριού, ονόματι Κουκά. Όσον αφορά την κουζίνα του, αυτή είναι πέρα για πέρα κυπριακή, δίνοντάς σου την δυνατότητα το βράδυ να απολαύσεις μεζέδες, με πιάτα στα κάρνουβα, όπως τηγανητό τυρί με μέλι και σουσάμι, σουβλάκια, σεφταλιά, χαλούμι, λουκάνικο, κοτόπουλο χωρίς κόκαλο κ.λπ. Για την Κυριακή το μεσημέρι επίσης θα απολαύσεις κυπριακά πιάτα όπως φρέσκες σαλάτες, νόστιμα μακαρόνια του φούρνου, στιβάδο, βοδινό με κρεμμύδια, σούβλα (αρνί, κοτόπουλο) , πλιγούρ, κεφτεδάκια και άλλα νόστιμα πιάτα. Στο τέλος, θα σε φιλέψουν με σπιτικά γλυκά (κανταΐφι, καλό πράμα κ.λπ.).
(99656929) Κουκά, επ. Λεμεσού. Απαραίτητη η κράτηση τα σαββατοκύριακα.
Σχετικά

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Ρους, που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του σε νέα τοποθεσία
Το Rous επιστρέφει δυναμικά στη λευκωσιάτικη σκηνή σε νέο χώρο, με νέα φιλοσοφία και μενού

Τα 10 πιο περιζήτητα σουβλατζίδικα της Λάρνακας
Ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα σουβλάκια στην πόλη του Ζήνωνα

Τρεις κορυφαίες βραβεύσεις για την ΚΕΟ
Ακόμα μια επιτυχία της εταιρείας ΚΕΟ και του Οινοποιείου Μαλλιάς, αυτή τη φορά στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού

Το βραβευμένο asian fusion της Λευκωσίας απέκτησε νέο πρόσωπο – και τώρα σε υποδέχεται στο εσωτερικό του
Με ανακαίνιση, φρεσκάρισμα και επέκταση, το δημοφιλές spot μεταμορφώθηκε σε έναν μοντέρνο χώρο που υπόσχεται ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης

Τα Masterclass Series by WINECORE επιστρέφουν!
Ένα ταξίδι γεύσης, γνώσης, ιστορίας και πολιτισμού γύρω από τις γηγενείς ποικιλίες της Κύπρου

Ξέρεις πού κρύβεται αυτή η αυθεντική ταβέρνα με αυλή;
Εκεί η κυπριακή κουζίνα αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο

Ο Γιώργος άφησε τις κουζίνες και έφτιαξε ένα κλασικό-μοντέρνο καραβάνι με γευστικό street food
Μία νέα καντίνα του δρόμου, λίγο εκτός Λευκωσίας για άπαιχτα σάντουιτς, μπέργκερ και όχι μόνο

Το εστιατόριο στον Πρωταρά που ξέρει από ψάρια και θαλασσινά, κι έχει συγκλονιστική θέα!
Ένα διαχρονικά αγαπημένο μαγαζί, με γεύσεις που φτιάχνονται με μεράκι και έχουν άρωμα θαλασσινό

Ένα street festival αφιερωμένο στην μπίρα, στην καρδιά της Λευκωσίας
Ένα μοναδικό σαββατοκύριακο αφιερωμένο στην μπύρα

Μια βραδιά με ναπολιτάνικη πίτσα (και μουσική) στο χωριό!
Αυτή τη βραδιά δεν πρέπει να τη χάσεις

Ανακαλύψαμε ένα ταβερνάκι στο κέντρο ενός σχεδόν άγνωστου χωριού
Εδώ θα απολαύσεις παραδοσιακή κουζίνα, σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει παράδοση και φιλοξενία

30+1 στέκια για εκδρομή και νόστιμο brunch στο χωριό!
Τα στέκια που πρέπει να επισκεφθείς