Θέατρο , Μη χάσετε

3 μοναδικές θεατρικές παραστάσεις για να δεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Πάρε την παρέα σου και απολαύστε τη στιγμή!

Δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου 2021

Αν δεν έχεις κάνει μέχρι στιγμής τα σχέδια σου για το Σαββατοκύριακο, πάρε μολύβι και χαρτί γιατί αυτή τη φορά… έχει θέατρο.  Εμείς σού προτείνουμε 3 μοναδικές θεατρικές παραστάσεις για να περάσεις ευχάριστα και πάνω από όλα δημιουργικά το χρόνο σου.

Σκηνές από γέλιο, προβληματισμούς και ανησυχίες έρχονται να «ενωθούν» με τον δικό σου κόσμο.  Εξάλλου, το θέατρο και γενικότερα οι τέχνες καθίστανται βασικοί πυλώνες στη ζωή, όλων μας, προσφέροντάς μας μηνύματα που για κάποιους λόγους τα αφήνουμε στην άκρη.

«Μείνε Δίπλα μου»
Η Θεατρική Ομάδα Persona παρουσιάζει την καινούργια της θεατρική παραγωγή «Μείνε Δίπλα μου» των Κώστα Σιλβέστρου, Χριστίνας Κωνσταντίνου και Πάνου Μακρή σε σκηνοθεσία και τελική δραματουργική επεξεργασία, Κώστα Σιλβέστρου.  Πρόκειται για μία αλληγορική θεώρηση του «Νεαρού Βασιλιά» του Όσκαρ Ουάιλντ, μέσα από τον φακό της σύγχρονης σκληρής πραγματικότητας.

Δυο αδέρφια στην επαρχία, παρατημένα στο έλεος της τύχης, έχοντας χάσει τη μητέρα τους από ανίατη ασθένεια, αποφασίζουν, μετά από πολλή σκέψη, να πραγματοποιήσουν την τελευταία της επιθυμία. Ο θάνατός της κι η στερνή παράκλησή της -ακραία, παράδοξη, ωμή και μακάβρια- δίνει σ’ αυτήν μια επ’αόριστον παράταση στα εγκόσμια, και στους ίδιους, μια μοναδική ευκαιρία για επιβίωση.Οι κώδικες ηθικής ανατρέπονται από την ίδια την ανάγκη.

Επί σκηνής: Επί σκηνής: Χριστίνα Κωνσταντίνου, Πάνος Μακρής
>> Πρεμιέρα: 23 Απριλίου στο Flea Theatre στη Λευκωσία. 
Τακτικές Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 24, 25/4 και 7, 8, 9/5, Παρασκευή και Σάββατο 14 και 15/5, Δευτέρα και Τρίτη 17 και 18/5. Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 19:00.

«Contractions»
Η Anyhow Theatre Ensemble κάνει ντεμπούτο στα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου με παρουσίαση του έργου Contractions του Βρετανού συγγραφέα Mike Bartlett, σε σκηνοθεσία του Κίμωνα Φιορέτου.

Το έργο τοποθετεί σε διευθυντικό γραφείο ακριβώς στη μέση ενός εταιρικού εφιάλτη που διαδραματίζεται εις βάρος της ιδιωτικής ζωής των εργαζομένων της εταιρείας. Στον κόσμο του έργου οι φραγμοί και ο επαναπροσδιορισμός των ανθρωπίνων σχέσεων καθορίζονται και επιβάλλονται από τους κανονισμούς μιας απρόσωπης μα ισχυρής πολυεθνικής που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων, σε βάρος της ατομικής ελευθερίας. Μέσα από δεκατέσσερις σκηνές, οι δύο χαρακτήρες του έργου, η Μάνατζερ και η Έμμα, διαπραγματεύονται τη σταδιακή και σταθερή συρρίκνωση της ιδιωτικής ζωής της Έμμα – μια διαπραγμάτευση που κάθε άλλο παρά επί ίσοις όροις γίνεται.

Παίζουν: Νάγια Αναστασιάδου, Κρίστη Χαραλάμπους
>> Παραστάσεις: 23, 24, 25 Απριλίου 2021, 19:30. Πολιτιστικό και Ερευνητικό Ίδρυμα ARTos (Διεύθυνση: Λεωφ Αγ. Ομολογητών 64, Λευκωσία)

«Η Σκοτεινή Πέτρα»
Η θεατρική ομάδα La Baracca παρουσιάζει το έργο του βραβευμένου Ισπανού θεατρικού συγγραφέα Αλπέρτο Κονεχέρο «Η Σκοτεινή Πέτρα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κυριάκου. Ένα έργο που φαντάζεται τις τελευταίες ώρες της ζωής του Ραφαέλ Ροντρίγκεθ Ραπούν κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου. Τον φαντάζεται ως αιχμάλωτο σε μια ίσως πραγματική φυλακή, κάπου κοντά στο Σανταντέρ. Συγκρούεται με έναν φανταστικό φύλακα, έναν πολύ πραγματικό έφηβο στρατιώτη, μιλώντας του για τη ζωή του, για τις ιδέες του, την ερωτική του σχέση με τον Φεδερίκο Γκαρθία Λορκα και κυρίως για τη σημαντικότητα του συγγραφικού έργου του τελευταίου.

Μέσα στο παράλογο του πολέμου, δύο χαρακτήρες συναντιούνται σε έναν παράλογο χώρο. Σε μια λεκτική και ιδεολογική αντιπαράθεση, αναγκασμένοι να περάσουν μαζί, τις τελευταίες ώρες μιας αντίστροφης μέτρησης. Ένα ζωντανό έργο για τη μνήμη, ως χώρο δικαιοσύνης αλλά και για την ανάγκη της λύτρωσης και την ουσία της ελευθερίας. Μια παράσταση που παίρνει ενα σκληρό έργο και μέσω του χιούμορ, μιλάει για τις φανταστικές εκδοχές τού και την ιστορική πορεία της σύγκρουσης των ιδεών μέσω των ανθρώπινων σωμάτων.

Ερμηνείες: Χάρης Ευριπίδου, Φώτης Καράλης
>> Παραστάσεις: 23, 24, 25 Απριλίου / 6, 7 Μαΐου 2021, 20:00. Πολυχώρος Συνεργείο (Ελευθερίας 91, 3042 Λεμεσός)

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close