Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Τo πέτρινο χωριό της επαρχίας Λάρνακας, που αξίζει να επισκεφθείς

Ένα γραφικό χωριό που πρέπει να επισκεφτείς

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2021

Εάν αγαπάς τις εκδρομές στα πανέμορφα χωριά μας, αυτό είναι ένα χωριό που πρέπει να επισκεφτείς. Το όμορφο χωριό Τόχνη βρίσκεται στην επαρχία της Λάρνακας, είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά του νησιού κι αποτελεί τον τέλειο ειδυλλιακό προορισμό για αγροτουρισμό. Βρίσκεται 36 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λάρνακας.

Τα αξιοθέατα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πρέπει οπωσδήποτε να δεις είναι τα γοητευτικά σπίτια του χωριού, τα οποία χτίστηκαν από «Τόχνη» δηλαδή πέτρα που εξορύσσεται στην περιοχή, ένα μικρό Βυζαντινό Μουσείο, ο παραδοσιακός μύλος στην είσοδο του χωριού, και μια λατινική εκκλησία στο κέντρο του χωριού. Η λατινική εκκλησία έχει θέα την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης και έχει ανακατασκευαστεί στην τοποθεσία του αρχικού ναού, που λέγεται ότι ιδρύθηκε από την ίδια την Αγία Ελένη κατά την επιστροφή της από τους Αγίους Τόπους απ' όπου έφερε μαζί της ένα κομμάτι του Τιμίου Σταυρού.

Όταν κουραστείς από τις εξορμήσεις σου, μπορείς να χαλαρώσεις σε μια από τις ταβέρνες ή τα καφενεία του χωριού (αναζήτησε την ταβέρνα Τόχνη, που σερβίρει μεζέδες και μαγειρευτά, 99563299). Παράλληλα για όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στο χωριό προσφέρονται αγροτουριστικά παραδοσιακά καταλύματα.

Ακόμα...
Το όμορφο τοπίο του χωριού και της γύρω περιοχής το καθιστούν ιδανικό για εξερεύνηση με ποδήλατο, αφού υπάρχουν ποδηλατικά κέντρα στο χωριό, καθώς και για ιππασία. Για τους λάτρεις της φύσης, η περιοχή διαθέτει και μονοπάτι μελέτης της φύσης, που ονομάζεται -φυσικά- ‘Τόχνη’ και βρίσκεται νοτιοανατολικά του χωριού.

Στάση για καφέ
Η Τόχνη, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως το χωριό της ποδηλασίας καθώς πολλοί επιλέγουν να ξεκινούν την ποδηλατική τους διαδρομή από εκεί. Στην πανέμορφη αυτή κοινότητα, υπάρχει επίσης ένα πολύ ξεχωριστό café που το επιβεβαιώνει. Φέρει το όνομα «The Feed Zone Cafe» (24332112) και φροντίζει με τα χαρακτηριστικά του παγκάκια και τα ροφήματά του να ξεκουράσει τόσο τους αθλητές όσο  και τους περαστικούς.

Είτε επιλέξεις μια ημερήσια εκδρομή στην Τόχνη είτε αποφασίσεις να διανυκτερεύσεις το σίγουρο είναι πως θα φύγεις με τις καλύτερες εντυπώσεις. Το ήσυχο και φιλόξενο περιβάλλον, σε συνδυασμό με τη γραφικότητα του τοπίου και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των οικοδομημάτων, μπορούν να σου προσφέρουν μια μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close