Wine Guide , Εστιατόρια

Το ξεχωριστό Οινοποιείο Εκφράσεις στην καρδιά της Μαδαρής

Κλασικές πρακτικές, σύγχρονα στοιχεία, κρασιά γαστρονομικά

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου 2021

Το Οινοποιείο Εκφράσεις βρίσκεται στο χωριό Χανδριά της επαρχίας Λεμεσού. Καλλιεργεί τους δικούς του αμπελώνες στο βουνό Μαδαρή και παράγει κρασιά ξεχωριστού στύλ και φινέτσας. Είναι μια σύγχρονη μονάδα, ικανή να παράγει κρασιά διαφόρων στύλ και είναι επισκέψιμο.

 

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...



Η φιλοσοφία 
Η φιλοσοφία του οινοποιείου είναι ξεκάθαρη και ορίζεται από την παραγωγή κρασιών που να εκφράζουν την περιοχή προέλευσής τους, να σέβονται τον χαρακτήρα των ποικιλιών και να έχουν την απαραίτητη πάντα ισορροπία προκειμένου να συνοδεύουν αρμονικά τα πιάτα και τις γαστρονομικές προτιμήσεις κάθε κατηγορίας οινοφίλων.

Οι αμπελώνες 
Ιδιαίτερα ορεινά αμπέλια σε πολύ μεγάλο υψόμετρο, στα οποία κυριαρχούν οι γηγενείς ποικιλίες σε συνδυασμό με αρκετές διεθνείς. Το οινοποιείο βασίζει τη διακριτότητά του στη δυναμική των αμπελιών αυτών.

Ο οινοποιός
Ο Χρήστος Βασιλειάδης είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις δημιουργίες του οινοποιείου. Εκμεταλλευόμενος τα πλεονεκτήματα που του παρέχει η τοποθεσία και ο χαρακτήρας των αμπελιών φτιάχνει κρασιά με μοναδικό ύφος και διάθεση καινοτομίας.

Οι συλλογές κρασιών
Το οινοποιείο δημιουργεί τρεις συλλογές κρασιών ανάλογης ποιότητας αλλά διαφοροποιημένου στυλ. Πρόκειται για τη συλλογή Madari Hills Collection, τη συλλογή Hillside Collection και τη συλλογή Late Harvest Series. 

Επισκέψου το
Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο ολόχρονα και προσφέρει μοναδικές εμπειρίες γευστικής απόλαυσης. Διοργανώνει επίσης θεματικές επισκέψεις και διάφορες δραστηριότητες που σκοπό έχουν να φέρουν τους φίλους του κρασιού πιο κοντά στη διαδικασία παραγωγής. Περισσότερα καθώς και πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του οινοποιείου.

Οι διακρίσεις
Τα κρασιά του οινοποιείου έχουν επανειλημμένα διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, αναφέρονται συχνά στην αρθρογραφία και έχουν στεριώσει στη συνείδηση του κόσμου του κρασιού. Έχουν αποκτήσει σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα μια τιμητική αναγνωσιμότητα ως προς την ποιότητα και το ιδιαίτερό τους στυλ.
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
Οινοποιείο Εκφράσεις 

Χανδριά, Λεμεσός
Τηλ.: 25 211604 & 99400205
info@ekfraseiswinery.com
www.ekfraseis.com

ΔΙΑΘΕΣΗ
Wine and More by French Depot

Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 17, 4043 Λινόπετρα, Λεμεσός. 
Τηλ.: 25 732007 & 96441436
frenchdepot@cytanet.com.cy
www.frenchdepotshop.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close