Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου 2021
Το Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω» με την στήριξη του Δήμου Λευκωσίας διοργανώνει για ακόμη μία χρονιά, υπαίθριες καλοκαιρινές προβολές κινηματογραφικών ταινιών, που τόσο πολύ αγάπησε και αγκάλιασε ο κόσμος της πρωτεύουσας, με ελεύθερη είσοδο.
Αυτό το καλοκαίρι θα πάρουμε θέση για να παρακολουθήσουμε έξι δυνατές και βραβευμένες ταινίες στην καρδιά της πόλης, εγκαινιάζοντας ένα πολύ ξεχωριστό χώρο της Λευκωσίας. Το Αμφιθέατρο Πλατείας Ελευθερίας, από την Τετάρτη 21 Ιουλίου και κάθε Τετάρτη (εκτός την Τετάρτη 18/8) μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου θα φιλοξενεί τις προβολές του Θερινού Σινεμά Λευκωσιάζω με θέα τα μεσαιωνικά τείχη της πρωτεύουσας. Η πρωτοβουλία αυτή του Δικτύου Εθελοντών «Λευκωσιάζω» αποτελεί την καλύτερη αφορμή για να κατέβουμε στο κέντρο της πόλης, να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την ανανεωμένη Πλατεία Ελευθερίας.
Η κ. Λεώνη Ορφανίδου, Πρόεδρος του Δικτύου Εθελοντών «Λευκωσιάζω» αναφέρει σχετικά με την εκδήλωση: «Χαίρομαι που οι υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές του Θερινού Σινεμά Λευκωσιάζω επανέρχονται στην πόλη μας, για να φέρουν μία ανάσα δροσιάς στα καλοκαιρινά μας βράδια με υπέροχες ταινίες για όλη την οικογένεια. Έξι διαλεκτές ταινίες προβάλλονται φέτος καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού με στέγη τ’ αστέρια, στο ωραιότερο σημείο της πόλης μας, κάτω από τα ενετικά τείχη στο Αμφιθέατρο Πλατείας Ελευθερίας. Οι νύχτες αυτές φέτος αποκτούν μία άλλη ιδιαίτερη υπόσταση αφού θα μας φέρουν ξανά μαζί μετά από καιρό στο ιστορικό σημείο της πόλης μας. Ευχή μου, οι νύχτες των προβολών μας, να λειτουργήσουν για όλους μας ως ανάταση ψυχής, ως μία στιγμή χαλάρωσης και χαράς μέσα σε όλη αυτή την δυσάρεστη κατάσταση που βιώνει ολόκληρος ο κόσμος τον τελευταίο χρόνο. Σας περιμένω με χαμόγελο τηρώντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας».
Το Δίκτυο Εθελοντών Λευκωσιάζω φέτος μέσα από την δράση του Θερινού Σινεμά θα στηρίξει την πρωτοβουλία του κ. Λουκά Φουρλά «Μικροί Ήρωες», διαθέτοντας όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων που θα προσφέρονται κατά τη διάρκεια των προβολών. Ο κ. Λουκάς Φουρλάς αναφέρει σχετικά: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την απόφασή σας να προσφέρετε τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων που θα διατεθούν στο Θερινό Σινεμά Λευκωσιάζω, στην πρωτοβουλία μου «Μικροί Ήρωες». Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας και έχουν επηρεάσει τη ζωή όλων μας, ενέργειες όπως οι δικές σας δίνουν δύναμη στον αγώνα των παιδιών στο Παιδοογκολογικό γνωρίζοντας ότι δεν είναι μόνα».
Έναρξη με την πιο βραβευμένη ταινίας της χρονιάς
Το Θερινό Σινεμά Λευκωσιάζω σηκώνει αυλαία των κινηματογραφικών του προβολών στο Αμφιθέατρο Πλατείας Ελευθερίας την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 21:00 με την ταινία που απέσπασε μεν μεγάλα και σημαντικά βραβεία αλλά και διθυραμικές κριτικές διεθνώς. Πρόκεται για την δανέζικη ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ «Άσπρο Πάτο» (Another Round) η οποία ισορροπεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μίας ομάδας καθηγητών η οποία θέλει να δοκιμάσει μια καινούργια προσέγγιση στη ζωή και τη δουλειά. Έτσι, αποφασίζουν να πίνουν σταθερά, μόνο τις εργάσιμες ώρες και να διατηρούν ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Ο σκηνοθέτης της ταινίας δηλώνει πως: « Η ταινία είναι ένας φόρος τιμής στην ίδια τη ζωή. Μια εκ νέου διεκδίκηση της παράλογης σοφίας που απαλλάσσεται από κάθε αίσθηση νευρικότητας και κοινής λογικής για να κοιτάξει κατάματα την ίδια την απόλαυση και τη λαχτάρα για ζωή… με όποιες συνέπειες κι αν φέρνει αυτό».
Η πλέον βραβευμένη ταινία της χρονιάς έχει αποσπάσει ανάμεσα σ’ αλλά:
- Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2021
- 4 Βραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2020: Καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, ανδρικής ερμηνείας
- Βραβείο Bafta Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας
- Βραβείο Cesar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας
- Βραβεία στα Κινηματογραφικά Βραβεία της Δανίας
- Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Αναλυτικά το Πρόγραμμα Προβολών
21|7 Τετάρτη
ΑΣΠΡΟ ΠΑΤΟ | ANOTHER ROUND (2020)
Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπεργκ
Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2021
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2020
Μια ομάδα καθηγητών θέλει να δοκιμάσει μια καινούργια προσέγγιση στη ζωή και τη δουλειά: αποφασίζουν να πίνουν σταθερά, μόνο τις εργάσιμες ώρες και να διατηρούν ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας.
28/7 Τετάρτη
LA LA LAND (2016)
Σκηνοθεσία: Damien Chazelle
Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, 1ου Γυναικείου Ρόλου 2018
Μια αμερικανική μουσική, ρομαντική, κωμική-δραματική ταινία με τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Έμμα Στόουν στους ρόλους ενός μουσικού, λάτρη της τζαζ και μιας ηθοποιού, οι οποίοι συναντιούνται και ερωτεύονται στο Λος Άντζελες.
4/8 Τετάρτη
Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ (2020)
Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης
Μια ελληνική μαύρη κωμωδία για μια παντρεμένη γυναίκα η οποία το σκάει από τον σύζυγό της, κλέβοντάς του ένα εκατομμύριο ευρώ, ώστε να συνάψει δεσμό με πρώην λαϊκό τραγουδιστή. Τα δικαιώματα προβολής της ταινίας είναι μια χορηγία της εταιρείας ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε. και του σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη.
11/8 Τετάρτη
ΤΡΙΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ | THREE PERFECT DAUGHTERS (2020)
Σκηνοθεσία: Ρολάντο Ραβέλο
Ιταλική κωμωδία με τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες τριών μπαμπάδων, που προσπαθούν να... συνετίσουν τις ερωτικώς ατίθασες νεαρές θυγατέρες τους!
25/8 Τετάρτη
Η ΘΕΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ | THE UPSIDE (2017)
Σκηνοθεσία: Neil Burger
Ένας δισεκατομμυριούχος, ένας πρώην κατάδικος και μία αυθεντική, μοναδική φιλία σε μία κωμωδία με πραγματικό συναίσθημα! Με τους Μπράιαν Κράνστον, Κέβιν Χαρτ και Νικόλ Κίντμαν.
1/9 Τετάρτη
ΛΑΣΣΙ ΓΥΡΝΑ ΣΠΙΤΙ | LASSIE COME HOME (2020)
Σκηνοθεσία: Χάνο Ολντερντίσεν
Το πολυαγαπημένο κόλεϊ που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, με μια ακόμη υπέροχη και διασκεδαστική ιστορία φιλίας και αφοσίωσης που θα ζεστάνει τις καρδιές μας!
ΟΔΗΓΙΕΣ | ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΘΕΑΤΕΣ
Το κοινό παρακαλείται να προσέρχεται στο θέατρο το αργότερο 30 λεπτά πριν από την έναρξη των προβολών. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Χώρος: Αμφιθέατρο Πλατείας Ελευθερίας
Ώρα έναρξης: 21:00
Πληροφορίες και κρατήσεις: 96995603
Είσοδος Ελεύθερη
Διοργανωτής: Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω»
Μέγας Υποστηρικτής: Δήμος Λευκωσίας
Ακολουθήστε το Δίκτυο Εθελοντών Λευκωσιάζω στο facebook: Λευκωσιάζω
Σχετικά

Τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, στις Πλάτρες θα βλέπουμε σινεμά κάτω από τα αστέρια
Η καρδιά των Πλατρών μεταμορφώνεται σε ένα παλιό, αγαπημένο σινεμά

Το θερινό σινεμά στην όμορφη αυλή της παλιάς Λευκωσίας, αρχίζει τις προβολές!
Ξεκινά ένα ακόμη καλοκαίρι κινηματογραφικών εμπειριών στον όμορφο θερινό κινηματογράφο της παλιάς πόλης

Η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη έχει ημερομηνία πρεμιέρας
«Ένα σύγχρονο καθαρόαιμο αστικό δράμα, με τραγικούς ήρωες και μοιραίους χαρακτήρες, σε έναν κόσμο γκρίζο και ναρκοθετημένο».

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Wicked: Μέρος Δεύτερο»
Η συνέχεια της ιστορίας φέρνει ξανά στην οθόνη τις Σίνθια Ερίβο και Αριάνα Γκράντε

Προβολή ντοκιμαντέρ για τα 60 χρόνια της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο
Τη σκηνοθεσία του 50λεπτου ντοκιμαντέρ, που προβάλλεται στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους, υπογράφει η Λιάνα Κωνσταντίνου

Νικ Τζόνας: Θα υποδυθεί τον θρυλικό Πολ Στάνλεϊ στην βιογραφική ταινία των KISS
Ο δημοφιλής τραγουδιστής βρίσκεται ένα βήμα πριν την υπογραφή για τον ρόλο

Το Adolescence μόλις έσπασε το ρεκόρ
Ξεπερνώντας την 4η σεζόν του Stranger Things στο Netflix

Ένα ακόμα υπέροχο θερινό σινεμά ανακοίνωσε το πρόγραμμά του
Καλοκαιρινές Βραδιές Κινηματογράφου με τα “Garden Screenings at Attikon” από το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του «Φρανκενστάιν» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο
Το τρέιλερ έκανε την πρεμιέρα του χτες στο TUDUM του Netflix και έχει προγραμματισμένη πρεμιέρα στις αίθουσες μέσα στον Νοέμβριο

Νέα εποχή και νέα πρόσωπα στο Harry Potter: Ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη της σειράς του HBO
Επιλέχθηκαν μεταξύ 30.000 παιδιών. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

Το σίκουελ του «Ο Διάβολος Φοράει Prada» έρχεται το 2026
Ο διάβολος (ακόμα) φοράει Prada και επιστρέφει δυναμικά στη μεγάλη οθόνη!

Και φέτος (στη Λεμεσό) θα βλέπουμε ταινίες ακούγοντας το κύμα
Το Starlit Screens ανακοίνωσε την επιστροφή του!