3-4 January 2014
Live Music , Nightlife & Music

3ο Λευκωσία Loop Festival προ των πυλών

Εγγύηση επιτυχίας αποτελούν η επιτυχία των δύο προηγούμενων Λευκωσία Loop Festival, σε συνδυασμό με την προσθήκη κι άλλων καλλιτεχνικών δράσεων ειδικά για φέτος

Δημοσιεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2013

Αυτό που διαφοροποιεί τη φετινή (τρίτη) διοργάνωση σε σχέση με τις προηγούμενες, είναι το γεγονός ότι στο πρόγραμμα προστίθενται και χορευτικά performances, καθώς και προβολές βίντεο από συνεργασίες looping μουσικών με visual artists. Επίσης, αλλάζει και ο χώρος διεξαγωγής, καθότι φέτος θα πάμε στο WhereHaus 612, ενώ τέλος, μαζί με τη ‘Λουβάνα Δίσκοι’, στο παιχνίδι της παραγωγής μπαίνει και το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης Κύπρου, κάτω από την ομπρέλα του ευρωπαϊκού προγράμματος ‘MinstrelProject’.

 

The artists

MC Xander (Αγγλία)

O Βρετανός MC Xander είναι πρωτοπόρος του beatbox. Φτιάχνει μουσική εξ ολοκλήρου με τη φωνή του και τη χρήση loop pedal, την οποία ονομάζει uplifting dub infused post-hip-hop music. Τα κομμάτια του στο διαδίκτυο έχουν τέσσερα εκατομμύρια views, ενώ μέσα στο 2014 θα κυκλοφορήσει ο καινούργιος δίσκος του ‘Songs of Agnosia’.

 

NT Wave (Κροατία)

O Κροάτης κιθαρίστας και παραγωγός Valent Samardžija, για το project ‘NT Wave’ χρησιμοποιεί το όργανό του με αντισυμβατικούς τρόπους. Με πετάλια ασυνήθιστα συνδεδεμένα και μηχανήματα ενσωματωμένα στα παπούτσια του, φτιάχνει μουσική που επεκτείνεται από την ambient ως την dance.

 

Biruta Ozoliņa & DJ Monsta (Λετονία)

Η ατμοσφαιρική μουσική της Biruta Ozoliņa (φωνή, kokle) και του DJ Monsta/Uldis Cīrulis (scratch, sampler κ.λπ.), είναι ριζωμένη στο φολκλόρ της Λετονίας. Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο ‘I Sowed the Sun’ (Sauli sēju), το οποίο περιλαμβάνει  στοχαστικές και ήρεμες μελωδίες.

 

On lacrimae (Κύπρος)

Οι δύο Κύπριοι μουσικοί Κώστας Μακρυγιαννάκης (ηλεκτρική κιθάρα, looper) και Θεόφιλος Σωτηριάδης (άλτο & βαρύτονο σαξόφωνο), άρχισαν να δουλεύουν πάνω στο project ‘on lacrimae’ το 2011 παίρνοντας ως έργα αναφοράς μια διάσημη μελωδία του John Dowland γραμμένη το 1596, με τίτλο ‘lacrimae pavane’, καθώς και το έργο του Καναδού συνθέτη και κιθαρίστα Ray Sealey, ‘a circle of tears’, γραμμένο το 1979. Το εν λόγω έργο, που σύντομα κυκλοφορεί από την ‘Dissonance Records’, φλερτάρει προκλητικά με το kitch, την pop και τον αυτοσχεδιασμό.

 

Awakened (Ελλάδα)

Είναι το project του Δημήτρη Χατζηζήση, ενός τριτοετούς φοιτητή μουσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι και ένα πολύ ενεργό άτομο στη μουσική σκηνή της συμπρωτεύουσας. Στο φεστιβάλ θα παρουσιάσει πρωτότυπες συνθέσεις για βιολί, κιθάρα και φωνή με τη χρήση λουπαδόρου, σε συνδυασμό με διάφορα εφέ.

 

Βασιλική Αναστασίου (Κύπρος)

Το ‘Amalgamation Project’, δημιούργημα της Βασιλικής Αναστασίου από τη Λεμεσό, είναι ένα αμάλγαμα μουσικών παραδόσεων κυρίως της Μεσογείου και των Βαλκανίων, με επιρροές από τζαζ. Στο ‘Loop Festival’ θα παρουσιάσει φωνητικές διασκευές τραγουδιών από το ‘Amalgamation Project’.

 

Maria-Christina and the 7 pedals (Αγγλία)

H Μαρία-Χριστίνα ζει στο Λονδίνο. Η μουσική του project της απομακρύνεται από το συνηθισμένο τρόπο που παίζεται η άρπα, αφού μπαίνει στο ρεύμα και ενώνεται με πετάλια εφέ όπως looper και wah-wah. Παράλληλα, χρησιμοποιεί δοξάρι και άλλες τεχνικές για να μεταβάλει το ρομαντικό, άλλοτε, ήχο της άρπας, δίνοντάς του μία πιο μοντέρνα αίσθηση.

 

Kalakatsounas (Κύπρος)

Από μικρός έπαιζε κιθάρα και πειραματιζόταν με διαφορετικά κουρδίσματα αλλά και αυτοσχεδιάζοντας. Αργότερα, σαν φοιτητής στη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, οι πειραματισμοί του αυτοί άρχισαν να αναπτύσσονται σε κομμάτια. Οι επιρροές του ξεκινούν από παραδοσιακή μουσική και φτάνουν μέχρι και την ηλεκτρονική, ενώ οι στίχοι του είναι στα κυπριακά και στα αγγλικά.


Jannis Plasmatik

Κοντά στο 2009 του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει για πρώτη φόρα στο μοναδικό club της πόλης που παίζει αποκλειστικά ηλεκτρονική μουσική, το ‘klubd’. Σήμερα είναι resident DJ του μαγαζιού καθώς και καλλιτεχνικός επιμελητής του. Στα σετ του πάντα προσπαθεί να μην περιορίζεται. Παρόλα αυτά, ξέρεις σίγουρα ότι στα sets του θα ακούσεις οργανικό βαθύ techno και ιδιότροπο έως καθυστερημένο house.

 

Microseq - DJ set (Κύπρος)

Ο Παντελής Διαμαντίδης διασταυρώνει την ηλεκτρονική ‘art’ μουσική (academic/non-academic), με τη ‘new’ και ‘pop’ ηλεκτρονική μουσική. H επιτυχία του ντεμπούτου του άλμπουμ ‘Green’ (που κυκλοφόρησε το 2011) του έδωσε την ευκαιρία να κάνει πολύ ενδιαφέρουσες συνεργασίες όπως με τον visual artist Emmanuel Flores Elias, με τον κατασκευαστή κινουμένων σχεδίων Arturo Castro και τη χορογράφο Λία Χαράκη.

 

Tune In (Κύπρος)

Μία σόλο performance από τη Λία Χαράκη σε μουσική και sound design του Παντελή Διαμαντίδη, μια σπουδή πάνω στο πώς η κίνηση μπορεί να παράξει συναίσθημα και πώς με το να είναι κάποιος μάρτυρας αυτής της διαδικασίας, μπορεί να φτάσει σε μια καινούργια κατάσταση ύπαρξης.

 

Foot Music (Κύπρος, Αγγλία)

Είναι η συνεργασία της χορεύτριας Ζωής Γιωργαλλή και του κλαρινετίστα William Scott. Δουλεύουν μαζί από το 2009, εξερευνώντας τη συνεργασία μεταξύ του αυτοσχεδιαστικού ήχου και της κίνησης.

 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου

20.00, Καλακατσούνας (CY) / 21.00, On Lacrimae (GR) / 21.45, Tune In (CY) / 22.15, Biruta Ozoliņa & DJ Monsta (LV) / 23.15, NT Wave (HR) / 00.00, Janis Plasmatic feat. AA Lumens (CY).

 

Σάββατο 4 Ιανουαρίου

20.00, Βασιλική Αναστασίου (CY) / 21.00, Maria-Christina and the 7 pedals (UK) / 21.45, Foot Music (CY/UK) / 22.15, Awakened (GR) / 23.15, MC Xander (UK) / 00.00, Microseq (CY)

Ώρα 19.30. Εισιτήρια €15 (διήμερο) & €10 (μονοήμερο). Πληρ. 70007610.
  • Wherehaus 612

    70000612

    Μιχαήλ Κουσουλίδη 5 (βιομηχανική περιοχή Παλλουριώτισσας)

    Περισσότερα

    03 Ιανουαρίου - 04 Ιανουαρίου 2014

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close