Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2021
Το Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω», όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας και δράσης του επιδεικνύει εμπράκτως την ευαισθησία του στην προσφορά στον συνάνθρωπο, με ιδιαίτερη έμφαση στις τέχνες και τον πολιτισμό. Φέτος, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των δράσεών του, αφιέρωσε όλες τις εκδηλώσεις του στους «Μικρούς Ήρωες», την πρωτοβουλία του κ. Λουκά Φουρλά, που στοχεύει στην ενίσχυση των παιδιών που παλεύουν με τον καρκίνο.
Έτσι, ως αρωγός στην προσπάθεια των «Μικρών Ηρώων», το Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω», σε συνεργασία με το Cavo Zoe Seaside Hotel, διοργάνωσαν την Πέμπτη 19 Αυγούστου μία μουσική, φιλανθρωπική βραδιά, στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου, με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα και τον σπουδαίο ενορχηστρωτή και πιανίστα Γιώργο Παπαχριστούδη, που τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα.
Το «Λευκωσιάζω» μετακόμισε Πρωταρά
Για τον σκοπό αυτό, το «Λευκωσιάζω» άφησε για λίγο την έδρα του, την Λευκωσία και μετακόμισε στον Πρωταρά, με σκοπό την οργάνωση αυτής της μουσικής βραδιάς που ήταν αφιερωμένη σε αυτό τον ιερό σκοπό. Η πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάστηκε θερμά από τους τοπικούς παράγοντες και την κοινωνία της ευρύτερης περιοχής. Το γεγονός αυτό ενισχύει τους διοργανωτές ώστε να προχωρήσουν στην καθιέρωση ενός ετήσιου φιλανθρωπικού, μουσικού θεσμού με έδρα τον υπαίθριο χώρο του Cavo Zoe Seaside Hotel, πλάι στη θάλασσα.
Ο διευθυντής του Cavo Zoe Γιώργος Μότσιος
Το βράδυ της 19ης Αυγούστου, στο Cavo Zoe Seaside Hotel στήθηκε ένα ιδιαίτερο σκηνικό που εναρμονιζόταν απόλυτα με τον χαρακτήρα, το ύφος και το νόημα της εκδήλωσης που δεν ήταν άλλο από την προσφορά στα παιδιά. Ο διευθυντής του Cavo Zoe Seaside Hotel κ. Γιώργος Μότσιος πήρε πρώτος τον λόγο, ως ο οικοδεσπότης της βραδιάς, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους αναφέροντας τη σημασία της προσφοράς στον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα στα παιδιά.
H κ. Λεώνη Ορφανίδου με τους δημάρχους Αγίας Νάπας (αριστερά) και Σωτήρας (δεξιά)
«Η στήριξή μας, έκφραση αγάπης σ’ όλα τα παιδιά»
Η Πρόεδρος του Δικτύου Εθελοντών «Λευκωσιάζω» κ. Λεώνη Ορφανίδου καλωσορίζοντας το κοινό ανέφερε ότι: «Αποφασίσαμε και μετακομίσαμε μαζί με το “Λευκωσιάζω” στον Πρωταρά και οργανώσαμε αυτή τη μουσική βραδιά κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου. Αγκαλιάσαμε την προσπάθεια που γίνεται για τους “Μικρούς Ήρωες” και είμαστε απόψε μαζί για να δώσουμε τη στήριξή μας, έκφραση αγάπης σ’ όλα τα παιδιά που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα. Έτσι, γινόμαστε συνοδοιπόροι σ’ έναν αγώνα που μας καταξιώνει ως ανθρώπους και στέλνουμε το μήνυμα αγάπης και προσφορά ως φωτοδότες σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες ότι κανένας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μόνος του.
Στη συνέχεια η κ. Ορφανίδου κάλεσε στη σκηνή την διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας κ. Χριστίνα Γιαννάκη, που εκπροσώπησε τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε η βραδιά. Η κ. Γιαννάκη συνεχάρει τους διοργανωτές για αυτή την πρωτοβουλία και αναφέρθηκε στη συνέχιση στήριξης και ενίσχυσης των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους που μάχανται με τον παιδικό καρκίνο.
Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, με ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα των παιδιών με καρκίνο τίμησε την βραδιά με την παρουσία της και απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό. Η κ. Δημητρίου τόνισε τη σημασία στήριξης αυτών των παιδιών και δήλωσε πως το κράτος θα συνεχίσει να είναι αρωγός. Με την παρουσία τους τίμησαν την βραδιά βουλευτές, δήμαρχοι και τοπικοί παράγοντες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.
Η υπέροχη τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρρα, με την εξαιρετική φωνή της και τις μοναδικές ερμηνείες της ταξίδεψε το κοινό με μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένα από το φεγγάρι. Ο σπουδαίος ενορχηστρωτής και πιανίστας Γιώργος Παπαχριστούδης συνόδευσε τη Φωτεινή Δάρρα στο πιάνο η οποία ερμήνευσε δικά της γνωστά και διαχρονικά τραγούδια, μεγάλες ελληνικές και ξένες επιτυχίες αλλά συγκίνησε ιδιαίτερα τους παρευρισκόμενους τραγουδώντας το «Χρυσοπράσινο Φύλλο», ένα θρυλικό τραγούδι-ύμνο για την Κύπρο σε στίχους Λεωνίδα Μαλένη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη.
Διοργανωτές: Cavo Zoe Seaside Hotel, Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω»
Χορηγός επικοινωνίας: Alpha Κύπρου
Η εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα
Tα καθαρά έσοδα της μουσικής βραδιάς θα διατεθούν στην πρωτοβουλία του κ. Λουκά Φουρλά «Μικροί Ήρωες», για ενίσχυση των παιδιών που παλεύουν με τον καρκίνο.
Σχετικά


Ο Σεπτέμβριος αργεί αλλά όταν έρθει θα φέρει τη Νατάσσα Μποφίλιου (ξανά) στο νησί
Η Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται με φόρα στο καλοκαίρι, μπαίνει σε νέα φλεγόμενη τροχιά, παρουσιάζει με ενθουσιασμό την νέα παράσταση.

Μία βραδιά. Ένα πιάνο με ουρά. Ένα κουαρτέτο εγχόρδων, σε έναν ιστορικό χώρο
Ο Evgeny Grinko, ο καταξιωμένος συνθέτης και πιανίστας, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας

Σε στάδιο η επόμενη συναυλία του Νίκου Μακρόπουλου στην Κύπρο
Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων

Ο Βασίλης Λέκκας τραγουδά Τόλη Βοσκόπουλο, σε τρεις συναυλίες στην Κύπρο
Η πιο νοσταγική και ρομαντική καλοκαιρινή συναυλία της χρονιάς!

Μία εκρηκτική λαϊκή φωνή ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Κύπρο
Φόρα τα καλά σου και ετοιμάσου για μία νύχτα γεμάτη τραγούδι και χορό

Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για την συναυλία του Νίκου Οικονομόπουλου στην Κύπρο
Παραθαλάσσια συναυλία για μία μόνο βραδιά

44 μουσικές συναντήσεις που θα απολαύσουμε τον Ιούλιο σε πόλεις και χωριά της Κύπρου
Το καλοκαίρι ακούγεται καλύτερα με ζωντανή μουσική και φωνές που ταξιδεύουν

Μουσική Βραδιά με την Έλενα Αναγιωτού στην Αλάσσα
Μία βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό του χωριού

Η Κέλλυ Κελεκίδου έρχεται για μία βραδιά σε χωριό της Λεμεσού
Σε μία γιορτή μρ μουσική, κλαρίνο και λύρα

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου & οι Polkar για πρώτη φορά στην Κύπρο, ζωντανά στο 20ό Cyprus Rialto World Music Festival!
Η Polkar είναι μια ανεξάρτητη ελληνική μπάντα που συνδυάζει στοιχεία από indie, folk και rock

Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε φέτος στο πιο καλοκαιρινό hot spot της Κύπρου
Αγαπημένα ονόματα θα ακουστούν και φέτος στο νησί μας