Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου 2021
Ο σπουδαίος ηθοποιός Εντ Άσνερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.
Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του όσο κανείς άλλος με τα βραβεία Emmy πέθανε το πρωί όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του.
O εκπρόσωπος του ηθοποιού έστειλε μήνυμα στο Associated Press στο οποίο ενημέρωσε τους θαυμαστές του ηθοποιού για τη δυσάρεστη είδηση και έκανε μια σχετική ανάρτηση στο Twitter.
«Με λύπη σας ενημερώνουμε ότι ο πολυαγαπημένος μας πατριάρχης πέθανε το πρωί. Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν τη θλίψη που αισθανόμαστε. Με ένα φιλί στο μέτωπο – Καληνύχτα μπαμπά. Σ’ αγαπάμε» έγραφε το μήνυμα.
Ποιος ήταν ο Εντ Άσνερ
Γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1929 στο Κάνσας Σίτι.
Ξεκίνησε την υποκριτική του καριέρα στο θέατρο. Το 1960 πήρε τον πρώτο του ρόλο στο Μπρόντγουεϊ στο πλευρό του Jack Lemmon. Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το 1957.
Κατέκτησε τη μικρή οθόνη με τον ρόλο του αξιαγάπητου δημοσιογράφου Lou Grant στην επιτυχημένη κωμική σειρά “The Mary Tyler Moore Show”και στη συνέχεια στη δραματική σειρά, που ήταν βασισμένη στον χαρακτήρα του, “Lou Grant”.
Το 2001 τιμήθηκε για την προσφορά του με το Screen Actors Guild (SAG) Life Achievement Award, ενώ είχε διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου από το 1981-85 αφού αναδείχθηκε ως ηγετική φυσιογνωμία στην απεργία του SAG το 1980 SAG. Ως πρόεδρος αντιτάχθηκε στην αμερικανική πολιτική στην Κεντρική Αμερική.
Ήταν υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος και επί δεκαετίες υπήρξε πολιτικός ακτιβιστής. Είχε εκφράσει τη στήριξή του στο αίτημα απελευθέρωσης του ακτιβιστή και δημοσιογράφου Mumia Abu-Jamal και στο πρόγραμμα περίθαλψης California One Care.
Ο Asner είχε περισσότερες από 300 εμφανίσεις σε ταινίες και παρέμεινε ενεργός και στα 70 και στα 80 του. Τον αγαπήσαμε ως Άγιο Βασίλη στην ταινία “Elf” ενώ ήταν εκείνος που “δάνεισε” τη φωνή του στον πολυαγαπημένο γεράκο της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας animation “Up”, Καρλ Φρέντρικσεν.
Πρόσφατα, είχε συμμετάσχει στις σειρές Cobra Kai, όπου υποδυόταν τον πατριό του Johnny Lawrence, Sid Weinberg, “Grace and Frankie” και “Dead To Me”.
Πηγή: in.gr
Σχετικά

Oscars 2025: Αυτοί θα είναι οι παρουσιαστές της τελετής βράβευσης
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ντόλμπι στο Οβασιον Χόλιγουντ και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ABC

Το μεγάλο φαβορί της κούρσας των Όσκαρ κάνει πρεμιέρα στις κυπριακές αίθουσες
Τρεις νέες ταινίες προβάλλονται αυτή την εβδομάδα

The Fantastic Four: First Steps – Δείτε το πρώτο trailer της νέας υπερπαραγωγής της Marvel!
Οι Fantastic Four καταφθάνουν στο MCU


Φεστιβάλ των Καννών: Πρόεδρος της επιτροπής η Ζιλιέτ Μπινός
Σαράντα χρόνια μετά τα πρώτα της βήματα στην Κρουαζέτ, η πολυβραβευμένη και πολιτικοποιημένη Γαλλίδα ηθοποιός επιστρέφει ως πρόεδρος – Το Φεστιβάλ των Καννών θα διαρκέσει από τις 13 έως τις 24 Μαΐο

«Υπάρχω»: Η τέταρτη εμπορικότερη ελληνική ταινία όλων των εποχών
Η ταινία για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη έχει καταφέρει να συγκινήσει θεατές όλων των ηλικιών και να γεμίσει τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Προβολή της κυπριακής ταινίας "Πολίτης Τρίτης Ηλικίας" με δωρεάν είσοδο
Στην παρουσία του σκηνοθέτη


Προβολές Cult & Β movies στο Συνεργείο στη Λεμεσό
Γνωρίζουμε μιαν άλλη οπτική και αφηγηματική δομή που έχει επινοήσει η τέχνη του κινηματογράφου

Γιαν Σέπαρντ: Πέθανε σε ηλικία 96 ετών η ηθοποιός της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ
Η ηθοποιός είχε συνεργαστεί με τον Έλβις Πρίσλεϊ, πρωταγωνιστώντας σε διάσημες ταινίες

Οδύσσεια: Αυτό είναι το νησί που θα γυριστεί η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν
Tα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας θα ξεκινήσουν σε δύο μήνες

Οι υποψήφιες ταινίες για το Βραβείο Lux προβάλλονται σε Λευκωσία και Λάρνακα
Με δωρεάν είσοδο