Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου 2021
Ο σπουδαίος ηθοποιός Εντ Άσνερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.
Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του όσο κανείς άλλος με τα βραβεία Emmy πέθανε το πρωί όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του.
O εκπρόσωπος του ηθοποιού έστειλε μήνυμα στο Associated Press στο οποίο ενημέρωσε τους θαυμαστές του ηθοποιού για τη δυσάρεστη είδηση και έκανε μια σχετική ανάρτηση στο Twitter.
«Με λύπη σας ενημερώνουμε ότι ο πολυαγαπημένος μας πατριάρχης πέθανε το πρωί. Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν τη θλίψη που αισθανόμαστε. Με ένα φιλί στο μέτωπο – Καληνύχτα μπαμπά. Σ’ αγαπάμε» έγραφε το μήνυμα.
Ποιος ήταν ο Εντ Άσνερ
Γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1929 στο Κάνσας Σίτι.
Ξεκίνησε την υποκριτική του καριέρα στο θέατρο. Το 1960 πήρε τον πρώτο του ρόλο στο Μπρόντγουεϊ στο πλευρό του Jack Lemmon. Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το 1957.
Κατέκτησε τη μικρή οθόνη με τον ρόλο του αξιαγάπητου δημοσιογράφου Lou Grant στην επιτυχημένη κωμική σειρά “The Mary Tyler Moore Show”και στη συνέχεια στη δραματική σειρά, που ήταν βασισμένη στον χαρακτήρα του, “Lou Grant”.
Το 2001 τιμήθηκε για την προσφορά του με το Screen Actors Guild (SAG) Life Achievement Award, ενώ είχε διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου από το 1981-85 αφού αναδείχθηκε ως ηγετική φυσιογνωμία στην απεργία του SAG το 1980 SAG. Ως πρόεδρος αντιτάχθηκε στην αμερικανική πολιτική στην Κεντρική Αμερική.
Ήταν υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος και επί δεκαετίες υπήρξε πολιτικός ακτιβιστής. Είχε εκφράσει τη στήριξή του στο αίτημα απελευθέρωσης του ακτιβιστή και δημοσιογράφου Mumia Abu-Jamal και στο πρόγραμμα περίθαλψης California One Care.
Ο Asner είχε περισσότερες από 300 εμφανίσεις σε ταινίες και παρέμεινε ενεργός και στα 70 και στα 80 του. Τον αγαπήσαμε ως Άγιο Βασίλη στην ταινία “Elf” ενώ ήταν εκείνος που “δάνεισε” τη φωνή του στον πολυαγαπημένο γεράκο της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας animation “Up”, Καρλ Φρέντρικσεν.
Πρόσφατα, είχε συμμετάσχει στις σειρές Cobra Kai, όπου υποδυόταν τον πατριό του Johnny Lawrence, Sid Weinberg, “Grace and Frankie” και “Dead To Me”.
Πηγή: in.gr
Σχετικά



Ένα ντοκιμαντέρ του Σπύρου Τσιφτσή για τη ζωή και το έργο του Θεόδωρου Τερζόπουλου
ΔΙΟΝΥΣΟΣ, η επιστροφή 2020

Εταιρεία σε πληρώνει 2.500 δολάρια για να δεις χριστουγεννιάτικες ταινίες
Ακόμα και αν δεν είσαι φαν των χριστουγεννιάτικων ταινιών, μόλις έγινες!

Στην Κύπρο θα προβληθούν (δωρεάν) οι 100 καλύτερες ταινίες του κόσμου
Μια πρωτοποριακή πολιτιστική δραστηριότητα ξεκινά στην Πάφο.

Κινηματογραφικές Τετάρτες στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών
Βλέπουμε τέσσερεις σύγχρονες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους παραγωγής Φαίδρας Βόκαλη


Δες δωρεάν τις 5 υποψήφιες ταινίες για το φετινό βραβείο Κοινού Lux
Και επίλεξε σε ποια θα απονεμηθεί το Βραβείο

Θέλεις να λάβεις μέρος στις Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2024;
Ανακοίνωση για υποβολή αιτήσεων για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Δύο (πολύ) ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών
Ταινίες που αξίζει να δεις

Έρχονται οι Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας 2023
Με συναυλίες κλασικής μουσικής, προβολές ταινιών, γαστρονομικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα

Το κυπριακό φεστιβάλ ταινιών τρόμου επιστρέφει για 2η χρονιά
35 ταινίες από 18 χώρες στο 2ο Cyprus Horror Society