Δημοσιεύτηκε στις 09 Σεπτεμβρίου 2021
Παραδοσιακοί μεζέδες, όμορφος χαλαρός χώρος, ζεστή ατμόσφαιρα, γλυκύτατη εξυπηρέτηση, ζωντανή μουσική, παρεΐστικη διάθεση και τιμές που κυμαίνονται στα €10 το άτομο.
Κι όμως, υπάρχουν ακόμα ταβερνάκια που τα συνδυάζουν όλα αυτά. Εμείς ανακαλύψαμε ένα τέτοιο στη Λεμεσό και πιο συγκεκριμένα στον συνοικισμό Κολοσσίου και δεν θα μπορούσαμε να μην σου το προτείνουμε.
Ο λόγος για το Parko Food And Leisure, το οποίο κυριολεκτικά φιλοξενείται σε ένα λιτό χώρο, σε ένα αταπράσινο πάρκο, με γρασίδι και τα παιχνίδια για τα παιδιά, το οποίο με πολλή προθυμία από τους ιδιοκτήτες του εμπλουτίζεται συνεχώς με καινούρια στοιχεία, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο το χώρο. Όταν όμως πιάσουν τα πρώτα κρύα, τα τραπεζάκια μπαίνουν στο περιποιημένο εσωτερικό τους και η δράση μεταφέρεται εντός.
Το απάχικο αυτό ταβερνάκι θα το βρεις στην οδό Αγίας Φωτεινής, κάτω ακριβώς από την εκκλησία του Αποστόλου Λουκά στον συνοικισμό Κολοσσίου, έτοιμο να φιλοξενήσει τις μεζεδοκατανύξεις της παρέας σου!
Σερβίρει τόσο μεζέδες (ποικιλία σχάρας) όσο και στην πίτα (χοιρινό σουβλάκια, σεφταλιές, μιξ, σουβλάκι κοτόπουλο, γύρος βοδινός, χαλούμι, λουκάνικο χωριάτικο, παστουρμάς, μανιτάρι και πατάτες επίσης στην πίτα) αλλά και πιάτα (μερίδες) όπως χοιρινή μπριζόλα (jumbo 750 γρ) στα κάρβουνα και φιλέτο κοτόπουλο, χοιρινά πανσετάκια κ.ά. Μπορείς ακόμα να φτιάξεις και τη δική σου μερίδα επιλέγοντας τα διάφορα της σχάρας, καθώς επίσης και πλούσια σαλάτα όπως και αλοιφές.
Στα συν βάλε και τις επιλογές για παιδιά όπως μπέργκερ και κοτομπουκιές.
Επίλεξε την ποικιλία σχάρας και ξεκίνα πλούσια σαλάτα. Συνέχισε με μανιτάρια και χαλούμι στη σχάρα, τσίμπα λουκάνικο μοσχομυριστό, πριν υποδεχτείς στο τραπέζι σου τα καλοψημένα κρεατικά τους, όπως σουβλάκι χοιρινό, κοτόπουλο και σεφταλιές, πεντανόστιμα πανδετάκια, τις ολόφρεσκες πατάτες τηγανητές και άλλα νόστιμα που συνοδεύονται εξαιρετικά με παγωμένη μπίρα.
Εμείς πάντως το ξεχωρίσαμε τόσο για την ποιότητα των πρώτων του υλών όσο και για τα καλοφτιαγμένα μεζεδάκια του αλλά και για το χαλαρό του χώρο όσο και για τη ζεστή και αυθεντική του ατμόσφαιρα!
Σημείωσε τέλος, ότι κάποιες βραδιές φιλοξενεί ζωντανή μουσική, ενώ κάνει και take away και delivery παραγγελίες.
(25932487) Αγίας Φωτεινής 6, συνοικισμός Κολοσσίου, Λεμεσός. Τρ-Σ 17.30-22.00.
Σχετικά

Δείπνο-εμπειρία στο ολοκαίνουριο Ρους
Πήγαμε, δοκιμάσαμε και σου μεταφέρουμε εικόνες κι εντυπώσεις από τη νέα εποχή του εμβληματικού εστιατορίου στο κέντρο της Λευκωσίας

Το φθινόπωρο έχει γεύση Starbucks: Pumpkin Spice, Tiramisu και Matcha σε μοναδικούς συνδυασμούς
Eπιστροφή των γεύσεων που όλοι περιμένουν κάθε χρόνο με ανυπομονησία

Το φαγητό συναντά το κρασί στο "Παντοπωλείο"
Μια ιδιαίτερη βραδιά που παντρεύει τις μεσογειακές γεύσεις με τα εξαίρετα κρασιά του Οινοποιείου Κυπερούντας

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Ρους, που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του σε νέα τοποθεσία
Το Rous επιστρέφει δυναμικά στη λευκωσιάτικη σκηνή σε νέο χώρο, με νέα φιλοσοφία και μενού

Τα 10 πιο περιζήτητα σουβλατζίδικα της Λάρνακας
Ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα σουβλάκια στην πόλη του Ζήνωνα

Τρεις κορυφαίες βραβεύσεις για την ΚΕΟ
Ακόμα μια επιτυχία της εταιρείας ΚΕΟ και του Οινοποιείου Μαλλιάς, αυτή τη φορά στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού

Το βραβευμένο asian fusion της Λευκωσίας απέκτησε νέο πρόσωπο – και τώρα σε υποδέχεται στο εσωτερικό του
Με ανακαίνιση, φρεσκάρισμα και επέκταση, το δημοφιλές spot μεταμορφώθηκε σε έναν μοντέρνο χώρο που υπόσχεται ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης

Τα Masterclass Series by WINECORE επιστρέφουν!
Ένα ταξίδι γεύσης, γνώσης, ιστορίας και πολιτισμού γύρω από τις γηγενείς ποικιλίες της Κύπρου

Ξέρεις πού κρύβεται αυτή η αυθεντική ταβέρνα με αυλή;
Εκεί η κυπριακή κουζίνα αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο

Ο Γιώργος άφησε τις κουζίνες και έφτιαξε ένα κλασικό-μοντέρνο καραβάνι με γευστικό street food
Μία νέα καντίνα του δρόμου, λίγο εκτός Λευκωσίας για άπαιχτα σάντουιτς, μπέργκερ και όχι μόνο

Το εστιατόριο στον Πρωταρά που ξέρει από ψάρια και θαλασσινά, κι έχει συγκλονιστική θέα!
Ένα διαχρονικά αγαπημένο μαγαζί, με γεύσεις που φτιάχνονται με μεράκι και έχουν άρωμα θαλασσινό

Ένα street festival αφιερωμένο στην μπίρα, στην καρδιά της Λευκωσίας
Ένα μοναδικό σαββατοκύριακο αφιερωμένο στην μπύρα