Live Music , Nightlife & Music

Q&A: Μαρία Θεοδότου

Αν θυμάσαι την Κύπρια που συμμετείχε στο Greek Idol και "τα έχωσε" στον Κωστόπουλο, τώρα τραγουδά σε μια νέα μουσική σκηνή στην πρωτεύουσα, τον "Εξάντα", μαζί με τους Κούλη Θεοδώρου και Άγγελο Αυγουστή.

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2014

 

Με τον Άγγελο Αυγουστή παίζετε καιρό μαζί. Με τον Κούλη Θεοδώρου πώς συναντήθηκαν οι δρόμοι σας;

Πράγματι, με τον Άγγελο δουλεύουμε τα τελευταία 3 χρόνια, σε μια συνεργασία που ξεκίνησε από το "Όνομα του Ρόδου" στην Αθήνα, ενώ στην πορεία βρεθήκαμε ξανά εδώ στην Κύπρο. Με τον Κούλη γνωριστήκαμε πριν από περίπου 3 μήνες, όπου προέκυψε και η πρόταση για τη μουσική σκηνή "Εξάντας". Είναι μεγάλη πρόκληση να μελετάς και να δουλεύεις μαζί του, αφού θεωρώ πως είναι ο άνθρωπος ‘μουσική εγκυκλοπαίδεια’. Πλέον, τον θεωρώ δάσκαλό μου.

 

Πώς είναι το πρόγραμμα που παρουσιάζετε στον "Εξάντα"; Είναι χαμηλών τόνων ή προσφέρετε και διασκέδαση με χορό;

Το πρόγραμμα στον ‘Εξάντα’ σε ταξιδεύει στον κόσμο του διαχρονικού αγαπημένου ελληνικού τραγουδιού. Μέσα από το μουσικό ταξίδι αυτό, σίγουρα κάποιος θα νοσταλγήσει παλιές καλές εποχές, αλλά ταυτόχρονα θα διασκεδάσει με τους ζωντανούς μελωδικούς ρυθμούς.

 

Τι δυνατότητες εξέλιξης έχει ένας μουσικός-ερμηνευτής στην Κύπρο;

Η εγχώρια μουσική βιομηχανία έχει σχεδόν μηδαμινές ή περιορισμένες δυνατότητες επιτυχίας και συνήθως οι καλλιτέχνες διαγράφουν μια πορεία μέχρι ενός σημείου, που ουσιαστικά τους καταδικάζει να βρίσκονται, αρχικά σε μόνιμη στασιμότητα και μετά σε φθίνουσα πορεία.  Δυστυχώς, το μικρό μέγεθος της κυπριακής αγοράς δεν δίνει πολλά περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης ενώ αποτελεί αναγκαιότητα για κάποιους που θέλουν να προχωρήσουν καλλιτεχνικά, να αναζητήσουν ευκαιρίες σε μεγαλύτερες αγορές με κύρια αυτή της Ελλάδας, που ως γνωστό και αυτή υποφέρει τη δεδομένη στιγμή.

 

Σε βοήθησε καθόλου το προ 2.5 ετών πέρασμά σου από το "Greek Idol", πέρα από το ότι σου προσέφερε αναγνωρισιμότητα;

Η συμμετοχή μου στο "Greek Idol" συνέπεσε χρονικά με την εποχή όπου η Ελλάδα είχε αρχίσει να βιώνει την οικονομική κρίση για τα καλά και ως εκ τούτου δεν υπήρχε μεγάλη δυνατότητα βοήθειας. Παρ’ όλα αυτά, όμως, πιστεύω ότι ωφελήθηκα. Δεν εννοώ μόνο στο κομμάτι της αναγνωρισιμότητας αλλά γενικότερα στη δουλειά και τη ζωή. Όταν κανείς περνά μια τόσο έντονη εμπειρία, μετά δύσκολα τα βάζει κάτω.

 

Μετά το παιχνίδι, έκανες καθόλου εμφανίσεις σε μαγαζιά της Αθήνας;

Ναι, εμφανίστηκα στο ‘Σταυρό του Νότου’, στην "Αρχιτεκτονική" στο Γκάζι και στο "Όνομα του Ρόδου" και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις.

 

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια από τώρα;

Η επιτυχία κάποιου στη ζωή δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον ίδιο, αλλά εξαρτάται και από τους συνεργάτες του και από τις συγκυρίες της δεδομένης στιγμής, αλλά και από το ίδιο το σύστημα το οποίο διαφεντεύει όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Οπότε, όποια προσπάθεια πρόβλεψης του μέλλοντος φαντάζει πολύ ουτοπική. Για να απαντήσω, όμως, στην ερώτηση, από μικρή ηλικία το όνειρό μου, όσον αφορά στη δουλειά μου, ήταν, είναι και θα είναι να πετύχω στο χώρο της μουσικής και ειδικά της ερμηνείας, δημιουργώντας δική μου δισκογραφική δουλειά. Δεν είμαι πολύ μακριά από την υλοποίηση του πρώτου βήματός μου στη δισκογραφία, αφού σειρά τραγουδιών μου είναι σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας στην Αθήνα.   

 

Κάθε Παρ & Σαβ, Μουσική Σκηνή "Εξάντας", Βιομηχανική Περιοχή Καϊμακλίου, Λευκωσία, 22.30. Πληρ. 22260909.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close