Τέχνη

Η Λάρνακα ετοιμάζεται για τη δεύτερη Μπιενάλε της

Θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Οκτωβρίου μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2021

Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2021

Καλλιτέχνες και έργα από την Κύπρο και το εξωτερικό άρχισαν να καταφθάνουν στην Λάρνακα για το στήσιμο της έκθεσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Οκτωβρίου μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2021.
 
Η πρώτη Μπιενάλε Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε το 2018, αποτέλεσε την πρώτη Διεθνή διοργάνωση αυτού του τύπου που έγινε ποτέ στη χώρα μας και στέφθηκε με τεράστια επιτυχία ξεπερνώντας κάθε προσδοκία σε όλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης, της επισκεψιμότητας και της προβολής. Με περισσότερους από 18.000 επισκέπτες στην κυρίως έκθεση και 4.000 θεατές στις παράλληλες εκδηλώσεις η Mπιενάλε Λάρνακας κατάφερε από την πρώτη στιγμή να γίνει η μεγαλύτερη διεθνής καλλιτεχνική εκδήλωση που διοργανώθηκε ποτέ στην χώρα μας.

Η συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της Λάρνακα Μπιενάλε 2021 θεωρείται ήδη δεδομένη λαμβάνοντας υπόψη ότι λήφθηκαν 340 αιτήσεις καλλιτεχνών από 50 χώρες.

Θέμα της 2ης Μπιενάλε θα είναι τα ''Ατέλειωτα όρια ' υπό την επιμέλεια του εικαστικού Βασίλη Βασιλειάδη. Την διεθνή κριτική επιτροπή πέραν του επιμελητή, απαρτίζουν ο κριτικός και επιμελητής τέχνης από το Μιλάνο Jean Blanchaert , η επικεφαλής επιμελήτρια της Μπιενάλε Φλωρεντίας και ιστορικός τέχνης Δρ Melanie Zefferino, η Πρόεδρος του Ε.ΚΑ.ΤΕ. Κατίνα Κώστα και ο γλύπτης Κίκης Πάτσαλος. 

Η ανακοίνωση των ονομάτων των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν στην έκθεση για πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2021. 

Κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε εκτός από την κυρίως έκθεση που θα φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Πιερίδη και στην Λέσχη Λάρνακας, θα οργανώνονται επισκέψεις από σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια, οργανωμένες περιηγήσεις από τουρίστες – πολιτιστικά ιδρύματα- καλλιτεχνικές ομάδες και θα υπάρχουν και 16 παράλληλες εκδηλώσεις όπως, θέατρο, μουσική, χορός, διαλέξεις, εργαστήρια κλπ. 

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων θα αναρτηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Μπιενάλε Λάρνακας, ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει και σε έντυπη μορφή ο χάρτης της Μπιενάλε Λάρνακας, ο οποίος θα διανεμηθεί σε συγκεκριμένα σημεία Παγκύπρια και θα περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες για τους εκθεσιακούς χώρους και το πρόγραμμα.  

Συνδιοργανωτής της Λάρνακα Μπιενάλε είναι ο Πολιτιστικός όμιλος Λάρνακας ΑΡΤΙΟΝ. Συνεργάτες το επιμελητήριο καλών τεχνών Κύπρου Ε.ΚΑ.ΤΕ. ο παγκόσμιος οργανισμός WAVA (Word Association of Visual Arts ) , η Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας και αριθμός ΜΚΟ και πολιτιστικών φορέων. Συνεργάτες και χορηγοί σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια είναι σύνδεσμοι, οργανωμένα σύνολα και επιχειρήσεις και γενικά οι καλλιτέχνες και φιλότεχνοι της  χώρας μας.

Σκοπός των διοργανωτών είναι όπως η Μπιενάλε Λάρνακας παραμείνει μια διοργάνωση υψηλών διεθνών προδιαγραφών η οποία εκτός των άλλων, ως θεσμός τοποθετεί την χώρα μας στο χάρτη των παγκόσμιων πολιτιστικών διοργανώσεων. 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.biennalelarnaca.com και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης @ biennalelarnaca ( Facebook , Instagram , Twitter , YouTube, Vimeo)  

Σχετικά

Ατζέντα
February 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close