Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2021
Λατρεύουμε τη σοκολάτα όσο κανένα άλλο γλυκό στοιχείο. Όπως είναι φυσικό, τα σοκολατένια γλυκά έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή (και κάθε εποχή!).
Ψάχνοντας για μια τέλεια ιδέα που να γίνεται εύκολα και γρήγορα και κυρίως με λίγα υλικά, πέσαμε πάνω στην απίθανη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη για τούρτα σοκολάτας με 3 μόλις υλικά.
Αυτή η λαχταριστή σοκολατένια τούρτα είναι τόσο εύκολη που θα σου πάρει το μυαλό.
Θα χρειαστείς 3 απλά βασικά υλικά και θα έχει ένα τέλειο γλυκό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις και ξεκίνα:
ΥΛΙΚΑ
400 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
250 γρ. κλασική κουβερτούρα
300 γρ. βρώμη
Προαιρετικά: ξύσμα πορτοκαλιού
Για την επικάλυψη
Πραλίνα φουντουκιού με 30% λιγότερη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μας και την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να πάρει μια βράση.
- Αμέσως μετά, το αδειάζουμε στο μπολ με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, προσθέτοντας και το ξύσμα και περιμένουμε για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια, αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα με μια μαρίζ, για μερικά λεπτά, μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα (το μείγμα μας θα είναι αρκετά υδαρές).
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε την βρώμη και την περιχύνουμε με το σοκολατένιο μείγμα μας, ανακατεύοντας καλά με την μαρίζ, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
- Αφήνουμε 10 λεπτά να "τραβήξει" η βρώμη και αμέσως μετά αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 20-22 εκατοστών που έχουμε ακουμπήσει σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί.
- Στη συνέχεια, στρώνουμε καλά το μείγμα μας με ένα κουτάλι για να γίνει ομοιόμορφη η τούρτα μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Αφού παγώσει η τούρτα μας και πριν την ξεφορμάρουμε αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί, την ακουμπάμε σε σκεύος σερβιρίσματος που επιθυμούμε και την ξεφορμάρουμε από το τσέρκι, ζεσταίνοντας το, είτε με καμινέτο, είτε με πιστολάκι για τα μαλλιά, είτε ακόμα και με τα χέρια μας.
- Προαιρετικά, μπορούμε με ένα κουτάλι, να απλώσουμε από επάνω πραλίνα φουντουκιού με 30% λιγότερη ζάχαρη.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το dimitriosmakriniotis.gr
Σχετικά

Ένα παρεΐστικο ταβερνάκι για να απολαύσεις καλό αντικριστό
Γεύσεις της κρητικής παράδοσης, σε ένα γραφικό ταβερνάκι όπου καλοτρώς και καλοπίνεις ολόχρονα

A palette of experiences: Wine & dine στο Aphrodite Hills Resort
Εκλεκτό κρασί και μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες

Inamo & Ahinos: Μεσόγειος και Ασία στην ίδια ειδυλλιακή βεράντα!
Στον κοσμοπολίτικο Πρωταρά έχουν πάρει την υπόθεση φαγητό πολύ στα σοβαρά.

Το LPM γιορτάζει τα τρία χρόνια παρουσίας του στη Λεμεσό με ένα πάρτι που θα μείνει στην ιστορία
Το La Petite Maison γιορτάζει την 3η του επέτειο στο Parklane Resort & Spa με ένα λαμπερό διήμερο πάρτι που τα έχει όλα!

Τρώμε κρέπα με ξυλάκι σε έναν υπέροχο κήπο στο χωριό, δίπλα στο ποτάμι
Μία κρεπερί που δημιούργησε κάτι μοναδικό και πρέπει να δοκιμάσεις

Fabio Genghini: Η νέα γαστρονομική υπογραφή του Annabelle: Όταν η Ιταλία συναντά την Ασία στην Κύπρο
Στην Πάφο, ο Chef του Annabelle ζυμώνει μνήμες από Ιταλία, Ασία και Κύπρο σε πιάτα που μιλούν με αρώματα και συναίσθημα

Το αγαπημένο μεξικάνικο εστιατόριο στην Αγία Νάπα ξεκινά happy hour!
Από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη με δωρεάν μαργαρίτα

Το γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς που θα μείνει αξέχαστο: Οι κορυφαίες στιγμές του Chef’s Kiss Food Festival
Επισκεφθήκαμε το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ στην υπέροχη Μαρίνα Αγίας Νάπας και σας μεταφέρουμε τις καλύτερες στιγμές του!

Street food εμπειρία χωρίς όρια: 20 κουζίνες στο κέντρο της Λεμεσού
Από αγαπημένα comfort food μέχρι εξωτικές γεύσεις, κάθε γωνιά αυτού του χώρου έχει κάτι μοναδικό για όλους!

Ο "Πορφύριος" ετοιμάζεται να σερβίρει και φέτος Οφτόν Κλέφτικον "Συρτόν" στο χωριό!
Ένα απάχικο εστιατόριο στο χωριό, που φτιάχνει το καλύτερο οφτό, ανάβει και φέτος τους φούρνους

Δοκιμάσαμε πρώτοι τα νέα, εντυπωσιακά πιάτα του Σταυρή Γεωργίου για το ανανεωμένο μενού του Stavris Kitchen
Αρμονικές γεύσεις με πετυχημένους συνδυασμούς κυπριακών υλικών και μεσογειακής κουζίνας

Γνωστό μπραντσάδικο της ελ. επ. Αμμοχώστου μας αποχαιρετάει και κλείνει για λίγο
Ένα αγαπημένο στέκι που κατεβάζει ρολά για το καλοκαίρι