Cine News , Κινηματογράφος

Η ταινία Don't Look Up κατέκτησε την κορυφή του Netflix (και όχι άδικα)

Με ταχύτητα... κομήτη το "Don't Look Up" στην κορυφή του κυπριακού Netflix

Δημοσιεύτηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2021

Σχεδόν 20 μέρες μετά την πρεμιέρα της στους κυπριακούς κινηματογράφους, η πολιτική σάτιρα "Μην Κοιτάτε Πάνω" του Άνταμ ΜακΚέι, με ένα all-star cast... εκατομμυρίων, έκανε πρεμιέρα στο Netflix παραμονή των Χριστουγέννων... και βρέθηκε κιόλας στην κορυφή των προτιμήσεων του κυπριακού κοινού.

Η υπόθεση της ταινίας, μια παραγωγή του Netflix, αφορά έναν καθηγητή αστρονομία και μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια οι οποίοι ανακαλύπτουν έναν τεράστιο κομήτη, ο οποίος θα συγκρουστεί με τη Γη σε έξι μήνες, προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή. Προσπαθώντας να προειδοποιήσουν τον κόσμο, ξεκινούν από τον Λευκό Οίκο. Στο πρωτοκλασάτο καστ βρίσκουμε τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τζένιφερ Λορενς, Μέριλ Στριπ και Τζόνα Χιλ.

Η ιντριγκαδόρικη πλόκή του "Μην Κοιτάτε Πάνω" σε συνδυασμό με τα διάσημα ονόματα που πρωταγωνιστούν ήταν αναμενόμενο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον και των Κυπρίων συνδρομητών. Ωστόσο αυτό ξεπέρασε τις προσδοκίες, οδηγώντας την ταινία στην κορυφή των trending τίτλων του Netflix για τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα το Don't Look Up βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στις ταινίες και στη δεύτερη θέση στο σημερινό κυπριακό Top 10. Στην πρώτη θέση του κυπριακού Τοπ 10 συναντάμε τη δημοφιλή σειρά "Έμιλι στο Παρίσι", που πρόσφατα λάνσαρε τη δεύτερη σεζόν της.

Για την ιστορία, την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνουν το The Witcher ("Γητευτής", στην 3η θέση), το Money Heist, η πέμπτη σεζόν του La Casa de Papel, στην τέταρτη και το 1000 Miles From Christmas στην πέμπτη. 

Το σουξέ του "Μην Κοιτάτε Πάνω" αποτυπώνεται και από την "έκρηξη" σχετικών αναρτήσεων που έγιναν στα social media από τη μέρα της διαδικτυακής πρεμιέρας της ταινίας. Φαίνεται επέδρασε υπέρ της και το γεγονός πως πολλοί πέρασαν τις μέρες των Χριστουγέννων στο σπίτι, απολαμβάνοντας τη θαλπωρή και το οξύ χιούμορ του ΜακΚέι μέσω της εύκολης πρόσβασης στο Netflix. Βέβαια, το ενδιαφέρον είναι πως ακόμα και οι θεατές χωρίστηκαν σε "στρατόπεδα". Άλλοι επικροτούν την πολιτική κριτική που ασκείται, ιδιαίτερα στον τρόπο που σε επίπεδο αρχηγών κράτους γίνεται διαχείριση της κρίσης, ενώ άλλοι βλέπουν έναν ενοχλητικό φιλελεύθερο διδακτισμό στην αφήγηση.

Σχετικά με την ταινία, ο κριτικός του "α" Χρήστος Μήτσης γράφει: "Σε μεγάλη φόρμα, ο ΜακΚέι σκαρφίζεται μια ξεκαρδιστικά μαύρη κωμωδία επιστημονικής –όχι όμως και πολιτικής– φαντασίας που ισοπεδώνει κάθε θεσμική αξία της σύγχρονης αμερικανικής πραγματικότητας. Από την κυβέρνηση και το στρατό μέχρι τα ΜΜΕ, την επιχειρηματική "ηθική", όλη την ποπ κουλτούρα και την ίδια την κοινή γνώμη, τα σατιρικά βέλη του βρίσκουν το κέντρο του στόχου, ποτισμένα με ιδιοφυές, δηλητηριώδες χιούμορ που σπάει κόκκαλα". Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close