Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιανουαρίου 2022
Οι Κυριακές μας είναι για εξορμήσεις στα χωριά της Κύπρου μας. Ειδικά όταν πρόκειται για αυτά τα γραφικά χωριουδάκια, με τα στενά δρομάκια και τις πλατείες, με τους ντόποιους κατοίκους που σε περιμένουν για να σε υποδέχθούν με μια ζεστή και φιλόξενη κουβέντα.
Ειδικά δε αν συνοδεύονται και από καλό φαγητό, σπιτικά φτιαγμένο, τότε δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι καλύτερο...
Εξ ου κι εμείς εδώ στο Check In Cyprus αναζητούμε συνεχώς εκείνα τα στέκια στην κυπριακή ύπαιθρο που μας σερβίρουν καλοφτιαγμένο φαγητό.
Μία καλή λοιπόν αφορμή για μονοήμερη εξόρμηση εκτός πόλης, αποτελεί το χωριό Γούρρι, το οποίο προσφέρεται τόσο για φαγητό με καλή παρέα όσο και για βόλτα στα σοκάκια του χωριού. Εκεί μάλιστα θα συναντήσεις το γραφικό εστιατόριο του χωριού Άγιος Γεώργιος με τους πιο πρόσχαρους και ανοιχτόκαρδους οικοδεσπότες. Την κυρία Αργυρώ και τον κύριο Παναγιώτη, οι οποίοι σου ετοιμάζουν ποιοτικό κυπριακό φαγητό του τόπου μας.
Όλοι μάλιστα όσοι έχουν περάσει από εκεί, έχουν να λένε για τη σπεσιαλιτέ της κ. Αργυρώς (ετοιμάζεται με προπαραγγελία) που δεν είναι άλλη από τον πετεινό κρασάτο, αλανιάρη, όπως μας τον χαρακτήρισε. Ψήνεται στο φούρνο (και γίνεται λουκούμι) μαζί με πορτοκάλι, μήλο, φρέσκο κρεμμυδάκι, καρότο και μπορείς να τον συνοδεύσεις με τις πεντανόστιμες οφτές πατάτες φούρνου ή ταλιατέλες βραστές.
Από την άλλη, ο κύριος Παναγιώτης θα σου ετοιμάσει καλοψημένη σούβλα αρνί, κοτόπουλο και χοιρινό, λουκάνικο, χαλλούμι οφτό, πάντα υπό την επίβλεψη της κυρίας Αργυρώς, η οποία θα σου σερβίρει παράλληλα τα πιο μυρωδάτα μακαρόνια του φούρνου από τα χεράκια της.
Όλα αυτά μπορείς να τα απολαύσεις είτε σε μερίδες είτε ως μέρος του μικρού ή μεγάλου μεζέ με την παρέα σου.
Στο τέλος μάλιστα, οι ιδιοκτήτες σε κερνούν τους πιο τραγανούς, παραδοσιακούς και μελωμένους λουκουμάδες για να κλείσει η μέρα σου γλυκά.
Τιμές: Mini μεζές 15 ευρώ ανά άτομο/ Full μεζές 18 ευρώ ανά άτομο
(22 633755) Γρηγόρη Αυξεντίου 36, 2615, Γούρρι, επ. Λευκωσίας.
Σχετικά

Αmiantos River: Ένα υπέροχο πάρκο στο χωριό, για μεζεδάκια και καλή σχάρα
Ετοιμάσου για φαγητό στην πιο πράσινη αυλή της Κύπρου

Ένας υπέροχος χώρος στο χωριό σού σερβίρει και πάλι κυπριακό "μπούκωμα"
Μια από τις ιδανικότερες λύσεις για να απολαύσεις καθαρό αέρα, δροσιά και γεύσεις γεμάτες Κύπρο.

Sky Stars Culinary Series με τον διάσημο σεφ Andreas Senn στο Cap St Georges Hotel & Resort
Βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin

Πρώτες εικόνες από τη νέα ταβέρνα της πρωτεύουσας, που ετοιμάζεται να ανοίξει στο κέντρο
Όλες οι πληροφορίες για το νέο opening

Πάμε για καφέ στο νέο, ειδυλλιακό πάρκο της πόλης
Το Πάρκο Σαλίνα σε περιμένει για καφέ, αναζωογονητικές βόλτες και περιπάτους

Τα Kawacom’s παρουσιάζουν ένα νέο ρόφημα που θα σε γεμίσει ενέργεια και δροσιά
Νέο Iced Refresher Collection στα αγαπημένα μας Kawacom’s παγκύπρια

All You Can Eat με μόνο 22€ το άτομο για την πιο αυθεντική sushi εμπειρία
Ένα χωριό μας καλεί για sushi και ποτό

Γεύσεις για μεγάλους, παιχνίδι για μικρούς και νέο μενού στη Μαρίνα Λεμεσού
Κυριακές με δημιουργική ψυχαγωγία για παιδιά και ολοκαίνουργιες καλοκαιρινές γεύσεις

15 ταβερνάκια σε Αγία Νάπα, Πρωταρά και πέριξ, για ξεχωριστούς μεζέδες!
Οι πιο νόστιμες ταβέρνες από το Παραλίμνι και τη Δερύνεια μέχρι τον Πρωταρά και την Αγία Νάπα

Είναι αυτό το πιο ατμοσφαιρικό beach bar του νησιού;
Ένας παραθαλάσσιος προορισμός που ξεχωρίζει για τον καλοκαιρινό του παλμό, τις γαστρονομικές εμπειρίες και την απαράμιλλη θέα στο κύμα

Aυθεντική ιαπωνική κουζίνα στην πιο σύγχρονη και fusion εκδοχή της, με θέα τη θάλασσσα
Σε έναν ανανεωμένο χώρο που συνδυάζει μοναδικό design και εκλεπτυσμένη αισθητική, με τη μεσογειακή αύρα και την εξαιρετική φιλοξενία.

Il Teatro: Ένα ατμοσφαιρικό ιταλικό δείπνο στην πιο σαγηνευτική αυλή της πόλης
Ζήσε την αυθεντική ιταλική γαστρονομία και τη μαγεία του al fresco dining, σε έναν χώρο που συνδυάζει παράδοση, φινέτσα και ανεπιτήδευτη κομψότητα