Δημοσιεύτηκε στις 03 Φεβρουαρίου 2022
Σε πολλές περιοχές του οδικού δικτύου στις ορεινές περιοχές, το οδόστρωμα είναι ολισθηρό και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο δεν παρατηρείται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο σε ορισμένες περιοχές η διεξαγωγή εργασιών είναι πιθανό να επηρεάζει την ομαλή διέλευση της τροχαίας κίνησης.
Δείτε σε ποιες περιοχές διεξάγονται εργασίες:
Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από την Τετάρτη 14 Απρίλιου, 2021 θα διεξάγονται εργασίες βελτίωσης του κόμβου Κόρνου. Οι εργασίες θα διαρκέσουν 15 μήνες και αφορούν αφενός τη βελτίωση των υφιστάμενων κλάδων του κόμβου στη δυτική πλευρά του αυτοκινητόδρομου, για είσοδο στον αυτοκινητόδρομο από Κόρνο/ Πυργά προς Λευκωσία και για έξοδο από Λεμεσό προς Κόρνο/ Πυργά, και αφετέρου τη δημιουργία νέας εισόδου στην ανατολική πλευρά, από Κόρνο/ Πυργά προς Λεμεσό.
Στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας-Λάρνακας, την περίοδο 24/01/2022 – 4/2/2022, μεταξύ των ωρών 07:00 – 15:00 καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, θα διεξάγονται εργασίες καθαρισμού του ερείσματος σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς μέχρι και την έξοδο Ξυλοφάγου και στις δύο κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά το έρεισμα και η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου, για απόσταση 400 μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη δεξιά λωρίδα του αυτοκινητόδρομου.
Στη Λεμεσό, στην οδό Βιολέτας, στην περιοχή Εκάλη του Δήμου Λεμεσού, διεξάγονται εργασίες για την κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων . Οι εργασίες στην οδό αυτή, θα διαρκέσουν μέχρι τις 16/2/2022. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα υπάρχει η κατάλληλη σήμανση και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Παρακαλείται το κοινό όπως είναι προσεκτικό και ακολουθεί τα σήματα τροχαίας.
Στη Λάρνακα, την περίοδο 31/1/2022 – 18/2/2022, μεταξύ των ωρών 07:00 – 15:00, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, θα διεξάγονται εργασίες στην κεντρική νησίδα της λεωφόρου Αυστραλίας, και στις δύο κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου, 200 μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα του δρόμου.
Στη Λευκωσία, στην οδό Θεμιστοκλή Δέρβη, την Πέμπτη 3/2/2022 και το Σάββατο 5/2/2022, μεταξύ των ωρών 06:00 – 15:00, θα διεξάγονται εργασίες για ανέγερση πολυκατοικίας, κατά τη διάρκεια των οποίων, οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Θεμιστοκλή Δέρβη με κατεύθυνση από τα φώτα τροχαίας Γαβριηλίδη προς Λευκωσία, μεταξύ των παρόδων Νικοκρέοντος και Τεύκρου, θα είναι κλειστές και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη μία λωρίδα της αντίθετης κατεύθυνσης.
Επίσης στη Λευκωσία, οι εργασίες ενίσχυσης του υφιστάμενου ορθογωνικού οχετού ομβρίων στη λεωφόρο Διγενή Ακρίτα παρατείνονται μέχρι και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022. Η λεωφόρος Διγενή Ακρίτα θα παραμείνει κλειστή από τη συμβολή της με την οδό Ανδροκλέους και μέχρι τη συμβολή της με την οδό Νικοδήμου Μυλωνά. Οι οδηγοί παρακαλούνται όπως, για κατεύθυνση προς Παλλουριώτισσα να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την παράκαμψη μέσω των οδών Ανδροκλέους – Πινδάρου και Ευγενίας Θεοδότου. Για κατεύθυνση προς την Αστυνομία Λυκαβητού, οι οδηγοί παρακαλούνται όπως συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την οδό Νικοδήμου Μυλωνά και Καλλιπόλεως.
Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής της Φάσης 1 του οδικού δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, την περίοδο 24/10/2021 – 23/4/2022, ο ανατολικός δρόμος που συνδέει τον δρόμο με το λιμάνι Βασιλικού θα είναι κλειστός για την τροχαία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση από και προς Βασιλικό θα διοχετεύεται στον αντίστοιχο δυτικό δρόμο, διαμέσου Μαρί εκτός από οχήματα και πεζούς που θα διακινούνται από και προς παρόδιες περιουσίες για τα οποία θα γίνονται οι ανάλογες διευθετήσεις.
Εργασίες στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, θα διεξάγονται και την περίοδο 3/1/2022 – 31/3/2022, καθημερινά εκτός Κυριακών και αργιών, μεταξύ των ωρών 07:00 – 16:00, για την κατασκευή αγωγών νερού από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μιας λωρίδας κυκλοφορίας, του παλαιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού, από τη ‘Δεξαμενή Χοιροκοιτίας’ μέχρι το αντλιοστάσιο του ΤΑΥ στην Κοφίνου, με κατεύθυνση προς Κοφίνου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου (συνολικό μήκος 2500 μέτρα, περίπου) και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με τη χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.
Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν.
Σχετικά
Καλοκαίρι στον προορισμό που τα έχει όλα: Πολυτελή διαμονή, κορυφαίες εγκαταστάσεις και ολοκληρωμένες εμπειρίες
Το Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, υποδέχεται την καλοκαιρινή περίοδο με πλήρη λειτουργία και ολοκληρωμένη εμπειρία lifestyle
Τρέιλερ για την 4η σεζόν του «Ted Lasso»
Με το Μουντιάλ προ των πυλών, η Apple προγραμματίζει τη νέα σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς τον Αύγουστο μην και υπάρξουν ποδοσφαιρικά στερητικά σύνδρομα
Ήρθε κι Έδεσε: Δεν λέμε αντίο, κάνουμε πάσα στο μουντιάλ και λέμε «στο επανιδείν το Φθινόπωρο»!
Το αγαπημένο, ανατρεπτικό δίδυμο, ολοκληρώνει αύριο Πέμπτη 30 Απριλίου τη φετινή σεζόν
Ετοιμαζόμαστε για βουτιές στην «πισίνα του Λέλλου»
Ανοίγει για το καλοκαίρι το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας
10 φθηνά ελληνικά νησιά για διακοπές το 2026
Αναζητάτε νησιά με φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια και φθηνά ξενοδοχεία; Δείτε τη λίστα με τα πιο οικονομικά νησιά για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.
Το πιο fun off-road πάρκο της Κύπρου θα το βρεις στη Λόφου και πρέπει να το ζήσεις
Ένας προορισμός που υπόσχεται να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη και να προσφέρει μια εμπειρία διαφορετική από τις συνηθισμένες
Πέθανε η ηθοποιός Ελπίδα Μαζαράκη
Ξεχώρισε για τους χαρακτηριστικούς ρόλους της και τη μεγάλη γκάμα ερμηνειών που παρουσίασε στη μακρόχρονη πορεία της
Οι Πανσέληνοι του Μαΐου 2026: Τι συμβολίζουν και πότε θα φωτίσουν τον ουρανό
Ο νέος μήνας κάνει "ποδαρικό" με την 'Πανσέληνο των Λουλουδιών' και κλείνει με την 'Μπλε Σελήνη'.
Όλα όσα έρχονται στο Netflix τον Μάιο
Σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ που περιμένουμε στην streaming πλατφόρμα τον πέμπτο μήνα του έτους
House of the Dragon: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της 3ης σεζόν και δείχνει πιο αιματηρό από ποτέ
Πρεμιέρα στις 21 Ιουνίου 2026
Η Μαρίνα Αγίας Νάπας φιλοξένησε την Άτυπη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οι υποδομές της Μαρίνας, η επιχειρησιακή της ετοιμότητα και τα υψηλά πρότυπα εξυπηρέτησης διαδραμάτισαν περαιτέρω καθοριστικό ρόλο στην άρτια διοργάνωση