News , Guide

Συννεφιασμένο και βροχερό το σκηνικό του καιρού σήμερα

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού.

Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2022

Κυρίως συννεφιασμένος θα είναι σήμερα ο καιρός, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά ο καιρός 

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 35 εκατοστά.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και αργότερα τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος. Αρχικά αναμένονται τοπικές και σύντομα μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δεν αποκλείεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη, αρχικά, αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα με τα φαινόμενα να περιορίζονται προσωρινά το απόγευμα. Από αργά την νύχτα, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς μέχρι σφοδρούς ανέμους, με τα φαινόμενα να εξασθενούν το απόγευμα. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσουν χιόνια ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη, αρχικά, αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα με τα φαινόμενα να περιορίζονται προσωρινά το απόγευμα. Από αργά τη νύχτα, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς μέχρι σφοδρούς ανέμους, με τα φαινόμενα να εξασθενούν το απόγευμα. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσουν χιόνια ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close