Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαρτίου 2022
Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά αναμένονται σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Η πρόγνωση του καιρού:
Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή ενώ ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται να μας επηρεάσει από την Πέμπτη.
Σήμερα ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη αλλά σταδιακά θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ενώ τις απογευματινές κυρίως ώρες αναμένονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο.
Την Παρασκευή αναμένονται μεμονωμένες βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά ενώ σταδιακά τα φαινόμενα υποχωρούν. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση μέχρι την Παρασκευή και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα το Σάββατο, τα οποία είναι κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 23 εκατοστά.
Σχετικά

Γαστρονομική εμπειρία με την ΓΑΛΠΟ στη Lidl Food Academy [ΕΙΚΟΝΕΣ]
Μέσα από ένα δημιουργικό σεμινάριο μαγειρικής εκπρόσωποι των ΜΜΕ και Influencers δοκίμασαν συνταγές με προϊόντα της ΓΑΛΠΟ

Η Wizz Air πετάει για έναν νέο, υπέροχο προορισμό από την Πάφο
Η Wizz Air μόλις ανακοίνωσε την έναρξη δύο νέων απευθείας δρομολογίων από την Πάφο

Minthis Music Festival 2025: Πέντε αξέχαστες νύχτες — Μια νέα πολιτιστική εποχή ξεκινά
Tο φεστιβάλ ταξίδεψε τους επισκέπτες μέσα από τον ήχο, το συναισθημα και την μοναδική ατμόσφαιρα του χώρου

Ένα εντυπωσιακό "Μονοπάτι Χρωμάτων" στον Πρωταρά, που οδηγεί στην παραλία
Μία σύγχρονη εικαστική παρεμβαση από τον καλλιτέχνη Χρήστο Κυριάκου και τη ομάδα τού TwoTwenty

Πανσέληνος Αυγούστου 2025: Πότε θα δούμε το «φεγγάρι του Οξύρρυγχου»
Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα του καλοκαιρινού ουρανού

Η απόλυτη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας στην Αγία Νάπα (και ο πιο fun τρόπος να περάσεις χρόνο με την παρέα σου)
Απόδρασε από την πραγματικότητα και βυθίσου στην περιπέτεια

3 εντυπωσιακά spa στο νησί, που αναζωογονούν σώμα και πνεύμα
Πού θα περάσετε το καλοκαίρι; Όπου κι αν βρεθείτε, υπάρχει ένα spa που θα σας αναζωογονήσει

«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση
Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης


Stranger Things: Κυκλοφόρησε το teaser της 5ης και τελευταίας σεζόν
Τα νέα επεισόδια της σειράς Stranger Things δεν θα είναι διαθέσιμα πριν το φθινόπωρο, ωστόσο μόλις κυκλοφόρησε το teaser της 5ης και τελευταίας σεζόν

Πέθανε η γνωστή Κύπρια σκηνοθέτρια Ιρένα Ιωαννίδου
Ήταν κόρη του σπουδαίου συγγραφέα Πάνου Ιωαννίδη

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά
Το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής