Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2022
Στη Λεωφόρο Πρωταρά στο Παραλίμνι υπάρχει ένα μαγαζάκι με όνομα βαρύ σαν ιστορία. Αρχικά λειτούργησε το 2012 ως ένα μικρό σουβλατζίδικο στον ίδιο χώρο, ενώ στην πορεία μεγάλωσε, εξελίχθηκε και κατάφερε να κατακκτήσει ντόπιους και ξένους που το επισκέπτονται ολόχρονα! Φωτεινό, καθαρό και ζεστό, το Σουβλάκι του Σουκρή, το οποίο φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής, θα σε κερδίσει για πολλούς λόγους, κυρίως όμως για τη νοστιμιά και την πρωτοτυπία του!
Μιλάμε εξάλλου, για ένα πολύ διαφορετικό σουβλατζίδικο από τα συνηθισμένα. Τόσο διαφορετικό, όσο και το σουβλάκι που προσφέρει.
Εδώ λοιπόν θα σε υποδεχθεί ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, ο Παναγιώτης -μη σε ξεγελάσει και τον πεις Σουκρή, μίας και το όνομα του μαγαζιού αναφέρεται στο παρατσούκλι του παππού της συζύγου του, ο οποίος είναι πολύ γνωστός και αγαπητός σε όλο το Παραλίμνι, εξ ου και ήθελε να τον τιμήσει δίνοντας στο μαγαζί το όνομά του. Ο Παναγιώτης λοιπόν θα σε περιποιηθεί λες και βρίσκεται στο σπίτι του, θα σου εξηγήσει το (ελληνικό) concept του -αν τον επισκέπτεσαι πρώτη φορά- και θα σε προετοιμάσει για όλα όσα θα ακολουθήσουν!

Αυθεντική σαλονικιώτικη εμπειρία
Ο Σουκρής είναι ίσως το μοναδικό σουβλατζίδικο στο νησί που προσφέρει μία αυθεντική σαλονικιώτικη εμπειρία. Εξ ου κι εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά και ακόμα περισσότερο νόστιμα! Εδώ λοιπόν το σουβλάκι είναι χειροποίητο, οι άνθρωποί του το κόβουνε, το μαρινάρουνε, και το περνάνε ένα-ένα σε ξυλάκια χωρίς τη χρήση μηχανής.
Πέρα από νόστιμο χοιρινό σουβλάκι, στο μενού του θα βρεις 5 ακόμα επιλογές, ανάμεσά τους σουβλάκι κοτόπουλο, λεπτοκομμένη και τραγανή πανσέτα, σουτζουκάκια, χοιρινό λουκάνικο και μπριζολάκια λαιμού, τα οποία θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό καλοφαγά.
Αυτό που πρέπει να ξέρεις επίσης είναι ότι όλα τα πιο πάνω μπορείς να τα απολαύσεις σε 3 εκδοχές: σε ελληνική πίτα (2 τεμάχια στην πίτα, πατάτες και αλοιφή), σε κυπριακή (3 τεμάχια στην πίτα, με ντομάτα, αγγουράκι, κρεμμύδι και μαϊντανό) αλλά και με το τεμάχιο στη λαδόκολλα. Ναι, σωστά κατάλαβες! Αν επιλέξεις τη λαδόκολλα, τα παιδιά του μαγαζιού, θα σου σερβίρουν το φαγητό σου με τον πιο παραδοσιακό τρόπο, πάνω στη λαδόκολλα και τις ζεστές πιτούλες. Σημείωσε επίσης, ότι είτε επιλέξεις να φας εκεί είτε όχι, πάλι στη λαδόκολλα θα σου τα σερβίρουν.
Μην παραλείψεις να συνοδεύσεις τα κρεατικά σου με μία από τις σαλάτες του (μία χωριάτικη και μία πολίτικη), τις αλοιφές του όπως τζατζίκι, τυροκαυτερή και σος μουστάρδας, καθώς επίσης με τα πολύ νόστιμα ορεκτικά του, όπως πατάτες, χαλλούμι σχάρας, κολοκυθοκεφτέδες και τυροκροκέτες. Μάλιστα, τις περιόδους νηστειών, στο μενού του προστίθενται μερικές ακόμα επιλογές, όπως ο σολομός και το καλαμάρι σχάρας.
Πολύ σημαντικό είναι ότι όλα όσα σερβίρονται στο μαγαζί είναι χειροποίητα, ψήνονται στα κάρβουνα και οι πρώτες ύλες επιλέγονται βάσει φρεσκάδας και καλής ποιότητας.
Όσο για τις τιμές; Το ίδιο δελεαστικές με την ποιότητα, την ποσότητα και τη γεύση των πιάτων. Εξ ου και φέτος το μαγαζί φιγουράρει στα Cyprus Eating Awards 2021 στην κατηγορία Nice Price.
Ο Σουκρής είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τις 23:00 (εκτός Κυριακής), τον βρίσκεις στο Παραλίμνι, δίπλα στην περιοχή Κάπαρη του Πρωταρά (Λεωφόρος Πρωταρά 46). Μπορείς να επιλέξεις να καθίσεις εκεί, ;h πάρεις την παραγγελία εύκολα και γρήγορα μέσω Delivery ή Takeaway!
Tip: Επιβάλλεται –αν δεν είστε φαν του delivery- πριν επισκεφτείτε το Σουβλάκι του Σουκρή να έχετε κάνει κράτηση ώστε να μην καταλήξετε πεινασμένοι στην ουρά, αφού το μαγαζί είναι μονίμως γεμάτο…
(23 742121) Λεωφόρος Πρωταρά 46, Παραλίμνι, ελ. επ. Αμμοχώστου.
Σχετικά
Ο Φίλιος και ο Σεμπάστιαν έφτιαξαν Το Πιτσόμπαρο και σε περιμένουν για πίτσα στο χωριό!
Δύο φίλοι από τη Λόφου στήνουν τα πιο cool pizza pop-ups και φέρνουν το live pizza cooking όπου κι αν βρίσκεσαι
Η νέα γευστική άφιξη φέρνει smash burgers, southern fried chicken και κοκτέιλ, στο κέντρο της πόλης
Το νέο Afterbite στη Λάρνακα φέρνει smash burgers, southern fried chicken και ένα από τα πιο εντυπωσιακά interiors της πόλης
Τραπέζωμα στο κυπριακό γουάιν μπαρ (λίγο έξω από την πόλη)
Ένα τραπέζι και μια κουβέντα για την αποκέντρωση
Πρώτες εικόνες από τη νέα άφιξη που έρχεται να ταράξει τα νερά της Λεμεσού
Το νέο beach restaurant της Λεμεσού, με boho αισθητική, βελτιώνει την εμπειρία της ξαπλώστρας, της μουσικής και της μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας στο νησί
Η νέα άφιξη -πάνω στη θάλασσα- είναι άκρως εντυπωσιακή
Ένα από τα -πιο πάνω στο κύμα- εστιατόρια του νησιού, ανανεώθηκε κι έγινε κούκλα
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο AMARA: Ένα εμβληματικό διήμερο με τον Chef Nobu Matsuhisa
Ο σεφ πίσω από τη μαγειρική «μαγεία» του Matsuhisa θα βρίσκεται ο ίδιος στην Κύπρο
Ανοίγει ξανά το πιο καλοκαιρινό μεζεδοπωλείο της Λευκωσίας δίπλα στην πισίνα
Mια ξεχωριστή εμπειρία δείπνου δίπλα στην πισίνα, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.
Καμπαναρκό: Εκεί που τα καλοκαιρινά βράδια αποκτούν γεύση και οι αναμνήσεις γεννιούνται γύρω από ένα τραπέζι
Η γεύση της Κύπρου, η ψυχή του καλοκαιριού.
Η επιστροφή του 7Skies Roof bar στον Πρωταρά σηματοδοτεί τη νέα σεζόν
To απόλυτο rooftop destination του Πρωταρά, άνοιξε πρόσφατα ξανά τις πόρτες του
Η Ice Cream Week του Colors Café επιστρέφει με άρωμα Κύπρου
To Ice Cream Week του Colors Café σάς προσκαλεί να γευτείτε την Κύπρο αλλιώς, μέσα από δημιουργίες που συνδυάζουν παράδοση, φαντασία και καλοκαιρινή διάθεση!
Τρεις οθόνες, παγωμένες μπύρες και ειδικό menu: Εδώ θα δεις το Μουντιάλ στη Λεμεσό
Εσύ έκλεισες τραπέζι; Το Maison Anemi μπαίνει σε ρυθμούς Μουντιάλ
Οι 15 pubs που θα «παίζουν» μπαλίτσα όλο το καλοκαίρι
Μεγάλες οθόνες, δυνατός ήχος, απολαυστικό φαγητό, παγωμένες μπίρες και τη σωστή παρέα. Όλα όσα χρειάζεσαι για ένα καλοκαίρι γεμάτο Μουντιάλ βρίσκονται σε αυτά τα 15 pubs