News , Guide

Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό: Ποιες χαλαρώσεις αναμένονται

Σήμερα οι τελικές αποφάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2022

Οδηγούνται την Πέμπτη ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου προς έγκριση οι εισηγήσεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) για νέες χαλαρώσεις, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, μείωση των rapid test που διενεργούνται καθημερινά, καθώς και κατάργηση του safe pass σε συγκεκριμένους χώρους.

Οι εισηγήσεις αποφασίστηκαν χθες στο απόγευμα στο πλαίσιο σύσκεψης των μελών της ΣΕΕ με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε αξιολόγηση της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ενώπιον του Υπουργικού θα τεθούν η κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, η μείωση των rapid test που διενεργούνται καθημερινά καθώς και η κατάργηση του safepass σε συγκεκριμένους χώρους, όπως τράπεζες και τμήματα του δημόσιου και ευρύτερου κρατικού τομέα που εξυπηρετούν κοινό, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.ά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την συνεδρίαση του Υπουργικού θα συζητηθεί η αυτόματη αποδέσμευση κρουσμάτων την 7η ημέρα χωρίς rapid test, η μείωση του περιορισμού επαφών από 7 σε 5 ημέρες και η διενέργεια test to stay μία φορά την εβδομάδα, αντί δύο που ισχύει αυτή τη στιγμή.

Επίσης, η τηλεργασία θα αφεθεί στην κρίση του κάθε εργοδότη αν προκύπτει η ανάγκη εφαρμογής του θεσμού.

Άλλη μια εισήγηση των επιστημόνων που αναμένεται να πάει στο Υπουργικό προς έγκριση είναι η απαίτηση safe pass σε χώρους άνω των 200 τ.μ.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 11:30 υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Πηγή: Sigma Live

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close