Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαΐου 2022
Η Hermes Airports παρουσιάζει το νέο καλοκαιρινό πτητικό πρόγραμμα από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή σε πολλές και διαφορετικές συνδέσεις από και προς την Κύπρο. Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό, η καλοκαιρινή περίοδος δείχνει θετικά σημάδια με τις αερογραμμές να προγραμματίζουν ένα σημαντικό αριθμό πτήσεων. Ειδικότερα, το φετινό καλοκαίρι, 50 αερογραμμές θα πραγματοποιούν πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, με 140 δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων και πέντε νέων, από 95 προορισμούς σε 38 χώρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιβατική κίνηση τον φετινό Απρίλιο, κατέγραψε σημαντική βελτίωση φτάνοντας το 85% του αντίστοιχου μήνα του 2019. Συνολικά, για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου 2022, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, παρά τις απώλειες από την Ρωσία και την Ουκρανία ταξίδεψαν συνολικά 1.587.337 επιβάτες με το μεγαλύτερο μερίδιο επιβατικής κίνησης του Απριλίου του 2022 προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Ισραήλ, την Πολωνία, την Αυστρία και την Ιταλία.
Πέντε νέα δρομολόγια και οκτώ που επανέρχονται
Νέοι προορισμοί όπως η Πίζα (με Ryanair), το Σάλτσμπουργκ (με Eurowings), η Βέρνη (με Helvetic), η Νυρεμβέργη (με Correndon) και η Τζέντα (Cyprus Airways) εντάσσονται στο πρόγραμμα πτήσεων προς και από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Εκτός από τα πέντε δρομολόγια που ξεκινούν, άλλα οκτώ επανέρχονται μετά από δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια συμπεριλαμβάνουν πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο, Νόργουιτς (TUI) και Μπέλφαστ (Jet2) προς Πάφο, από Δανία, Άλμπορκ (Jet time) προς Λάρνακα, από Νορβηγία, Τρόντχαϊμ και Σταβάνγκερ (SunClass) προς Λάρνακα και πτήσεις από Σουηδία, Νόρσεπινγκ (Jet time), Ορέμπρο και Βέξιε Κρόνομπεργκ (Sunclass), όλα προς Λάρνακα.
Ακόμη, η EasyJet πρόσθεσε νέο δρομολόγιο από το Παρίσι και το Charles De Gaulle στη Λάρνακα, με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις.
Η Wizzair πετά από το Γκάτγουικ στη Λάρνακα με 10 πτήσεις τη βδομάδα, ενώ παράλληλα προσθέτει και το δρομολόγιο Λάρνακα-Κάρντιφ με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις. Επιπρόσθετα, η αερογραμμή, ξεκινά και το δρομολόγιο Λάρνακα-Γερεβάν με δύο πτήσεις κάθε βδομάδα.
Η Eurowings ξεκινά πτήσεις από την Πράγα, με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις στη Λάρνακα, ενώ παράλληλα, δυο πτήσεις την εβδομάδα θα πραγματοποιούνται από τη Στοκχόλμη, Αρλάντα στη Λάρνακα.
Η Jet2 προσθέτει 2 πτήσεις τη βδομάδα από το Μπρίστολ, τόσο από Λάρνακα όσο και από Πάφο.
Η Ryanair αρχίζει πτήσεις από Νιούκασλ προς Πάφο με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις.
Η Cyprus Airways προσθέτει το δρομολόγιο Λάρνακα-Κάϊρο
Η Correndon παρουσιάζει το δρομολόγιο Λάρνακα- Ντίσελντορφ
Η TUS Airways πρόσθεσε το δρομολόγιο Λάρνακα-Παρίσι.
Σε δήλωσή της, η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports, ανέφερε σχετικά: «Αναμφίβολα, η συνδεσιμότητα της χώρας παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής μας. Συνεργαζόμαστε με όλες τις αεροπορικές εταιρείες για την πλήρη επαναφορά, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου τους στα επίπεδα που λειτουργούσαν προ – κορωνοϊού. Το φετινό πτητικό πρόγραμμα επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι αεροπορικές εταιρείες στην Κύπρο ως προορισμό, αφού τα πτητικά τους προγράμματα για υφιστάμενα και νέα δρομολόγια έχουν αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι προσπάθειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα με την επέκταση σε άλλες αγορές, έχουν καρποφορήσει. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι σημαντικό για ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία να αξιοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες και να στηρίξουμε τη ζήτηση, προκειμένου να διαμορφώσουμε δυνατές βάσεις για το μέλλον».
Σχετικά
10 φθηνά ελληνικά νησιά για διακοπές το 2026
Αναζητάτε νησιά με φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια και φθηνά ξενοδοχεία; Δείτε τη λίστα με τα πιο οικονομικά νησιά για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.
Πώς θα είναι το φετινό καλοκαίρι στην Κύπρο - Η πρόβλεψη του Τμ. Μετεωρολογίας
"Στην Κύπρο, οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν να έχουμε ένα φυσιολογικο καλοκαίρι"
Το ελληνικό νησί που υμνούν οι βρετανικοί Times
Το δημοσίευμα σημειώνει πως το συγκεκριμένο νησί συνεχίζει να διατηρεί τη μυθική του γοητεία με τους σύγχρονους επισκέπτες να σαγηνεύονται κυρίως από τις «απίθανες παραλίες» και τα «δελεαστικά, τιρκουάζ νερά»
40 χωριά που αξίζει να ανακαλύψεις φέτος: Πού να μείνεις, τι να φας και τι να δεις
Αν ψάχνεις την πιο αυθεντική καλοκαιρινή εμπειρία, ήρθε η ώρα να πας χωριό
Η απόλυτη εμπειρία του «slow travel», σε ένα σαββατοκύριακο στο Annabelle
Γαστρονομία, wine tasting και θαλασσινό αεράκι, στο εμβληματικό ξενοδοχείο της Πάφου
Οι Times ξεχώρισαν τα 17 ελληνικά νησιά της «απόλυτης γαλήνης», δείτε την λίστα
Σε αφιέρωμά τους, οι βρετανικοί Times ξεχωρίζουν 17 «ήσυχους» παραδείσους της Ελλάδας, προορισμούς με γαλήνια ατμόσφαιρα, ειδυλλιακές παραλίες και χαλαρούς ρυθμούς ζωής, ιδανικούς για όσους αναζητούν διακοπές μακριά από τα πλήθη
Το Cap St Georges Hotel & Resort στα Booking.com Click. EMEA 2026 Partner Spotlight Awards
Η κορυφαία αυτή αναγνώριση απονεμήθηκε στο πλαίσιο του Click. EMEA 2026, της αποκλειστικής ετήσιας συνόδου συνεργατών της Booking.com
«Φεγγάρι της Φράουλας»: Πότε θα λάμψει η πανσέληνος του Ιουνίου, η 1η του καλοκαιριού
«Strawbery Moon»: Το φεγγάρι της φράουλας, το πρώτο φεγγάρι του καλοκαιριού θα λάμψει στον ουρανό σε λίγες ημέρες
Η Ryanair ανακοίνωσε εκπτώσεις σε 13 υπέροχους προορισμούς, με τιμές που αρχίζουν από €17.99
Ετοιμάσου για καλοκαιρινή απόδραση, σε οικονομικές τιμές
Ακόμη δύο βιβλιοθήκες-βάρκες έπιασαν θέση στις παραλίες του Πρωταρά
Εγκατάσταση ακόμη δύο δανειστικών βιβλιοθηκών στις παραλίες Αγίας Τριάδας και Κάππαρη.