21 February-8 March 2014
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Τα Χρώματα και Σχήματα της Μαρίας Τούρου

Η σημαντική κύπρια ζωγράφος επιστρέφει φέτος με μια νέα σειρά έργων

Δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2014

Τα τελευταία έργα που παρουσιάζει η Μαρία είναι η δουλειά των τελευταίων 3-4 χρόνων και είναι εμφανής η λιτότητα και η αφαίρεση αρετές πολύ αισθητές. Ίσως αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που ζει τα τελευταία χρόνια στην ύπαιθρο ανάμεσα στην φύση. Σ’ αυτήν την έκθεση θα παρουσιάσει επίσης τα παραμύθια χωρίς λόγια, η δουλειά που απασχόλησε τη ζωγράφο τον τελευταίο καιρό.

Το έργο της Μαρίας Τούρου είναι ελεύθερο από ακαδημαϊκές και κλασικές επιταγές. Τα ταξίδια της, της έχουν αποφέρει αισιοδοξία και ζωντάνια. Η φαντασία και η αισθητική ευαισθησία ταξιδεύουν σε χώρους όπου όταν το υποσυνείδητο έρθει στην επιφάνεια και στο φώς παράγει εκπληκτικά έργα. Ζώντας στην Ουάσινγκτον για 16 χρόνια η Μαρία Τούρου είχε σίγουρα επιρροές από το κίνημα των κολοριστών της Ουάσινγκτον όπως ο Μαρκ Ροθκο, Τζιν Ντέιβις, Λιον Μπερκοβιτς και τέλος τον τελευταίο καλλιτέχνη Gene Davis που κατάγεται από την Ουάσινγκτον και φημίζεται για τα συμπυκνωμένα χρώματα και τα γραμμικά μοτίβα.

Ένα πολύ πλούσιο και δραστήριο βιογραφικό με πάνω από 30 ατομικές εκθέσεις και άλλες τόσες σημαντικές συμμετοχές σε ομαδικές, σε εκπαιδευτικά και επαγγελματικά πόστα χαρακτηρίζει την μακρόχρονη παρουσία της δημιουργού στον καλλιτεχνικό γίγνεσθαι. Το έργο της έχει παρουσιαστεί όχι μόνον σε όλη την Κύπρο αλλά και στην Ουάσινγκτον, στην Κολομβία, στην Καλιφόρνια κλπ.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close