Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουνίου 2022
Με μεγάλη υπερηφάνεια, η The Gallery 45 παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο τα έργα του Shaheer Zazai στην έκθεση Art Talk, που θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Ιουλίου.
Ο Shaheer Zazai είναι Αφγανοκαναδός καλλιτέχνης με έδρα του την Κύπρο. Στο στούντιο ζωγραφικής και ψηφιακών μέσων που διατηρεί, εστιάζεται στην εξερεύνηση και τη διερεύνηση της ανάπτυξης της πολιτιστικής ταυτότητας μέσα στα πλαίσια του παρόντος γεωπολιτικού κλίματος και της διασποράς.
Παράγει τα έργα του χρησιμοποιώντας Microsoft Word, όπου highlighter και κείμενο ενσωματώνονται ως κύρια εργαλεία και παλέτα για τη δημιουργία του κάθε έργου. Η ψηφιακή του εργασία είναι βαθιά ριζωμένη στην εξερεύνηση του τι συμβαίνει όταν η ύπαρξή της βρίσκεται εντός παραμέτρων και αν αυτές οι παράμετροι είναι καθορισμένες, υποχρεωτικές ή υιοθετημένες. Το κάθε έργο/σχέδιο παράγεται μέσω αυτοσχεδιασμού, εμπεριστατωμένου με μια σειρά κανόνων/παραμέτρων που ο καλλιτέχνης εφαρμόζει στο κάθε έργο. Η κάθε μικρή προσαρμογή στις παραμέτρους δίνει στα έργα άλλο σχήμα και μορφή.
Αυτά τα έργα, βασισμένα σε παραμέτρους και κανόνες, αντικατοπτρίζουν εμάς ως ανθρώπους: μεταμορφωνόμαστε, προσαρμοζόμαστε και αναδημιουργούμε τους εαυτούς μας με κάθε αλλαγή στις παραμέτρους εντός των οποίων υπάρχουμε, είτε αυτές είναι κοινωνικές, γεωγραφικές ή ιδεολογικές.
Η πρόσφατη του έκθεση 'A Call Home' έλαβε χώρα στην Patel Brown Gallery στο Τορόντο, ενώ έκθεσε έργα του και στο Dallas Art Fair 2022. Τα έργα του Zazai βρίσκονται σε ιδιωτικές και εταιρικές συλλογές ανά το παγκόσμιο. Πιο πρόσφατα, κάποια αποκτήθηκαν για τις συλλογές των Burnaby Art Gallery, Scotia Bank Art Collection, Microsoft Art Collection, Royal Bank Canada Art Collection, The TD Art Collection και Equitable Bank Art Collection.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10πμ-2μμ, απογεύματα/Σάββατο με ραντεβού
Σχετικά με την Γκαλερί
The Gallery 45 είναι ένας σύγχρονος εκθεσιακός χώρος τέχνης και design, στην καρδιά της παλιάς Λεμεσού. Σκοπός της είναι η έκθεση σύγχρονων καλλιτεχνών, από την Κύπρο και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα αναδυόμενους καλλιτέχνες και σχεδιαστές στην καλλιτεχνική σκηνή της Κύπρου. Ιδρύτριά της είναι η Σάναζ Ναζέμι Άγα (Sanaz Nazemi Agha) και σήμερα συνεργάζεται με 15 ντόπιους και διεθνείς καλλιτέχνες.
instagram.com/thegallery_45 \\ instagram.com/szazai
Σχετικά

Μια αλλιώτικη έκθεση τέχνης στην καρδιά της Λεμεσού
Πρωτότυπες δημιουργίες από πηλό που θα σας εντυπωσιάσουν!

Πάμε στην έκθεση των νεαρών δημιουργών της Σχολής Αιγαία
Ετήσια Έκθεση Εικαστικών Τεχνών της σχολής Αιγαία, 2023

Open call: Το Φεστιβάλ Τέχνης και Τεχνολογίας WIP καλεί και φέτος καλλιτέχνες
Η φετινή θεματική είναι Modes of Creation

Η Art Seen παρουσιάζει την έκθεση ''Αέρινα Περάσματα''
Η πρώτη ατομική έκθεση της Μαρίνας Γκενάντιεβα

Έκθεση «ReThinking CONFLICTS: Σύγκρουση σε εξέλιξη»
H δεύτερη έκθεση της τριλογίας «Τα Μουσεία συζητούν κοινωνικά θέματα».

Η νέα εικαστική πρόταση του Πανίκου Τεμπριώτη έρχεται στη Λευκωσία
Τίτλος της «Thinking Inside the Box»


Το επίσημο μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού
Το φετινό μήνυμα έγραψε η διακεκριμένη και πολυβραβευμένη χορεύτρια και χορογράφος, YANG Liping



