Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5 πρόσωπα μάς «ξεναγούν» στα αγαπημένα τους σημεία της πρωτεύουσας

Ό,τι κι αν αποζητάς, η Λευκωσία έχει κάτι να σου δώσει.

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουνίου 2022

Μπορεί με την πρώτη ευκαιρία να ξεχυνόμαστε στους δρόμους αναζητώντας τις περιπέτειες και τις εμπειρίες στα χωριά της Κύπρου, η αλήθεια είναι όμως πως η Λευκωσία παραμένει ένας έρωτας που αντέχει στον χρόνο.

Μια βόλτα στους ανανεωμένους κεντρικούς δρόμους, στην πολυφωτογραφημένη πλατεία Ελευθερίας ή μέσα στις γειτονιές της παλιάς πόλης μπορεί να σε γεμίσει χωρίς πολλά-πολλά, απλώς με την ατμόσφαιρα και τις εικόνες που λαμβάνεις.

Αν γεννήθηκες στη Λευκωσία, οι δρόμοι είναι γεμάτοι αναμνήσεις, αν ήρθες στην πορεία, έχεις ταυτιστεί με διαφορετικά σημεία, αλλά σε κάθε περίπτωση η πρωτεύουσα έχει κάτι να σου δώσει. 

Ζητήσαμε από πέντε πρόσωπα από διαφορετικούς τομείς, με διαφορετικές προσλαμβάνουσες, να μας παρουσιάσουν τα δικά τους αγαπημένα σημεία της πόλης και το συμπέρασμα είναι ακριβώς αυτό: ό,τι κι αν αποζητάς, η Λευκωσία έχει κάτι να σου δώσει. 

1. Κώστας Αμερικάνος 
(ιδρυτής @aroundnicosia)
«Υπάρχουν αρκετά σημεία της Λευκωσίας που θα μπορούσα να χαρακτηρίσω ως τα αγαπημένα μου και είναι αδύνατο να επιλέξω ένα. Παρόλα αυτά αυτή την περίοδο, ξεχωρίζω την περιοχή της Χρυσαλινιώτισσας και το αρχοντικό Αξιοθέας, γιατί με κάνει να αισθάνομαι πως βρίσκομαι έστω και για λίγο σε άλλη εποχή».

2. Ανδρέας Κωνσταντίνου
(φωτογράφος)
«Αγαπημένο σημείο της πόλης είναι για μένα, εδώ και πολλά χρόνια, η περιοχή της Φανερωμένης. Εκτός του ότι είναι μια περιοχή με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και ιστορικό χαρακτήρα, η περιοχή ζωντανεύει κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες από άτομα κάθε ηλικίας και από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα. Εκεί μπορείς να απολαύσεις χαλαρά καφέ ή ποτό με την παρέα σου ή απλά να κάνεις αμέριμνος τη βόλτα σου».

3. Στέφανη Παναγή
(fashion blogger) 
«Οδός Ζήνας Κάνθερ. Αυτός ο δρόμος μου φέρνει αναμνήσεις. Δεκαετία 2000-2005: Πολλά παιδιά της εφηβείας μου περνούσαμε ώρες στο “Picadilly” παίζοντας ατελείωτες ώρες και αργά τα βράδια τρώγαμε “Jack in the Box” και κρέπες. Και ξαφνικά ο αγαπημένος μου δρόμος αποκτά σιγά σιγά ζωή ξανά ελπίζοντας για νέες αναμνήσεις».

4. Αφροδίτη Αβρααμίδου 
(εικαστικός)
«Η οδός Ερμού στην παλιά Λευκωσία και τα γύρω σοκάκια της! Ένα μέρος που με ηρεμεί και με καλεί καθημερινά σε πολιτιστικές αναζητήσεις. Χάνομαι στον γραφικό της χαρακτήρα και στην απαράμιλλη γοητεία της. Τα τελευταία χρόνια η περιοχή έχει μεταμορφωθεί σ’ ένα πολυπολιτισμικό συναπάντημα ανθρώπων, ιδεών και έργων, και έχει αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον. Κάνοντας μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια μπορείς να συναντήσεις και να επισκεφθείς εργαστήρια καλλιτεχνών, μουσεία, σύγχρονες γκαλερί τέχνης, εκθεσιακούς χώρους, και παραδοσιακά καφενεία και ταβερνάκια. Πέρα απ’ όλα αυτά, κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, αφού εδώ και τέσσερα χρόνια σε ένα από τα σοκάκια της στεγάζεται το εργαστήριό μου, το T - Square Art Studio. Είναι μια περιοχή η οποία κρατά σε εγρήγορση όλες σου τις αισθήσεις».

5.Γαβριέλλα Ζάρτηλα 
(δημοσιογράφος)
«Για μένα το μέρος στην πρωτεύουσα όπου τα συνδυάζει όλα είναι η παλιά Λευκωσία. Αν με ρωτάς για συγκεκριμένο σημείο δεν είναι άλλο από το Mercedes Cafe, είναι η «πηγή» του καινούριου στην παλιά πόλη που δένει τόσο αρμονικά, αν και αντίθετοι κόσμοι θα έλεγε κανείς. Εκεί πάντα βρίσκω αγαπημένους μου φίλους κι έχω τις πιο όμορφες αναμνήσεις μου από πρωτεύουσα».

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close