Things to Do , Προσεχώς

Το Καϊμακλί μάς καλεί σε ένα φεστιβάλ με πολλές δραστηριότητες

Το γραφικό Καϊμακλί θα φιλοξενήσει τους ανθρώπους της πόλης

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2022

Οι Urban Gorillas ανακοινώνουν το “Urban Playground” τη θεματική του φετινού φεστιβάλ "ΠΑΜΕ ΚΑΪΜΑΚΛΙ". Μέσα από το παιχνίδι, παιδιά και ενήλικες επαναπροσδιορίζουν τη σχέση τους στο πλαίσιο του αστικού χώρου, ανακαλύπτοντας ξανά τη χαμένη τους σχέση με την πόλη, τη φύση και τους συνανθρώπους τους.

Το Urban Playground διερευνά την ιδέα του παιχνιδιού σε δημόσιους χώρους ως εργαλείο κοινωνικών και χωρικών αλληλεπιδράσεων, κοινωνικότητας, συνδημιουργίας και συνύπαρξης με το φυσικό περιβάλλον. Καθώς η τρέχουσα παγκόσμια πανδημία επιμένει να μεταμορφώνει τον τρόπο που ζούμε, η φετινή θεματική του φεστιβάλ υπογραμμίζει τη σημασία των δημόσιων χώρων για την διατήρηση των ανθρώπινων επαφών καθώς και την ανάγκη δημιουργίας συσχετισμών μεταξύ ανθρώπων, πόλης και φύσης.

Το Urban Playground κόντρα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, όπου ο ελεύθερος χρόνος αρχίζει να μοιάζει με καταπιεσμένο ανθρώπινο δικαίωμα, προτείνει μια παύση αλλά και την επανεξέταση των αστικών χώρων ως έδαφος παιχνιδιού, χαράς και ανεμελιάς, όπου πολίτες όλων των τάξεων, εθνικοτήτων, ηλικιών, φύλων και ικανοτήτων συναντώνται.

Μέσω προγραμματισμένων εκδηλώσεων και ανοιχτών προσκλήσεων, το φεστιβάλ επιδιώκει να πραγματοποιήσει εξερευνήσεις της γειτονιάς, της ιστορίας της και ενός φανταστικού κόσμου μέσα από το παιχνίδι ενώ τονίζει τις αξίες της ενσυναίσθησης, της συναδελφικότητας και της σύνδεσης με την τοπική κοινωνία.

Κάτοικοι και επισκέπτες καλούνται να εξερευνήσουν το αστικό τους περιβάλλον μέσα από παιχνιδιάρικα εργαλεία και παρεμβάσεις αλλά και να αγκαλιάσουν μια νέα ανάγνωση των αστικών ανοιχτών χώρων ως κοινό τόπο συνάντησης μας.

Το φεστιβάλ χρηματοδοτείται από: Το Τμήμα Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας & το Δήμο Λευκωσίας.

Το φεστιβάλ στηρίζεται από: Το 'The Japan World Exposition 1970 Commemorative Fund' - JEC, το Engage Nicosia και τη Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο.

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων

14, 17, 21 & 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 | ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "WALKING THEATRE IN KAIMAKLI" ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑΣΕΜΙΝ: https://bit.ly/3ximMJ5

5, 6 , 7 & 8 IOΥΛΙΟΥ 2022: PEACE LAB: KITE MAKING WORKSHOPS: https://bit.ly/3QdkLXt

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close