Νέες Εκθέσεις , Τέχνη

Έκθεση Εικαστικών Τεχνών των φοιτητών στην Αιγαία

Στην έκθεση παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά δείγματα από τη δουλειά των φοιτητών

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2022

Την Παρασκευή, 1η Ιουλίου πάμε στα εγκαίνια της Ετήσιας Έκθεσης Εικαστικών Τεχνών Φοιτητών & Φοιτητριών της σχολής Αιγαία για να δούμε την καλλιτεχνική δουλειά των φοιτητών της σχολής.

Ένας από τους σημαντικότερους στόχους της σχολής είναι ο κάθε φοιτητής και η κάθε φοιτήτρια να φτάνουν με επιτυχία στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Αυτό επιτυγχάνεται αρχικά με την ανάπτυξη των καλλιτεχνικών τους δεξιοτήτων, τον πειραματισμό με τα υλικά, με μεθόδους και έννοιες, την προώθηση της καλλιτεχνικής έρευνας, την ικανότητα ανάλυσης και επίλυσης θεμάτων και τέλος με την ανάπτυξη της κριτικής του σκέψης. Ενθαρρύνεται  ο εκσυγχρονισμός και η χρήση των νέων μέσων σε όλους τους κλάδους, ιδιαίτερα των ψηφιακών μέσων και η πολυδιάστατη εφαρμογή τους. Η ανάπτυξη της ατομικής έκφρασης και των προσωπικών ιδεών γίνεται άλλοτε με ρεαλιστικές προσεγγίσεις, με αφηρημένες ή και με εννοιολογικές, έτσι ώστε το κάθε άτομο εντέλει να αναπτύσσει τη δική του οπτική γλώσσα και ταυτότητα.

Η φιλοσοφία της σχολής είναι πως οι καλλιτέχνες του μέλλοντος πρέπει να διδάσκονται μεθόδους διαμόρφωσης της οπτικής τους εικόνας, να συγκροτούνται οι εικαστικές τους ταυτότητες καθώς προετοιμάζονται να αποτελέσουν ένα δημιουργικό κύτταρο του καλλιτεχνικού κόσμου. Η εικαστική διδακτική δεν πρέπει να μεταδίδει ή να αναπαράγει βεβαιότητες, αλλά να στηρίζεται στη ρευστότητα, τη σχετικότητα, την κινητικότητα και την πολυσημία που συνοδεύουν την έννοια του καλλιτεχνικού. Στη λογική αυτή, η δημιουργική πορεία που ακολουθείται δεν αποτελεί μια προσχεδιασμένη φόρμουλα εικαστικών δραστηριοτήτων αλλά μεταβάλλεται ανάλογα με την οπτική αντίληψη και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του κάθε φοιτητή και της κάθε φοιτήτριας με αποτέλεσμα η ετήσια έκθεση της σχολής να χαρακτηρίζεται κάθε χρόνο από ποικιλομορφία ως προς το περιεχόμενο, τις τεχνικές και τα μηνύματα. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν, την 1 Ιουλίου 2022 στις 8.30μ.μ. στο κτίριο της Σχολής, στη Λεωφόρο Αγίων Ομολογητών 81. 

Η έκθεση θα λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή, 4-8 Ιουλίου από τις 5:00-8:00μμ.

Αιγαία Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
Λεωφ. Αγίων Ομολογητών 81, 1080, Λευκωσία
22 445757, info@aigaia.com.cy  
www.aigaia.com.cy 
Facebook: Aigaia School of art & design
Instagram: aigaiaschoolofart

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close