Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Meryl Streep: The women who made her

Με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας "August: Osage County", θυμόμαστε πέντε ρόλους που σημάδεψαν την πορεία της σπουδαίας Αμερικανίδας ηθοποιού...

Δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2014

Είναι η ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα στην ιστορία του κινηματογράφου. Έχει λάβει συνολικά 18 υποψηφιότητες για Όσκαρ (κερδίζοντας τρία) και 28 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (κερδίζοντας οκτώ). Έχει βραβευτεί επίσης με δύο Έμμυ, δύο βραβεία Σωματείου Ηθοποιών, δύο BAFTA, ένα βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Καννών, πήρε το Τιμητικό Βραβείο της Χρυσής Άρκτου το 2012, ενώ έχει λάβει και πέντε υποψηφιότητες για Γκράμι. Το 2004 βραβεύτηκε με το "Life Achievement Award" από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Αλήθεια, πώς μπορείς να απομονώσεις πέντε ρόλους από τη μακρά και λαμπρή κινηματογραφική διαδρομή της Meryl Streep; Δύσκολο, αλλά τουλάχιστον αξίζει να το προσπαθήσεις!

 

Anne Marie
Julia (1977)

Πέρασε από μια αποτυχημένη οντισιόν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο "King Kong" (1976). Ο παραγωγός της ταινίας είπε γι' αυτήν στο γιο του στα ιταλικά: "Είναι άσχημη. Γιατί μου έφερες αυτό το πράμα;" και έμεινε έκπληκτος όταν η Streep του απάντησε σε άπταιστα ιταλικά! Tον επόμενο χρόνο υποδύθηκε ένα μικρό, αλλά σημαντικό ρόλο πλάι στις Jane Fonda και Vanessa Redgrave, κάνοντας έτσι το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο.

 

Joanna Kramer
Kramer vs. Kramer (1979)

Το 1978 έλαβε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ για το ρόλο της στο "The Deer Hunter". Την επόμενη χρονιά, πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Dustin Hoffman στο "Kramer vs. Kramer". Η Steep, επέμενε να αλλάξει το σενάριο, αφού ο χαρακτήρας της δεν ήταν αντιπροσωπευτικός των αληθινών διαζευγμένων γυναικών που έδωσαν μάχη για την επιμέλεια των παιδιών τους. Έπεισε το σκηνοθέτη Robert Benton και κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα. Ο Hoffman αργότερα είπε γι' αυτήν: "Εργάζεται εκπληκτικά σκληρά, σε βαθμό να της γίνεται εμμονή. Νομίζω ότι δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από αυτό που κάνει".

 

Sophie Zawistowski
Sophie's Choice (1982)

Η Streep γύρισε τη σκηνή της "εκλογής" της Sophie με μία μόνο λήψη και αρνήθηκε να το κάνει ξανά, καθώς βρήκε το συγκεκριμένο γύρισμα εξαιρετικά επώδυνο και συναισθηματικά εξαντλητικό. Για την ερμηνεία της κέρδισε το δεύτερό της Όσκαρ.

 

Miranda Priestly
The Devil Wears Prada (2006)

Στην κομεντί του David Frankel, υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία τη στρίγγλα διευθύντρια ενός περιοδικού μόδας που βασάνιζε τη μαθητευόμενη δημοσιογράφο της (την οποία υποδύθηκε η Anne Hathaway), έλαβε εξαιρετικά σχόλια για την ερμηνεία της, κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου και βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο της. Ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην καριέρα της Streep, με εισπράξεις 326,5 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

 

Margaret Thatcher
The Iron Lady (2011)

Μπορεί η ταινία να μην ενθουσίασε σε γενικότερο επίπεδο και να έλαβε μεικτές κριτικές, αλλά ως η "Σιδηρά Κυρία" της Μεγάλης Βρετανίας, η Meryl Streep κέρδισε το τρίτο της βραβείο Όσκαρ, ένα Bafta και μια Χρυσή Σφαίρα για την πολυεπίπεδη ερμηνεία της.

 

Η ταινία "August: Osage County" προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close