1-8 August 2022
Cine News , Κινηματογράφος

To 17o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού ξεκινά

Σηκώνει αυλαία τη Δευτέρα 1η Αυγούστου με το ντοκιμαντέρ "A Marble Travelogue"

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου 2022

Την έναρξη προβολών για το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού τη Δευτέρα, 1η Αυγούστου 2022, στις 8:30 μ.μ. κάνει το ντοκιμαντέρ A Marble Travelogue, σε σκηνοθεσία Sean Wang, μια συμπαραγωγή Ολλανδίας, Χονγκ Κονγκ, Γαλλίας, και Ελλάδας. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει εκδήλωση έναρξης με μία μουσική περφόρμανς από τη Μαρία Σπίβακ.

A Marble Travelogue2.jpg


8:30 μ.μ. A Marble Travelogue
Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί το οδοιπορικό των μαρμάρων από την Ελλάδα έως την Κίνα, όπου οι γλύπτες τα μετατρέπουν σε αγάλματα και κολώνες ελληνιστικού τύπου, μαγνητάκια ψυγείου και άλλα τουριστικά σουβενίρ, τα οποία στη συνέχεια επιστρέφουν στην αγορά της Ευρώπης και πωλούνται στους Κινέζους τουρίστες. Η ταινία περιγράφει τις περίπλοκες συνδέσεις αυτής της καταναλωτικής αλυσίδας και αναδεικνύει με χιούμορ τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της κινεζικής μεσαίας τάξης, με ένα διακριτικό, αλλά οπτικά σαγηνευτικό στιλ.

Στην προβολή θα παραστούν εκ των συμπρωταγωνιστών οι κυπριακής καταγωγής δίδυμες αδελφές Μαριάννα και Σοφία Ερωτοκρίτου @greek_twins.

Το ντοκιμαντέρ έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ (IDFA). Την προβολή στηρίζει η Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Κύπρο.

photo spivak.jpg


10:30 μ.μ. Εκδήλωση Έναρξης Spivak presents Santa Fe Megachurch

Πρόκειται για μια πρόσμιξη συνθέσεων που θα συμπεριληφθούν στο επερχόμενο LP της Μαρίας Σπίβακ, στο οποίο η ποπ προσέγγιση αναδύεται από πινελιές ηλεκτρονικών ρυθμών και οι στίχοι αντικατοπτρίζουν ένα πρελούδιο ανησυχίας. Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι δωρεάν.

Από την Παρασκευή, 5 Αυγούστου μέχρι και τη Δευτέρα, 8 Αυγούστου

19:00 – 23:00 @ Queen Eleanor Suite, Χαρουπόμυλος Λανίτη

Προβολή σε λούπα: Σύγχρονες κουήρ ταινίες μικρού μήκους

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια επιλογή σύγχρονων ταινιών μικρού μήκους που κυμαίνονται από video art μέχρι περφόρμανς για την κάμερα και animation, από διεθνείς καλλιτέχνιδες οι οποίες εξερευνούν τις πολυπλοκότητες της κουήρ επιθυμίας, των πολιτικών του σώματος και των λεσβιακών ζωών.

Σε επιμέλεια της Ναταλίας Δαμίγου-Παπώτη.

Η προβολή αποτελεί μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τη Δημοκρατία των Λεσβιών & των Φίλων Τους και οι οποίες θίγουν την απουσία λεσβιακής εκπροσώπησης, λόγων και κινημάτων στην Κύπρο.

Εισιτήρια: €5 ανά ταινία, €40 κάρτα φεστιβάλ (για όλες τις προβολές) http://www.soldoutticketbox.com/

Εισιτήρια θα διατίθενται και στην είσοδο.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.filmfestival.com.cy και στο Facebook.

Υπότιτλοι: Ελληνικά, Αγγλικά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται από την Brave New Culture και στηρίζεται και χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού στηρίζει το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη και το Soundscape Studios.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Tηλέφωνο 99 517 910
E-mail: lemesosdocs@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.filmfestival.com.cy
Instagram | Facebook @lemesosdocfest

cover festival.png

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close