Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

11 όμορφα καφενεία για να απολαύσεις κυπριακό καφέ στο χωριό

Πάμε για μυρωδάτο καφέ, μαχαλεπί, παγωτό και πολλά ακόμη

Δημοσιεύτηκε στις 17 Αυγούστου 2022

Είναι γεγονός πως διανύουμε έναν από τους πιο όμορφους μήνες του καλοκαιριού. Τον Αύγουστο τον έχουμε συνδυασμένο με διακοπές, με εκδρομές, με εξορμήσεις σε χωριά... σε οτιδήποτε μπορεί να μας αλλάξει παραστάσεις και να μας γεμίσει νέες εικόνες και εμπειρίες.

Ιδανικό σενάριο, αν δεν θέλεις να περπατήσεις πολύ κάτω από τον ήλιο, ή δεν έχεις όρεξη για κάτι πιο περιπετειώδες, είναι να πάρεις την παρέα ή την οικογένειά σου και να αράξεις σε ένα όμορφο καφενείο σε ένα χωριό.

Τι λες για μυρωδάτο κυπριακό καφέ με φόντο ένα γραφικό χωριό, παρέα με ντόπιους που περνούν την ώρα τους ευχάριστα; Αν έχεις όρεξη για γλυκό τότε το παραδοσιακό και αγαπημένο μαχαλλεπί ή ίσως κάποιο γλυκό του κουταλιού; Όλα αυτά ακούγονται υπέροχα και φυσικά μπορείς να το ζήσεις, αρκεί να μπεις στο αυτοκίνητο για μια εκδρομή.

Τι καλύτερο από το να χαρούμε αυτό τον όμορφο μήνα με αυτό τον τρόπο;

Αν θες να ξεφύγεις από την πολυκοσμία και την βαβούρα της πόλης, εμείς έχουμε μαζέψει για σένα 11 καφενεδάκια στο χωριό, για να διαλέξεις πού θα αράξεις το σαββατοκύριακο.

Η ευτυχία και η χαρά αυτό το μήνα βρίσκονται στα απλά. Η αναζήτηση της χαράς και της ευτυχίας ενίοτε μπορεί να βρίσκεται σε μια γουλιά από ένα κυπριακό παραδοσιακό καφέ και σε ένα απολαυστικό γλυκό του κουταλιού.

Το Άχτιστο (Σαλαμίου)

Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, μερακλίδικος κυπριακός καφές, τσιμπήματα, αλλά και δροσερό μαχαλεπί. Όλα αυτά μπορείς να τα βρεις στο Άχτιστο, ένα πετρόκτιστο καφενεδάκι στο χωριό Σαλαμιού στην Πάφο, με μια βεράντα που σε καλεί για να χαλαρώσεις. .

(99 513187) Πλατεία Σαλαμιού, επαρχία Πάφου

Η Άμπελος (Βάσα Κοιλανίου)
Δίπλα ακριβώς στην εκκλησία του χωριού, στη λιθόστρωτη πλατεία, βρίσκεται ένα μικρό, γραφικό, παραδοσιακό καφενείο. Στο μενού του μπορείς να βρεις κλασικές παραδοσιακές επιλογές και προϊόντα που μαρτυρούν την αμπελουργική παράδοση της περιοχής. Πέρα από μυρωδάτο καφέ, λοιπόν, στην Άμπελο μπορείς να βρεις εποχιακά και νόστιμα τσιμπήματα, τοπικά κρασιά, ζιβανία καθώς και χειροποίητο παλουζέ.

(99348058) Πλατεία Βάσας Κοιλανίου, επαρχία Λεμεσού

Akis Coffee Shop (Πάνω Αρόδες)

Τι καλύτερο από το να απολαύσεις καφέ από τη χόβολη σε ένα όμορφο χωριό όπως οι Πάνω Αρόδες; Είναι ένας φωτεινός, φιλόξενος χώρος, με τραπεζάκια στον ίσκιο των δέντρων, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Καλανδίωνα στην πλατεία του χωριού.

Πάνω Αρόδες, επαρχία Πάφου

Mary’s Cafeνειο (Ασκάς)
Το πετρόκτιστο καφενείο στο χωριό Ασκάς, με εκπληκτική θέα τα βουνά της Πιτσιλιάς. Το «Mary’s Cafeνειο» σερβίρει καφέδες, ζεστά ροφήματα, smoothies, αλκοολούχα ποτά, πίτες και γλυκά του κουταλιού καθώς και τις περίφημες κρέπες του. Ακόμη, μην χάσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τη ζιβανία και το κρασί παραγωγής των ιδιοκτητών, τα οποία θα συνοδεύσεις με τσιμπήματα που θα σου ετοιμάσουν.

(99462408) Γρηγόρη Αυξεντίου 78, Ασκάς, επαρχία Λευκωσίας

Το Μαχαλεπί (Άγιος Επιφάνειος)

Πρόκειται για ένα γραφικό καφενείο με μια μαγική καταπράσινη αυλή, που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς κατά την εξόρμησή σου στα βουνά. Βρίσκεται πριν την είσοδο του χωριού Άγιος Επιφάνιος στον κύριο δρόμο Λευκωσίας – Παλαιχωρίου. Παρόλο που δεν είναι από τα μέρη που συζητούμε συχνά, εντούτοις, είναι αγαπητό σε πολλούς και ο λόγος είναι φυσικά το δροσερό μαχαλεπί του, που σερβίρεται κλασικό με ροδόσταγμα και τριαντάφυλλο. Παράλληλα, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη θέα του ποταμού από ψηλά, αφού βρίσκεται πάνω από τον ποταμό της «Μαρούλλενας».

(22 634150) Άγιος Επιφάνειος, επαρχία Λευκωσίας

Ώρα για γλυκό (Λεύκαρα)

Σε ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά της Κύπρου, μπορείς να κανείς στάση για νόστιμα γλυκά (παραδοσιακά αλλά και άλλα, πιο ευφάνταστα) στο «Ώρα για Γλυκό». Στην πανέμορφη αυλή αυτού του πετρόκτιστου καφέ και ζαχαροπλαστείου στα Πάνω Λεύκαρα, εκτός από το νόστιμο μαχαλεπί φυσικά, θα βρεις και άλλα λαχταριστά γλυκά που θα σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά για να δοκιμάζεις κάθε φορά και κάτι διαφορετικό…

(96526342) Αμμοχώστου 2Δ, Πάνω Λεύκαρα, επαρχία Λάρνακας

Καφενείο - Μπαρ ''Διωνήσης'' (Πεδουλάς)

Στην καρδιά του Πεδουλά μπορείς να συναντήσεις το νέο αυτό καφενείο. Στο καφενείο - μπαρ «Διωνήσης», μπορείς να δροσιστείς με μια παγωμένη λεμονάδα φράουλα, με ένα παγωτό ή με μια κρύα μπίρα για να σε δροσίσει. Ένας μικρός και συνάμα cozy χώρος στο πανέμορφο χωριουδάκι, υπόσχεται μια επιπλέον μοναδική εμπειρία στον Πεδουλά.

Αριστείδη Χαραλάµπους 3, Πεδουλάς, επαρχία Λευκωσίας

Καφές στη Χόβολη (Κυπερούντα)

Κάθισε σε ένα από τα τραπεζάκια και παράγγειλε μερακλίδικο καφέ (ψημένο παραδοσιακά, εννοείται, στη χόβολη), μαχαλεπί, σπιτικά γλυκά του κουταλιού και όχι μόνο. Θα το βρεις στην πλατεία του χωριού, σε ένα κτήριο με άκρως παραδοσιακό ύφος, ό,τι πρέπει για τον σκοπό του καφενείου.

(99893756) 1ης Απριλίου 30, Κυπερούντα, επαρχία Λευκωσίας

Έτσι Άπλα (Κοιλάνι)

Στο γραφικό Κοιλάνι της επαρχίας Λεμεσού, λίγο πριν το κέντρο του χωριού, άραξε στο Έτσι Απλά για καφέ. Ο χώρος αναβιώνει το παρελθόν, δίνοντάς του όμως μια μοντέρνα αισθητική που θα σε κάνει να το λατρέψεις από την πρώτη στιγμή. Μπορείς να απολαύσεις καφέ μαζί με νόστιμες λιχουδιές και όχι μόνο.

(99936791) Σπύρου Κυπριανού 4, Κοιλάνι, επαρχία Λεμεσού

Η Πλατεία (Βουνί)

Ένα επίσης γνωστό και αγαπημένο χωριό είναι φυσικά το Βουνί της επαρχίας Λεμεσού που προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο. Εδώ μπορείς να απολαύσεις καφέ στο καφενείο στην πλατεία του χωριού με τα δέντρα γύρω να συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό μαζί με τις γαλάζιες πόρτες και τα τραπεζάκια με τις καρέκλες. Σπιτικά γλυκά, γλυκά του κουταλιού, παραδοσιακό καφέ της χόβολης και κυπριακό πρωινό.

(96839212) Πλατεία Βουνίου, Βουνί, επαρχία Λεμεσού

Πάλε-Χωρεί (Παλαιχώρι)

Το όμορφο (και πολύχρωμο) νέο καφενείο στο αγαπημένο Παλαιχώρι θα σε κερδίσει με την πρώτη ματιά. Εξαιρετικός καφές, σπιτικά γλυκά και brunch, σε έναν χώρο γεμάτο λουλούδια και χρώμα, πάνω από τον ποταμό Σερράχη. Σίγουρα δεν θα το προσπεράσεις στην επόμενη εκδρομή.

(99584046) Λεωφόρος Ελευθερίας 1, Παλαιχώρι, επαρχία Λευκωσίας

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close