Δημοσιεύτηκε στις 06 Σεπτεμβρίου 2022
Η Ζυράννα Ζατέλη έχει δημιουργήσει ένα δικό της λογοτεχνικό σύμπαν, έναν κόσμο ονειρικό – σαν «όνειρο μέσα σε όνειρο», όπως έλεγε ο Πόε – που σε παρασύρει και σου αφήνει μια νοσταλγική αίσθηση σε αποχρώσεις μωβ και άρωμα καπνού μιας άλλης εποχής.
Ο ζατέλειος λογοτεχνικός τόπος είναι κάπως χαοτικός, με μεγάλες περιόδους, πολλά ονόματα, δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα στα χρονικά επίπεδα. Κι όμως αυτός ο «λαβύρινθος», που σε άλλους συγγραφείς αποτελεί μειονέκτημα, στην περίπτωση της Ζυράννας Ζατέλη ασκεί γητεία στον αναγνώστη και τον δένει όλο και περισσότερο στα συγγραφικά της μάγια, καθώς τον απορροφά όλο και βαθύτερα στις δίνες του.

Το Βιβλιοτρόπιο προσκαλεί στη σκηνή του θεάτρου Ριάλτο την ίδια την Ζυράννα Ζατέλη, για να μας ξεναγήσει σε αυτούς τους λαβυρινθώδεις μαγικούς τόπους του ζατέλειου κόσμου. Μαζί της η συστηματική αναγνώστρια του έργου της Άντρη Κωνσταντίνου, Θεατρολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Frederick.
Επί Σκηνής Ι Διάρκεια: 75’
Θέατρο Ριάλτο, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, 20:30.
Εισιτήρια: € 5 (Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου)
E-ticket: www.rialto.com.cy
Tαμείο: 77777745 (Δευ-Παρ 10:00-15:00 και 90’ πριν την έναρξη των παραστάσεων)
Σχετικά
Τον Αύγουστο θα στηθεί ένα ακόμα (δωρεάν) θερινό σινεμά στην παραλία
Το Πετρίδειο Ίδρυμα στήνει ξανά οθόνη στο Venus Bleu Beach!
«Animals»: Ο Μπεν Άφλεκ μπλέκεται σε έναν σκοτεινό ιστό εξαπάτησης και μυστικών
Το πρώτο τρέιλερ του νέου θρίλερ του Netflix αποκαλύπτει μια αγωνιώδη υπόθεση απαγωγής, με την Κέρι Ουάσινγκτον στο πλευρό του και ένα εντυπωσιακό καστ.
Η Τζούλι Αντριους δεν θα επιστρέψει ως βασίλισσα Κλαρίς στο «Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας 3»
Δεν έχω αποσυρθεί εντελώς, αλλά πλέον κάνω άλλου είδους δουλειά, διευκρίνισε η 90χρονη ηθοποιός
Σινεμά κάτω απ' τα αστέρια: Μαγικές βραδιές κινηματογράφου στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Για ακόμη ένα καλοκαίρι, η Μαρίνα Αγίας Νάπας μεταμορφώνει το Event Plaza σε έναν ατμοσφαιρικό παραθαλάσσιο θερινό κινηματογράφο και υπόσχεται βραδιές γεμάτες νοσταλγία, γέλιο, συγκίνηση και κινηματογραφική μαγεία
Μετά το «Marriage Story», ο 'Ανταμ Ντράιβερ και η Σκάρλετ Γιόχανσον συναντώνται στο αστυνομικό θρίλερ «Paper Tiger»
Η ταινία ακολουθεί δύο αδέρφια που κυνηγούν το αμερικανικό όνειρο στη Νέα Υόρκη του 1986, αλλά μπλέκονται σε ένα σχέδιο της ρωσικής μαφίας - Δείτε το τρέιλερ
Το «The X-Files» επιστρέφει πιο σκοτεινό από ποτέ – Η ταινία που δεν είδαμε το 2008 έρχεται
Σχεδόν 20 χρόνια μετά, ο δημιουργός του «X-Files» επιστρέφει στην ταινία που του «έκοψαν» τον τρόμο, παρουσιάζοντας επιτέλους την εκδοχή που είχε εξαρχής στο μυαλό του.
Η Μαρίνα Αγίας Νάπας παρουσιάζει το πιο ατμοσφαιρικό θερινό σινεμά του καλοκαιριού
Τέσσερις μαγικές βραδιές κινηματογράφου δίπλα στη θάλασσα, από τις 20 έως τις 23 Αυγούστου
Ο Ρόμπερτ Πάτινσον μεταμορφώνεται στον αμφιλεγόμενο Κρις Χάνσεν και οδεύει προς τα Όσκαρ
Το πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας της A24 μόλις κυκλοφόρησε, επιβεβαιώνοντας πως το 2026 εξελίσσεται σε χρονιά-ορόσημο για τον Βρετανό ηθοποιό.
Μία ανατρεπτική κωμωδία για την αφοσίωση μεταξύ μπαρίστα και πελάτη, με διαδικτυακή πρεμιέρα στο Omeleto
Νατουραλισμός και ταινίες δράσης εμπνεύουν κωμωδία μικρού μήκους για καφέ και κοινότητα
Το «Spider-Man: Brand New Day» σπάει κάθε ρεκόρ και κατακτά το box office του 2026
Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, η νέα περιπέτεια του Spider-Man ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, άφησε πίσω της το «Toy Story 5» και συνεχίζει να γράφει ιστορία στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Το υπαίθριο σινεμά επιστρέφει στον Στρόβολο για τέσσερις βραδιές κάτω από τα αστέρια
Από τις 3 μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, το προαύλιο του Δημοτικού Μεγάρου μετατρέπεται ξανά σε θερινό κινηματογράφο
Τζέιμς Μποντ: «Πολύ πιθανό ο επόμενος 007 να ανακοινωθεί μέσα στο 2026»
Οι παραγωγοί φέρονται να έχουν ήδη ενημερώσει τους ηθοποιούς που προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο των δοκιμαστικών. Ωστόσο, κάθε στάδιο της διαδικασίας καλύπτεται από αυστηρές συμφωνίες εμπιστευτικότητας.