30 September 2022
Guide , Live Music

Το Τεχνόπολις 20 γιορτάζει με μια ξεχωριστή μουσική βραδιά

Μια βραδιά γεμάτη jazz, soul και pop μουσική

Δημοσιεύτηκε στις 09 Σεπτεμβρίου 2022

Το Τεχνόπολις 20 γιορτάζει τα 8α γενέθλιά του για ακόμη μια χρονιά με το ErmisVickyLee Trio, την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 8μμ στον κήπο του, μαζί με τους ταλαντούχους και αγαπημένους μουσικούς, Βασιλική Αναστασίου (φωνή), Ερμή Μιχαήλ (κιθάρα) και Ανδρέα Παντελή (πιάνο). Η μπάντα θα παίξει αγαπημένα soul, jazz και pop τραγούδια, ενσωματώνοντας ισχυρές επιρροές από blues, soul και gospel, αυτή τη φορά και με μια επιλογή ελληνικών διασκευασμένων τραγουδιών.

Είσοδος: 12 ευρώ
Πληροφορίες: 70002420

Η ανακοίνωση του Τεχνόπολις 20:

''Η πανδημία ήταν μια μεγάλη πρόσκληση για όλη την ανθρωπότητα, με τους τομείς των τεχνών και του πολιτισμού να πλήττονται ανεπανόρθωτα. Παρά τις δυσκολίες, με πείσμα και με την θερμή στήριξη των φίλων του Τεχνόπολις 20, καταφέραμε να προχωρήσουμε και να είμαστε εδώ για ακόμη μία χρονιά. Χρόνο με το χρόνο, στόχος μας είναι να προσφέρουμε στο κοινό μας όλο και υψηλότερου επιπέδου εκδηλώσεις, τόσο στον χώρο μας όσο και σε άλλους χώρους, εκδηλώσεις διαφορετικές μεταξύ τους ικανοποιώντας ένα διαφορετικό φάσμα γούστων αλλά και να συνεχίζουμε να δίνουμε την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να δείξουν τη δουλειά τους''.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Ο Ερμής Μιχαήλ (1988), καθηγητής Τζαζ Κιθάρας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας απο το 2013, είναι ένας από τους πιο δραστήριους μουσικούς του νησιού. Το 2008 έγινε δεκτός στο κονσερβατόριο του Ρότερνταμ (Τμήμα Τζαζ). Έπαιξε στο «North Sea Jazz Festiva;» το 2010 ως μέλος της Big Band του Ρότερνταμ. Το 2011 ολοκλήρωσε το πτυχίο Bachelor Music (Jazz Guitar) με τιμητικές διακρίσεις. Το 2012, ο Ερμής Μιχαήλ κέρδισε το 1ο βραβείο στο Διαγωνισμό Υποτροφιών του Ιδρύματος Νικολάου Οικονόμου (NEF). Το 2014 ολοκλήρωσε το μάστερ στη Τζαζ Κίθαρα στο κονσερβατόριο του Ρότερνταμ (Codarts). Από τότε συνεργάζεται με πολλούς αξιόλογους μουσικούς όπως ο Gilad Atzmon, ο Tony Lakatos, η Αλεξία Βασιλείου, ο Ed Verhoeff και ο Damian Erksin δίνοντας παραστάσεις σε φεστιβάλ του νησιού και στο εξωτερικό. Παράλληλα, έπαιξε στην ηχογράφηση του άλμπουμ "As It" (2016) του Cahit Kutrafali και έχει εναρμονίσει και ενορχηστρωσει τη μουσική του album "EP Amalgamation Project" (2014) της Βασιλικής Αναστασίου, καθώς και το νέο άλμπουμ το 2017 το οποίο παρουσιάσαν στο Μόναχο «Zyprischer Fruhlin 2017». Το 2016 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ "Minor Change" με τις αυθεντικές του συνθέσεις οπου το έχουν παρουσιάσει σε φεστιβάλ Κύπρο, Βερολίνο και Ολλανδία. Έχει επίσης συνθέσει μουσική για το 13ο Φεστιβάλ Θερινής Χορού: Skytali. Στο παρόν στάδιο εμφανίζεται με “Free Over Four”, “Fuzz Bus”, “Sung Mellow”, “Amalgamation Project”, “Trio Misterioso”, “Alkis Agathokleous 5tet” ,“Cahit Kutrafali Group” “Ermis Michail Quintet” σε σκηνές και φεστιβάλ στην Κύπρο και εξωτερικό σαν κιθαρίστας και ενορχηστρωτής.

Η Βασιλική Αναστασίου έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό από το London College of Music στο Music Performance, απ´όπου αποφοίτησε με άριστα. Είναι η δημιουργός και η φωνή του Amalgamation Project, μουσικό σχήμα το οποίο παντρεύει την παραδοσιακή μουσική με τζαζ επιρροές. ‘Eχει τραγουδήσει στην πρεμιέρα της ταινίας-ντοκιμαντέρ «Axis of Light» στο Χονγκ Κονγκ, σε εκπαιδευτικό κονσέρτο στο Κέντρο Τέχνης στην Ντόχα του Κατάρ και στο 6ο και 7ο International River Film Festival στην Πάδοβα της Ιταλίας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίστηκε μεταξύ άλλων στο Europe House, Shepherds Bush Empire, 2012 Cambridge May Ball, Peterhouse Theatre, Arcola tent, Hollywell music room στην Oξφόρδη και στο Βρετανικό Μουσείο. Επίσης εμφανίστηκε στο 30ο ISME World Conference on Music Education στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης, Loop Festival 2014 (Κύπρος), Fengaros 2014, Windcraft festival 2014, Rialto Ethnic Festival 2014, Rialto Jazz and world music Showcase. https://www.vasilikianastasiou.com/

Ο Αντρέας Παντελή (1983), είναι τζαζ πιανίστας από τη Λευκωσία, και είναι ενεργό μέλος της κυπριακής τζαζ μουσικής σκηνής. Σπούδασε Jazz Piano Performance στο Rotterdam Conservatory (B.A) και στο Royal Conservatory Den Haag (M.A). Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και παίζει σε διάφορα φεστιβάλ και χώρους σε όλο το νησί αλλά και στο εξωτερικό, με γκρουπς όπως “Funkystraat”, “Four on the Floor”, “Fuzz Bus”, “Sung Mellow”, “Εrmis Michail Quintet”, “Cahit Kutrafali Group”, “Alexis Kasinos Quartet”.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close