Δημοσιεύτηκε στις 09 Σεπτεμβρίου 2022
Το Cyprus Horror Society πραγματοποίησε το πρώτο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στον Τεχνοχώρο της Εθάλ στη Λεμεσό και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ο κόσμος άρχισε να έρχεται από τις 2 το μεσημέρι και συνέχισε να αυξάνεται όλη την ημέρα -στο τέλος όλα τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί. Κάθε εισιτήριο συνοδευόταν από ένα κουπόνι 10 ευρώ, από την ευγενική προσφορά των Puzzle 3041 Escape Rooms στη Λεμεσό, για τα δωμάτια απόδρασης «Conjuring» και «The Ritual». Δεκαέξι ταινίες τρόμου από όλο τον κόσμο έκαναν την κυπριακή τους πρεμιέρα το Σάββατο και οι επισκέπτες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν πέντε συνεχόμενες ώρες τρόμου.

Μετά την ολοκλήρωση των προβολών, η ηθοποιός Βαρβάρα Χριστοφή παρουσίασε τη βραβευμένη ταινία τρόμου “Πέτρα” σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αυγουστή όπου πρωταγωνίστησε η ίδια, η Μαρίνα Βροντή, ο Νεκτάριος Θεοδώρου και η Ειρήνη Μάρκου Παφίτη. Μετά την ειδική προβολή της “Πέτρας”, ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Ανδρέας Αυγουστή βράβευσε τους καλλιτέχνες που ήταν παρόντες στο φεστιβάλ.

Μερικά από τα μεγαλύτερα βραβεία της βραδιάς που έλαβαν επίσης και το «Final Girl» αγαλματίδιο της Θεάς Αφροδίτης ήταν το “Mask of the Devil” σε σκηνοθεσία Richard Rowntree που κέρδισε το ‘Best Horror - Feature’ και η ταινία “Script” σε σκηνοθεσία Πιέρο Κανάτα που βραβεύτηκε με το ‘Best Horror - Short’. Τρίτο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ήταν το Βραβείο του Κοινού δηλαδή το ‘Audience Award’ που κέρδισε η κυπριακή ταινία “Pollinator”, σε σκηνοθεσία του πρωτοεμφανιζόμενου Κυριάκου Κακουλλή. Την βραδιά ολοκλήρωσε μια δεξίωση, όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να γνωριστούν μεταξύ τους.

DIRECTOR’S STATEMENT
“Λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα μου για το πρώτο φεστιβάλ του ‘The Cyprus Horror Society’. Πλέον, το πρώτο φεστιβάλ ταινιών τρόμου έγινε γεγονός και κατάφερε να γράψει έτσι, το δικό του μικρό κεφάλαιο στην ιστορία του τόπου μας. Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καλλιτέχνες που μας εμπιστεύτηκαν με τις ταινίες τους. Επίσης, τους χορηγούς μας, που χωρίς την βοήθεια τους τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό. Προπάντων όμως, θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που μας επισκέφθηκε, και σε όλους που προσφέραν την αμέτρητη υποστήριξη και βοήθεια τους.”
Σχετικά

Ακόμη ένα (δωρεάν) θερινό φεστιβάλ στην πρωτεύουσα το φετινό καλοκαίρι
Δωρεάν θερινό σινεμά από τον Δήμο Νότιας Λευκωσίας-Ιδαλίου

Συνεχίζει με τη δεύτερη βδομάδα προβολών ο Θερινός Κινηματογράφος «Κωνστάντια»
Δες το πρόγραμμα αυτής της βδομάδας

Δωρεάν ταινίες κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό
Το ISFFC ταξιδεύει σε Λεμεσό και Λάρνακα με δύο υπαίθριες προβολές, σε αίθριους χώρους

Roof garden μεταμορφώθηκε σε θερινό σινεμά και η είσοδος είναι ελεύθερη
Για μοναδικές βραδιές κάτω από τα αστέρια
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη η πρεμιέρα του 11ου Protaras Summer Film Festival
Προσελκύοντας πλήθος κόσμου που γέμισε την πλατεία του Πρωταρά από νωρίς

Οι πιο δημοφιλείς σειρές στην ιστορία του Netflix – Ποια κρατά την πρωτιά;
Η λίστα με τις πρώτες 10 παγκοσμίως


Μόλις μάθαμε τον επίσημο τίτλο της τρίτης ταινίας «Dune»
Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει σε μία πανέμορφη ευρωπαϊκή χώρα

Το «Jurassic World Rebirth» ανασταίνει το Box Office με 147 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική
Η Σκάρλετ Γιόχανσον οδηγεί το νέο κεφάλαιο του franchise, που σαρώνει τις αίθουσες και σηματοδοτεί την αναγέννηση του καλοκαιρινού κινηματογράφου

Με αυτή την ταινία κάνει πρεμιέρα το Protaras Summer Film Festival
Δες τα trailer των ταινιών που θα προβληθούν φέτος στον θερινό κινηματογράφο του Πρωταρά

Πρεμιέρα κάνει ο Θερινός Κινηματογράφος «Κωνστάντια» με μία νέα αγαπημένη ταινία
Δες το πρόγραμμα αυτής της βδομάδας

Η "Ελληνική Οικογένεια" ταξιδεύει στην Κύπρο με τον ίδιο τον Πανορμίτη Τσουλφά
Μια ταινία για μικρούς και μεγάλους με γέλιο και τρέλα