Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2022
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι ετοιμασίες για τον Διεθνή ποδηλατικό αγώνα ερασιτεχνών ποδηλατών L'Etape Cyprus by Tour De France ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο το τριήμερο 11-13 Νοεμβρίου.
Ο αγώνας ο οποίος διοργανώνεται στα πρότυπα και με τις προδιαγραφές του αυθεντικού Tour De France θα είναι συνολικής αγωνιστικής διάρκειας 7 ωρών. Η μεγάλη διαδρομή θα καλύψει απόσταση 137 χιλιομέτρων και θα περάσει μέσα από χωριά των Επαρχιών Πάφου και Λεμεσού.
Ακόμα, το Aphrodite Hills Resort ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη διάσημη διεθνή σειρά ποδηλατικών εκδηλώσεων, καθώς η διοργάνωση L’Etape Cyprus by Tour de France θα ξεκινήσει στην καρδιά του Aphrodite Hills Resort, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου με μια μέρα γεμάτη από Γαλλική κουζίνα, εμφανίσεις επαγγελματιών της ποδηλασίας, οικογενειακή ποδηλατική διασκέδαση και άλλα πολλά.

Στην Κύπρο θα ταξιδέψει και η θρυλική μασκότ της Tour de France, Didi the Devil.
H επιλογή του χώρου φιλοξενίας δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς το Aphrodite Hills Resort, ο αθλητικός προορισμός της Ευρώπης, βρίσκεται στο ιδανικότερο σημείο για την εκκίνηση προς τις γραφικές ποδηλατικές διαδρομές του νησιού.
Πρεσβευτές του αγώνα είναι ο Πρωταθλητής Κύπρου Ανδρέας Μιλτιάδης και ο Γερμανός John Degenkolb, μέλος της Ολλανδικής Team DSM και νικητής του 2018 Tour de France, Stage 9. Στον ποδηλατικό γύρο θα λάβει μέρος μεγάλος αριθμός ερασιτεχνών ποδηλατών τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό. Ήδη συμμετοχή έχουν δηλώσει αθλητές από την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Ρωσία, το Ισραήλ και την Ελλάδα.
Το L'Etape Cyprus by Tour de France είναι μία εμπειρία που έχει σχεδιαστεί με στόχο να προσκαλέσει τους ποδηλάτες σε μια διαδρομή συγκρίσιμη με ένα από τα θρυλικά στάδια Tour de France, τον πιο γνωστό ποδηλατικό αγώνα στον κόσμο. Το πρώτο L'Etape Cyprus θα ταξιδέψει τους ποδηλάτες σε μια γραφική διαδρομή η οποία περιλαμβάνει μια ειδυλλιακή περιήγηση στις επαρχίες Πάφου, Λεμεσού και την Περιφέρεια Τροόδους.
Οι διοργανωτές υπόσχονται στους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους μια αξέχαστη εμπειρία καθώς θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το περιοδεύον μουσείο Tour de France, να γνωρίσουν τον γαλλικό πολιτισμό και να παρακολουθήσουν αποσπάσματα του Ποδηλατικού Γύρου Γαλλίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας του αγώνα, βραβεία όπως ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα του Βουνού καθώς και κλασικά έπαθλα θα απονεμηθούν στους ποδηλάτες με τους καλύτερους συνολικούς χρόνους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής, επίσημο T-Shirt του αγώνα, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, φωτογραφίες και άλλα.
Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο αποστάσεων και να ζήσουν την πλήρη διαδρομή των 136 χιλιομέτρων με περισσότερο από 3000 μέτρα υψόμετρο ή τη σύντομη διαδρομή των 62 χιλιομέτρων και συνολικό υψόμετρο τα 1200 μέτρα.
Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού και της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Λευκωσία, και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
Η διοργανωτρια εταιρεία, Mokapot Productions Ltd, η οποία έχει αναλάβει τη διεξαγωγή του L'Etape Cyprus by Tour De France και για τα επόμενα τρια χρόνια, έχει ως στόχο τη προώθηση της Κύπρου ως Διεθνή αθλητικού τουριστικού προορισμού και τη, κατά συνέπεια, επέκταση της τουριστικής σεζόν στους χειμερινούς μήνες.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα www.cyprus.letapebytourdefrance.com και https://www.aphroditehills.com/.
Σχετικά
Πολιτιστική Αποκέντρωση: Τι θα δούμε τον Σεπτέμβριο στην κυπριακή ύπαιθρο
Θέατρο, μουσική, ποίηση, εικαστικά, εργαστήρια και δράσεις για παιδιά ταξιδεύουν τον Σεπτέμβριο σε χωριά και κοινότητες της Κύπρου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2026.
Η «Σεχραζάδα» του Balletto di Milano έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Το διάσημο μπαλέτο των «Χιλίων και μίας νυχτών» ζωντανεύει επί σκηνής με εντυπωσιακές χορογραφίες και πολυτελή κοστούμια, σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.
Τέσσερις μεγάλες φθινοπωρινές εκδηλώσεις έρχονται στη Λακατάμεια με δωρεάν είσοδο
Αθλητισμός, παραδοσιακοί χοροί, υπαίθρια μουσική και φιλανθρωπικοί αγώνες δρόμου συνθέτουν το πρόγραμμα από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου
Namaste Cyprus 2026: Η Ινδία έρχεται στη Λεμεσό με ρυθμούς, γεύσεις και χρώματα
Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», με ελεύθερη είσοδο και δώρα συνολικής αξίας €3.600
«Από τους Καιρούς του Γιώργου Φιλίππου Πιερίδη»: Ένα ξεχωριστό λογοτεχνικό αφιέρωμα στο Ριάλτο
Η ζωή και το έργο του σημαντικού Κύπριου λογοτέχνη ζωντανεύουν επί σκηνής μέσα από ομιλίες και αναγνώσεις διηγημάτων από την «Τετραλογία των Καιρών» σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη.
Παλουζές, σιουσιούκκος και γεύσεις από τον Κάμπο και την Τσακκίστρα έρχονται στη Λευκωσία
Μια γιορτή αφιερωμένη στο σταφύλι και την κυπριακή παράδοση, με αυθεντικά προϊόντα, σουβλάκι και όμορφες παρέες
Μουσική και αστροπαρατήρηση κάτω από το φεγγάρι του Οξύρρυγχου
Το Αρχαίο Ωδείο Πάφου υποδέχεται την αυγουστιάτικη πανσέληνο με μπουζούκια, αφηγήσεις και ξενάγηση στον έναστρο ουρανό.
Δωρεάν εργαστήρια κεραμικής στους Αγίους Βαβατσινιάς
Η Terra Arte CY και ο κεραμίστας Ανδρέας Φασουλίδης προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει βιωματικά την τέχνη του πηλού μέσα από το πρόγραμμα «Technergos».
Γιώρκος και Σαής τραγουδούν κάτω από τα αστέρια στο Sandy Beach
Μια ατμοσφαιρική μουσική βραδιά δίπλα στη θάλασσα, γεμάτη ένταση, συναίσθημα και αγαπημένες επιτυχίες
«Beyond the Game»: Μια διαδραστική βραδιά πέρα από τα στερεότυπα στην Πλατεία Ελευθερίας
Έκθεση, βιωματικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες και ανοιχτή συζήτηση με ελεύθερη είσοδο
H ανακοίνωση (και η αφίσα) για τη Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό
64 χρόνια ιστορίας γιορτάζει φέτος η Γιορτή του Κρασιού, με εντυπωσιακές τελετές έναρξης και λήξης, αλλά και αναβαθμισμένο πρόγραμμα γεμάτο δημοφιλείς παραστάσεις και δεκάδες καλλιτέχνες από Κύπρο και Ελλάδα
Πεζοπορία στο Κάβο Γκρέκο, από το ηλιοβασίλεμα μέχρι την πανσέληνο
Μια βραδινή διαδρομή έξι χιλιομέτρων με εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικές στάσεις και κέρασμα με κρασί