8-15 October 2022
Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Η Αγία Νάπα θα γεμίσει ιππότες, ακροβάτες, πριγκίπισσες, δράκους, μάγισσες, νεράϊδες, παραμυθένιους ήρωες

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Δημοσιεύτηκε στις 01 Οκτωβρίου 2022

17ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας: H σπουδαία καλλιτεχνική Εκδήλωση είναι εδώ και το ταξίδι στην Μεσαιωνική Εποχή αρχίζει το Σάββατο 8/10/2022.

H μεγάλη στιγμή που όλοι περίμεναν έφθασε και το 17ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας είναι πλέον γεγονός και μετά από τρία ολόκληρα χρόνια πραγματοποιείται χωρίς μέτρα υγειονομικής προστασίας και περιορισμούς.

Το Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2022, το μεγαλύτερο και μοναδικό στο είδος του Φεστιβάλ στη χώρα μας, θα ανοίξει τις πύλες του στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας μπροστά από το Μεσαιωνικό Μοναστήρι για να υποδεχθεί τις χιλιάδες κόσμου που αναμένεται ότι θα κατακλύσουν την Αγία Νάπα. Τα εγκαίνια θα τελέσει στις 8.00 μ.μ. ο Υφυπουργός ΄Ερευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος.

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου δηλαδή, για οκτώ ημέρες, οι δημότες, οι ντόπιοι και οι ξένοι επισκέπτες θα γίνουν ένα με τους ιππότες, τους ακροβάτες, τις πριγκίπισσες, τους δράκους, τις μάγισσες, νεράϊδες, τους παραμυθένιους ήρωες καθώς και με σπουδαίους καλλιτέχνες Κύπριους και Ελλαδίτες και θα ταξιδέψουν στην εποχή του Μεσαίωνα, αποκομίζοντας μεσαιωνικές εμπειρίες και μοναδικές στιγμές.

FB_IMG_1664625970062.jpg

Όλα λοιπόν είναι έτοιμα - οι δρόμοι, οι χώροι γύρω από το Μεσαιωνικό Μοναστήρι έχουν σημαιοστολιστεί με μεσαιωνικές σημαίες και των χωρών που συμμετέχουν, τα περίπτερα που θα πραγματοποιηθούν οι αξιόλογες εκθέσεις Μεσαιωνικών μασκών, κοσμημάτων, κεραμικών, αγιογραφιών, χειροτεχνίας, μεσαιωνικών φορεμάτων, η ομαδική έκθεση «Κύπρος: Τo χθες και το σήμερα», η έκθεση τέχνης από την Γκαλερί «Διαχρονική», η τέχνη της παραδοσιακής σιδηρουργίας από τον παραδοσιακό σιδηρουργό Φάνο Μαχάττο, έχουν τοποθετηθεί στους εξωτερικούς χώρους του Μεσαιωνικού Μοναστηριού, τα συγκροτήματα από το εξωτερικό άρχισαν ήδη να καταφθάνουν και όλα προδικάζουν το γιορτινό κλίμα και για το τι σπουδαίο θα ακολουθήσει την εβδομάδα διεξαγωγής του Φεστιβάλ, 08-15 Οκτωβρίου.

Γύρω στα 20-25 αξιόλογα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα και ομάδες από τη Ελλάδα, Ρωσία, Ιταλία, Ουκρανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ισπανία, Λευκορωσία, Τσεχία, Πολωνία και την Κύπρο, τα οποία ειδικεύονται με τη μουσική, τους χορούς, το θέατρο, τις διάφορες συνήθειες και δραστηριότητες της εποχή του Μεσαίωνα θα λάβουν μέρος. Το ντεμπούτο τους κάνουν στο φετινό Φεστιβάλ τα συγκροτήματα Ladies Moon (Ιταλία), Parade Big Flowers (Βραζιλία με έδρα τη Γαλλία), Carillon Itinerant Piano (Ιταλία), Dworek Polski Ensemble (Πολωνία) Sbandieratori Di Fivizzano (Massa) Tuscany (Ιταλία).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης αξιόλογες συναυλίες όπως «50 χρόνια χρυσάφι» με τον σπουδαίο Ελλαδίτη Καλλιτέχνη Μανώλη Μητσιά (Σάββατο 08/10), «Μόνο για την αγάπη» με τους γνωστούς Κύπριους καλλιτέχνες Τασούλα Καλλένου και Κούλη Θεοδώρου (Κυριακή 09/10), «Ο ήχος μιας Πόλης», με το Μουσικό Σχήμα «Μακρύδρομος» (Τρίτη 11/10), «Μικράς Ασίας Αντάμωμα» με τη Βασιλική Χατζηαδάμου και τον Φίλιππο Κτενά (Τετάρτη 12/10) καθώς και την συναυλία «Αγάπης Λόγια» με τον καταξιωμένο ΄Ελληνα Καλλιτέχνη Κώστα Μακεδόνα και συμμετέχει η ΄Ελενα Νεοφυτίδου (Σάββατο 15/10).

Πριν από την έναρξη του προγράμματος θα διεξάγονται σε καθημερινή βάση παρελάσεις από τον Κυκλικό Κόμβο του Λιμανιού μέχρι την Κεντρική Πλατεία του Μοναστηριού, οι οποίες αρχίζουν στις 7.00μ.μ και στις οποίες θα συμμετέχουν όλα τα μουσικοχορευτικά σχήματα και ομάδες καθώς και Μεσαιωνικά Παραμύθια της Κύπρου, τα οποία θα αφηγούνται από τις 7.30 μ.μ-8.00 μ.μ. η αφηγήτρια Γεωργία Φαττά και ο μουσικός Λευτέρης Μοσχοβίας.

Mετά την είσοδο τους στο χώρο της Πλατείας τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα και οι ομάδες, διαφορετικά την κάθε μέρα, θα παρουσιάζουν τις παραστάσεις τους.

Η είσοδος καθ’ όλη τη διάρκεια του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δείτε OnLine το αναλυτικό πρόγραμμα:https://issuu.com/ayianapa_municipality/docs/17th_medieval_festival

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close