Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2022
Μέσα στο χάος της σημερινής εποχής των πανάκριβων, μα στην ουσία, φτηνιάρικων διαβατηρίων, των πύργων που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, των δημόσιων ατασθαλιών που βοηθά τους λίγους και ταλαιπωρεί τους πολλούς, έχουν πνιγεί τα γιασεμιά. Μες στην ομίχλη της σημερινής μας ματαιοδοξίας, έχουν χαθεί οι μυρωδιές και η αισθητική μιας άλλης εποχής που χαρακτήριζε τον τόπο. Δεν μεμψιμοιρούμε κι ούτε νοσταλγούμε. Προτείνουμε μια μουσική παράσταση που μεταφέρει κάτι από τα παλιά αρώματα και την αλήθεια του τόπου που κατοικεί στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού, με μουσικές και τραγούδια σε διαλεκτική ποίηση καθώς και τραγούδια από το θέατρο.'
Ο μουσουργός Ευαγόρας Καραγιώργης με λαούτο και φωνή παρουσιάζει τις συνθέσεις του μαζί με την Κλειώ Παπαδιά στο πιάνο και την Αλέξια Γιάγκου στο βιολοντσέλο, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 8μμ στο Τεχνόπολις 20.
Είσοδος: €10
Προπώληση εισιτηρίων: Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20.
Πληροφορίες και κρατήσεις: 70002420
Λίγα λόγια για τους μουσικούς:
Ο Ευαγόρας Καραγιώργης σπούδασε μουσική στη Νέα Υόρκη (1982-88) στο Aaron Copland School of Music, CUNY. Μελέτησε αρμονία με τον Allen Brings και σύνθεση με τον Leo Kraft (1982-1988) παίρνοντας το B.A. in Music and M.A. in Music Composition. Κατά το 1988-89, συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο N.Y.U., στη Σύνθεση, Εθνομουσικολογία και Ηλεκτρονική μουσική. Από τo 1989 δίδαξε μουσική σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης. To 2012 πήρε θέση Διευθυντή Μ.Ε. Από το 1990 συνεργάστηκε με θεατρικά σχήματα (ΘΟΚ, ΕΘΑΛ, Σατιρικό, ΘΕΠΑΚ, ENA) γράφοντας μουσική για θεατρικές παραστάσεις. Έγραψε μουσική για ταινίες και για την τηλεόραση, για κιθάρα, για μικτά μουσικά σύνολα, για σύνολα μουσικής δωματίου, ηλεκτρονική μουσική, πειραματική μουσική καθώς και έργα για συμφωνική ορχήστρα. Έχει εκδώσει σειρά ψηφιακών δίσκων με κύκλους τραγουδιών. Έργα του συμπεριλαμβάνονται σε εκδόσεις του Κέντρου Κυπρίων Συνθετών. Έδωσε συναυλίες και παρουσίασε έργα του στην Κύπρο, Κρήτη, Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αλβανία, Τσεχία και Σλοβακία.
Η Κλειώ Παπαδιά είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση στην Εκτέλεση Πιάνου (τάξεις Uwe Matschke και Πέτρου Βούβαρη). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον τομέα Μουσικής Εκπαίδευσης από το Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου, μουσικής δωματίου και μουσικής εκπαίδευσης σε Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία και Αυστρία. Έχει συμμετάσχει ως πιανίστα σε συναυλίες σε Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία και Αυστρία. Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις στον τομέα της Παιδαγωγικής του Πιάνου και Μουσικής Εκπαίδευσης σε Συνέδρια και Ημερίδες (ISME, EEME, EAS, EPTA). Έχει αποσπάσει υποτροφίες από το Ι.Κ.Υ. Ελλάδος και το Ίδρυμα Λεβέντη. Διδάσκει πιάνο στα Μουσικά Σχολεία Κύπρου και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Η Αλέξια Γιάγκου ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου σε ηλικία 12 ετών, με την Άντρη Χατζηγεωργίου. Για πολλά χρόνια ήταν μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου όπου διετέλεσε πρώτο βιολοντσέλο και είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει για συναυλίες και εκπαιδευτικά σεμινάρια στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Ισραήλ, στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη. Σε ηλικία 17 ετών, πήρε το Δίπλωμα του Advanced Certificate in Cello performance των Royal Schools of Music. Κατόπιν διαγωνισμού, έχει παρακολουθήσει master class βιολοντσέλου με την Ορχήστρα Νέων της Μεσογείου, στο Aix en Provence της Γαλλίας. Το 2000 κέρδισε την υποτροφία ‘Playing for Peace’ όπου αντιπροσώπευσε την Κύπρο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στο φεστιβάλ μουσικής δωματίου ‘Apple Hill Summer School and Festival’. Διετέλεσε μέλος του London Medical Orchestra και City University Orchestra. Έχει συνεργαστεί στενά με τον Ευαγόρα Καραγιώργη και άλλου κύπριους συνθέτες. Συμμετέχει ενεργά σε διάφορα μουσικά σύνολα στην Κύπρο, (κλασσική, ροκ, ταγκό, παραδοσιακή μουσική), σε ορχήστρες, σε θεατρικές παραστάσεις (Σατιρικό, ΘΕΠΑΚ, ΘΟΚ) και μουσική δωματίου.
-
Τεχνόπολις20
11 Νοεμβρίου 2022
Σχετικά


Eurovision 2026: Οι διοργανωτές ματαίωσαν τη ψηφοφορία για τη συμμετοχή του Ισραήλ
Η απόφαση έρχεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών της Eurovision

«Στο ρυθμό της Καρδιάς μας»: Ένα μουσικό ταξίδι με τον Hovig
Η Πετρολίνα ενισχύει για ακόμη μια φορά το Telethon

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρη Φανή και Κώστα Χατζηχριστοδούλου
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του

«Στο Ρυθμό της Καρδιάς μας»: Ένα φιλανθρωπικό cocktail party με τον μοναδικό Hovig
Στηρίζοντας το Telethon Κύπρου και το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής

Συναυλίες των μουσικών συνόλων “Κάλεσμα” & “Numina” στην Λεμεσό
Ενώνουν φωνές και μουσικές σε μια βραδιά δημιουργικού διαλόγου και σύγχρονης κυπριακής έκφρασης

200 κιθάρες με τον Χρήστο Θηβαίο σε Λευκωσία και Λεμεσό
Ο Χρήστος Θηβαίος θα ερμηνεύσει κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία του, καθώς και τραγούδια που αγαπά των συνθέτων

Το χρυσοπράσινο φύλλο αντήχησε στη «Χρυσή Αίθουσα» της Βιέννης (vid)
Το Ωδείο Musica Mundana πραγματοποίησε πρόσφατα εκπαιδευτική εκδρομή στη Βιέννη

Η Μικρή Άρκτος επιστρέφει με νέο πρόγραμμα και μπουάτ με Κύπριους καλλιτέχνες
Γιώργος Καλογήρου, Πάρης Παράσχος, Ανδρέας Ελεσνίτσαλης και Άγγελος Χεϊπέλογλου για μια μουσική βραδιά

Ο Γιάννης Κρητικός και ο Πέτρος Κουλουμής ενώνουν τις φωνές τους
Σε μια παράσταση όπου το λαϊκό συναντά το παραδοσιακό

Η Χρύσπα live κάθε Σάββατο στη Λευκωσία
Aπολαύστε πλούσιους μεζέδες και ατελείωτη διασκέδαση
