Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Η Αγία Νάπα γέμισε νεράιδες και παραμυθένιους ήρωες

Εντυπωσιακές εικόνες από το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Δημοσιεύτηκε στις 17 Οκτωβρίου 2022

Έριξε την Κυριακή το βράδυ αυλαία το 17ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας αφήνοντας πίσω του ωραίες αναμνήσεις, ανεπανάληπτες στιγμές και τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό.

Με τη μεγάλη παρέλαση κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου, στην οποία συμμετείχαν όλα τα συγκροτήματα και ομάδες και τη συναυλία του Κώστα Μακεδόνα «Αγάπης Λόγια» έπεσε η αυλαία του 17ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Αγίας Νάπας το οποίο δίνει ξανά ραντεβού του χρόνου στις 07-14 Οκτωβρίου.

Οι χιλιάδες κόσμου που παρέστησαν στις εκδηλώσεις έζησαν από τις 08-15 Οκτωβρίου οκτώ φανταστικές, μαγικές και παραμυθένιες βραδιές. Η Αγία Νάπα μετατράπηκε για μία ακόμη χρονιά σε μία παραμυθένια μεσαιωνική πόλη με τους θαμώνες, να απολαμβάνουν τα εξαίρετα θεάματα και τις επιδείξεις των είκοσι και πλέον αξιόλογων μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων, ομάδων και καλλιτεχνών από την Κύπρο και το εξωτερικό τόσο κατά τη διάρκεια των παρελάσεων όσο και πάνω στη σκηνή και να γίνονται ένα με τους ιππότες, τους ακροβάτες, τις πριγκίπισσες, τους δράκους, τις μάγισσες, τις νεράιδες, και τους παραμυθένιους ήρωες.

Απόλαυσαν επίσης, τις αξιόλογες συναυλίες από τους εξαίρετους Ελλαδίτες και Κύπριους καλλιτέχνες, Μανώλη Μητσιά, Κώστα Μακεδόνα, Κούλη Θεοδώρου, Τασούλα Καλλένου, Βασιλική Χατζηαδάμου, Φίλιππο Κτενά και το Μουσικό Σχήμα «Μακρύδρομος».

Τελώντας τη λήξη του Φεστιβάλ και κηρύσσοντας το 18ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέτου ανέφερε ότι το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ έχει πλέον διεθνή και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα που ενώνει πολιτισμούς και εθνότητες.

Διαβεβαίωσε πως ο Πολιτισμός, η Πολιτιστική δραστηριότητα δεν θα σταματήσει στην Αγία Νάπα, θα συνεχίσει, θα αναβαθμίζεται και θα εμπλουτίζεται.

«Αυτό το Φεστιβάλ πρόσθεσε μας ταξίδεψε σε βάθος χρόνου στο Μεσαίωνα και οι παραστάσεις του, τις οποίες απολαύσαμε, είναι μοναδικές και ένα στοιχείο το οποίο θα στηρίζει την ιστορία, την παράδοση τα ήδη και τα έθιμά μας».

Η διεξαγωγή του συνέχισε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας στην Κεντρική Πλατεία και στους γύρω χώρους του Μοναστηριού τα τελευταία χρόνια και όχι στον εσωτερικό χώρο του Μοναστηριού όπως γινόταν τα περισσότερα χρόνια έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερο κόσμο να παρακολουθήσει τις οκταήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και να διαφανεί η μαζική προσέλευση κάτι το οποίο τόνισε, συνεπάγεται με την επιτυχή έκβαση του Φεστιβάλ.

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ευχαρίστησε, όλα τα συγκροτήματα που έλαβαν μέρος, τους καλλιτέχνες, τα Σχολεία του Δήμου, τους χορηγούς, τους υποστηρικτές, το προσωπικό του Δήμου, το οποίο όπως είπε πάντοτε μέσα από τις άοκνες προσπάθειες της Πολιτιστικής Λειτουργού κυρίας Μαρίας Τοφινή Τσαντίλα βγάζουν στον τομέα του Πολιτισμού το Δήμο ασπροπρόσωπο.

Δες τις υπέροχες εικόνες πιο κάτω:

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close