Δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου 2022
Παρότι δεν είχα αργήσει, οι περισσότεροι ήταν ήδη εκεί. Το τραπέζι μας για το βράδυ -μια στρογγυλή ροτόντα με θέα την εντυπωσιακή λίμνη με ψάρια Koi. Ένα άκρως ατμοσφαιρικό σκηνικό, που δεν θύμιζε καθόλου φθινόπωρο, για μία αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία υψηλών προδιαγραφών.

Αν κάτι έχει πετύχει τις τελευταίες δυο δεκαετίες το κοσμοπολίτικο κινέζικο εστιατόριο του ξενοδοχείου Four Seasons, Seasons Οriental, είναι να συνδυάζει άψογα την παραδοσιακή ασιατική κουζίνα, σε ένα χώρο σύγχρονης αισθητικής που σε μαγνητίζει από την πρώτη ματιά.

Ξεκινήσαμε τη βραδιά με ένα κυπριακό ξυνιστέρι του 2020, το teΘys. Εκλεπτυσμένη γεύση και αρώματα όσο ντελικάτα χρειαζόταν για να αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τα πρώτα πιάτα που άνοιγαν το μενού.

Stir-fried minced Chicken, Hong Kong style Red Rice Rolls, Steamed Prawn Dumplings, Pan-fried Scallop Dumplings και το προσωπικό μου αγαπημένο την Black Tiger Prawn.
Μια ωδή στην καντονέζικη κουζίνα από τον διακεκριμένο σεφ Guan Ruijiong και την ομάδα οι οποίοι δημιουργούν εντυπωσιακά πιάτα ισάξια της μεγαλοπρέπειας που αποπνέει η αυτοκρατορική Άπω Ανατολή.

H Crispy Duck Salad με πινόλια και dressing από βαλσάμικο δαμάσκηνου και hoi sin, μαζί με τα Duck Rolls, ήταν η καλύτερη γέφυρα για να περάσουμε στα κυρίως πιάτα που χωρίς υπερβολή απογείωσαν τη βραδιά. Η συζήτηση είχε ήδη κορυφωθεί σχετικά με θέματα επικαιρότητας, όταν μας διέκοψαν για να σερβίρουν τα κυρίως.
Στο τραπέζι μπροστά μας προσγειώθηκε μία πληθωρική παλέτα γεύσεων, χρωμάτων και εντάσεων, που αναμφίβολα αποδεικνύει γιατί το Seasons Oriental είναι, αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα ασιατικά εστιατόρια του νησιού. Ξεκινήσαμε με Curry Tiger Prawns και Steamed Fillet of Sea Bass, συνεχίσαμε με Wok-baked Black Onyx Angus Beef και ολοκληρώσαμε με ένα γλυκόξινο ιβηρικό χοιρινό και Stir-fried Udon Noodles.

Η βραδιά έκλεισε μία αισθησιακή namelaka με κόκκινα φρούτα και sorbet από βατόμουρα και μια εκλεπτυσμένη tapioca καρύδας με μάγκο και εξωτικά φρούτα.
Seasons Oriental: Καθημερινά, εκτός Τρίτης | 19.00-22.30.
Κρατήσεις στο 25 858000 αλλά και online
Συντάκτης: Ανδρέας Κάτσιης
Σχετικά
Ο θρυλικός Billy Walker στην Κύπρο για δύο μοναδικά GlenAllachie Whisky Masterclasses
Δύο events που απευθύνονται τόσο στους αφοσιωμένους λάτρεις του whisky και στους επαγγελματίες του χώρου όσο και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν σε μεγαλύτερο βάθος τη φιλοσοφία πίσω από ένα από τα πιο δυναμικά ανεξάρτητα ονόματα του σημερινού Scotch whisky.
Ανακαλύψαμε μια (απάχικη) κρυμμένη αυλή στη Λευκωσία, που σερβίρει καλοφτιαγμένο μεζέ με €18
Μια μικρή όαση στον Στρόβολο, με δέντρα, λουλούδια και τραπέζια στρωμένα με καρό τραμεζομάντιλα
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ παρουσιάζουν το «Πες Αλεύρι!»
Νέο ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα δημοτικά σχολεία
Οι 12 πιο "δυνατές" γαστρονομικές αφίξεις που θα συζητηθούν το φθινόπωρο
Οι πιο hot εστιατορικές αφίξεις του καλοκαιριού στην Κύπρο, που θα συζητηθούν το φθινόπωρο
Vino Cultura Daily: Το καθημερινό food concept του Vino Cultura
Φρέσκο, χειροποίητο φαγητό, φτιαγμένο καθημερινά με έμφαση στην ποιότητα των υλικών.
Το Ιστορικόν: Μια πιο σύγχρονη προσέγγιση στην παραδοσιακή ταβέρνα, με έμφαση στην εξαιρετική πρώτη ύλη και τα cosy φθινοπωρινά πιάτα
Το ταβερνείο που τα έχει όλα: ατμόσφαιρα, αυθεντική γεύση και δροσιά!
Δημοφιλές burgerάδικο επέστρεψε στο χωριό μετά από έξι χρόνια!
Το Παλιομέτοχο τρώει ξανά μπέργκερ από τον Burger Guy
Royal Ris - Margarita: Πενήντα χρόνια γεύσης στην καρδιά των Φοινικούδων
Ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια στον πολυσύχναστο δρόμο των Φοινικούδων, που αξίζει να επισκεφθείς
Ο Αδάμος έβαλε το Λιοπέτρι στον χάρτη του American-style burger
Ένα food truck που ξεκίνησε από την πλατεία του Λιοπετρίου και φαίνεται πως έχει ακόμη αρκετά χιλιόμετρα να διανύσει.
Το ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ συνεχίζει να γράφει το δικό του κεφάλαιο στο Fig Tree Bay
Με θέα τα κρυστάλλινα νερά του Fig Tree Bay, το εστιατόριο συνδυάζει αυθεντικές γεύσεις, τοπικά προϊόντα και κυπριακή φιλοξενία, σε ένα περιβάλλον που ταιριάζει εξίσου σε ένα χαλαρό μεσημεριανό ή σε μια βραδινή έξοδο
Το Fogo BBQ ξαναστήνει τη φουκού στο κέντρο για δύο steak nights
Ο διάσημος chef Jeffrey Hoffens, που έχει κάνει τάση το ψήσιμο στη φωτιά σε εξωτερικό χώρο, επιστρέφει στη Λευκωσία