Δημοσιεύτηκε στις 07 Νοεμβρίου 2022
Εδώ και λίγα χρόνια ο συνθέτης Κώστας Κακογιάννης ετοιμάζει μια σειρά βίντεο με τίτλο «Χαρταετοί», με τα οποία παρουσιάζει τραγούδια ερμηνευμένα από νέα ταλαντούχα παιδιά. Υλοποιεί έτσι το όραμα του μη κερδοσκοπικού πολιτιστικού οργανισμού Παράκεντρο, που έχει ιδρύσει με τον Πάμπο Κουζάλη, να στηρίζει αφιλοκερδώς και χωρίς εκμετάλλευση νέους καλλιτέχνες. Τα βίντεο υπογράφει τόσο μουσικά όσο και σκηνοθετικά ο ίδιος. Μέσα από αυτή τη σειρά, που στηρίζει ο ΟΠΑΠ και η οποία έχει καταγράψει εκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν προβληθεί δεκάδες εξαιρετικές φωνές.
Τέσσερις από αυτές τις σπουδαίες ερμηνεύτριες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή, σε δύο συναυλίες. Οι Μάριαμ Βενιζέλου, Άντρεα Μάρκου, Άντρεα Νεοκλέους και Γεωργία Νεοκλέους συναντούν την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής Λεμεσού ΤρακΑρτ και τον ταλαντούχο μαέστρο της και ενορχηστρωτή Άρη Αντωνιάδη, στις 16 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και στις 18 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Μελίνα Σχοινή και στον Μάριο Παπαδόπουλο, που είναι οι ιδρυτές της ΤρακΑρτ.
Μερικά από τα αγαπημένα τραγούδια που θα ακουστούν είναι: «Χαρταετός», «Ο έρωτας ο γητευτής», «Αν κοντά σου μεγαλώσω», «Δεν παίρνω ανάσα», «Αχ τριανταφυλλιά μου», «Τα Στέφανα τα Αμίλητα» κ.α.
Φιλική συμμετοχή στην παράσταση θα έχουν οι Ειρήνη Κακογιάννη, Νίκος Μυλωνάς, Ευγένιος Μυλωνάς και Πάμπος Κουζάλης. Ο Κώστας Κακογιάννης θα βρίσκεται στη σκηνή ως ερμηνευτής και παίζοντας πιάνο, βιολί, φλάουτο και πιθκιαύλι.
Την ορχήστρα της ΤρακΑρτ απαρτίζουν οι: Κωνσταντίνος Μακαρίτης (φλάουτο & αυλός), Σταμάτης Σόλωνος (όμποε), Γιάννης Κουδουνάς (τρομπέτα & φλικόρνο), Ανδρέας Θεοχάρους (τούμπα & τρομπόνι), Αντώνης Πολυκάρπου (πιάνο), Βύρωνας Αθηνοδώρου (κιθάρα, μαντολίνο, λαούτο & ευφώνιο), Σωτήρης Γιατρού (ντραμς), Μαρία Κραμβή (συμφωνικά κρουστά), Γιώργος Χατζηγεωργίου (Βιολί Ι), Κωνσταντίνα Μαϊμαρη (Βιολί ΙΙ), Κωνσταντίνος Χρίστου (Βιόλα), Μάριος Στυλιανού (Βιολοντσέλο), Νικόλας Τρύφωνος (ακουστικό & ηλεκτρικό μπάσο). Συμμετέχουν επίσης οι Γιώργος Σπύρου στο μπουζούκι και λαούτο και ο Ανδρέας Davison στα παραδοσιακά κρουστά.
Εισιτήρια: tickethour.com.cy και στο τηλέφωνο 7777 7040
Χορηγοί: Υφυπουργείο Πολιτισμού, ΟΠΑΠ, Κανάλι Έξι, Active και ΡΙΚ
Βίντεο: Διαφημιστικό Σποτ https://youtu.be/_CGJ_MFnHjY
ΜΑΡΙΑΜ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ «Χαρταετός» https://youtu.be/csTvjhNdD_g
ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ «Ο Έρωτας ο Γητευτής» https://youtu.be/ibKpV4Z6IL4
«Δεν Παίρνω Ανάσα». https://youtu.be/8ZLOFiFvnbU
ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΡΚΟΥ «Μενεξέδες & Ζουμπούλια» https://youtu.be/xA7ybNctFwE
ΑΝΤΡΕΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ «Αν κοντά σου Μεγαλώσω» https://youtu.be/P2x3CqSIaJ8
-
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
16 Νοεμβρίου 2022
-
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
18 Νοεμβρίου 2022
Σχετικά
O Γρηγόρης Σαμόλης έρχεται για ένα γνήσιο κρητικό γλέντι στο Μαρώνι
Η Κύπρος ετοιμάζεται για μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη κρητική μουσική, χορό, πάθος και αυθεντικό γλέντι!
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για το 39ο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ
Θα επιστρέψει και πάλι το καλοκαίρι.
Ανακοινώθηκαν οι καλλιτέχνες που θα μας διασκεδάσουν στον Χορό του Καϊσιού
Έρχονται με ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια και αγαπημένες επιτυχίες!
Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μαζωνάκη: Βίντεο από την αγρυπνία στη Νίκαια
Πλήθος θαυμαστών και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στην αγρυπνία, το βράδυ της Κυριακής
Μετά τη συναυλία-υπερθέαμα στη Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Ρέμος έρχεται στην Κύπρο
Μετά από μια ιστορική βραδιά στη Θεσσαλονίκη με περισσότερους από 200.000 θεατές, ο Αντώνης Ρέμος ετοιμάζεται να ανέβει στη σκηνή της Κύπρου.
Η Σελίν Ντιόν επέστρεψε στη σκηνή έπειτα από έξι χρόνια απουσίας
Η συγκίνηση της τραγουδίστριας ήταν εμφανής από τα πρώτα λεπτά της εμφάνισής της επάνω στη σκηνή - «Είμαι όλα όσα είμαι επειδή με αγαπήσατε»
Ο APON ακύρωσε συναυλία του λόγω του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη: Σε τέτοιες στιγμές η μουσική μπαίνει σε δεύτερη μοίρα
Ο τραγουδιστής θα εμφανιζόταν στην Πάτρα, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, τη μέρα που θα γίνει η κηδεία του Γιώργου Μαζωνάκη
Η Ρίτα Αντωνοπούλου στη Λευκωσία για διήμερο Masterclass Τραγουδιού & Ερμηνείας
«Άκου τη φωνή σου... όπως δεν την έχεις ξανακούσει!»
Αναβάλλεται η συναυλία της Πάολας στην Κύπρο
Λόγω του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη, η συναυλία της Πάολας μεταφέρεται σε νέα ημερομηνία
Οι συναυλίες που αναβάλλονται μετά τον θάνατο του Μαζωνάκη
Οι καλλιτέχνες που ανακοίνωσαν ότι αναβάλλουν τις συναυλίες τους