11-23 November 2022
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Ένα φεστιβάλ Τέχνης και Τεχνολογίας στη Λευκωσία

Με πάνω από 80 δράσεις, με έργα τέχνης, παραστάσεις, διαδραστικά ψηφιακά παιχνίδια, ερευνητικά έργα, ομιλίες, εργαστήρια και προβολές

Δημοσιεύτηκε στις 04 Νοεμβρίου 2022

Το CYENS Centre of Excellence παρουσιάζει το WIP Brave New Humanity / Φεστιβάλ Τέχνης και Τεχνολογίας 2022.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ WIP (Work in Progress) πραγματοποιείται μια σειρά δραστηριοτήτων κι εκθέσεων «υπό εξέλιξη», οι οποίες επικεντρώνονται στη συνέργεια των τεχνών και της τεχνολογίας. Διοργανωτές του φεστιβάλ αποτελούν το Thinker Maker Space, οι ερευνητικές ομάδες ITICA και Museum Lab του Κέντρου Αριστείας CYENS, με τη συμμετοχή διακεκριμένων συνεργατών. Απώτερος σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να πρωτοστατήσει στην ανατολική Μεσόγειο και να εδραιωθεί ως σημείο αναφοράς για όσους πειραματίζονται διεπιστημονικά στο πλαίσιο των Τεχνών, της Επιστήμης και της Τεχνολογίας.

Το φετινό φεστιβάλ διευρύνεται φιλοξενώντας περισσότερες από 80 δράσεις, παρουσιάζοντας έργα τέχνης, παραστάσεις, διαδραστικά ψηφιακά παιχνίδια, ερευνητικά έργα του Κέντρου Αριστείας CYENS, ομιλίες, εργαστήρια και προβολές από προσκεκλημένους καλλιτέχνες, πανεπιστήμια, οργανισμούς και το Κέντρο Αριστείας CYENS.

Όλες οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αριστείας CYENS, καθώς και σε χώρους του ευρύτερου ιστορικού κέντρου της πόλης από τις 11 μέχρι και τις 23 Νοεμβρίου 2022.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει:

  • Το Local Prototyping Park του προγράμματος “S+T+ARTS – Repairing the Present”, που παρουσιάζει τα “Cyprus Vital Signs” από τον Joseph Hovadik, καλλιτέχνη στο πρόγραμμα φιλοξενίας του RSC3 CYENS, μαζί με άλλους προσκεκλημένους καλλιτέχνες που ασχολούνται με θεματικές σχετικές με τους στόχους του προγράμματος S+T+ARTS
  • Το Electronic Festival, μέρος του “Ars Electronica Animation Festival on Tour”, όπου παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα από την κατηγορία “Computer Animation Prix” του Ars Electronica 2021, υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας
  • Επιλογή από την έκθεση Escape του Γαλλικού Ινστιτούτου, υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας
  • Επιλεγμένα έργα από φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Interface Cultures, της θεματικής Critical Data, του University of Art and Design Linz, Αυστρία.
  • Επιλεγμένα έργα από φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • Έργα τέχνης, εγκαταστάσεις, παραστάσεις, ομιλίες κι εργαστήρια από προσκεκλημένους καλλιτέχνες, τεχνολόγους και ακαδημαϊκούς από την Κύπρο και το εξωτερικό.
  • Επιλεγμένα έργα από το πρόγραμμα Artist in Residence του CYENS Thinker Maker Space
  • Επιλεγμένα έργα και παρουσιάσεις από τα Τμήματα Έρευνας και Καινοτομίας του CYENS
  • Ζωντανή μουσική και street party

Tο πρόγραμμα εκδηλώσεων και σχετικές ενημερώσεις για το Φεστιβάλ WIP θα δημοσιεύονται μέσω της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ https://wip.cyens.org.cy/, καθώς και στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Kέντρου Αριστείας CYENS και του CYENS Thinker Maker Space.

Το κέντρο αριστείας CYENS, με ιδιαίτερη χαρά καλεί τόσο το ευρύτερο κοινό όσο και άτομα από τον πολιτιστικό, βιομηχανικό και ακαδημαϊκό τομέα να βιώσουν μια πληθώρα εμπειριών, οι οποίες αναδεικνύουν την αξία μεταξύ διεπιστημονικών συνεργιών και υποστηρίζουν το διάλογο μεταξύ κοινοτήτων στην Κύπρο και το εξωτερικό.

* Το WIP 22 – Brave New Humanity αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού έργου “Repairing the Present”, το οποίο έχει λάβει χρηματοδότηση από τη Γενική Διεύθυνση Δικτύων Επικοινωνιών, Περιεχομένου και Τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της συμφωνίας επιχορήγησης LC01641664.

techn.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close