30 November-1 December 2022
Eating News , Εστιατόρια

Το γαστρονομικό event της χρονιάς, στο Alasia Hotel

Δυο καταξιωμένοι σεφ ετοιμάζονται να μας δώσουν ένα ρεσιτάλ μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου 2022

Oι συνήθεις "ύποπτοι", οι ιθύνοντες του boutique Alasia Hotel, οι οποίοι μας έχουν διδάξει την υψηλή γαστρονομία τα τελευταία χρόνια, δίνουν εκ νέου, σε λίγες μάλιστα μόνο μέρες, τα ρέστα τους, με ένα ρεσιτάλ μαγειρικής.

chris port.jpg

Ο βραβευμένος ως Best chef of the Year 2020 και executive chef του ξενοδοχείου, Χριστόδουλος Θεοφάνους φιλοξενεί για 2 βραδιά (30.11 & 1.12.22) τον βραβευμένο chef Luca Piscazzi. Μια Four Hands γαστριμαργική, υψηλού επιπέδου εμπειρία 10 σταδίων που σχεδιάζεται εδώ και πολλές βδομάδες από τους δύο βραβευμένους chefs, στην οποία θα πρωταγωνιστήσει, εκτός από την αγάπη για την μαγειρική τέχνη, η αριστεία των πρώτων υλών της ξηράς και της θάλασσας, η δημιουργικότητα σε όλες της, τις εκφάνσεις, ο πλουραρισμός των γεύσεων και των αρωμάτων, μα συνάμα, το μεγαλείο της απλότητας.

Οι πρωτοπόρες τεχνικές προετοιμασίας και παρασκεύης που θα χρησιμοποιηθούν, θα εντυπωσιάσουν ακόμη και τους ειδήμονες του επαγγέλματος, ενώ οι οινόφιλοι θα έχουν για ακόμη μια φορά την ευκαιρία να απολαύσουν στο avant-garde Polo restaurant τα οινογαστρονομικά παντρέματα του πολυβραβευμένου sommelier Σωτήρη Νεοφυτίδη (Best Balkan Sommelier 2022). Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων, απευθύνεστε απ' ευθείας στο Alasia Hotel, στο τηλέφωνο 25 332000. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

luca.jpg

Chef Luca Piscazzi

Ό,τι και να γράψει κανείς για τον Ρωμαίο, έχοντας όμως και 30% ελληνικές ρίζες, chef Luca Piscazzi θα είναι πραγματικά λίγο. Ένας παγκόσμιος ταξιδευτής που γίνεται ένα με τη γαστρονομική κουλτούρα των χωρών στις οποίες εργάζεται, αφήνοντας σε κάθε μια το δικό του στίγμα. Ρώμη, Ισπανία, Πεκίνο, Hong Kong και Λονδίνο γίνονται το δεύτερό του σπίτι, με τον τελευταίο του σταθμό πριν μετακομίσει με την οικογένειά του στην Ελλάδα, το La Dame de Pic, να τον χαροποιεί ιδιαίτερα, εφόσον ως head chef, το εστιατόριο αποκόμισε 2 αστέρια Michelin.

Έξι μόνο μήνες μετά την ανάληψη της θέσης του head chef στο εστιατόριο Pelagos, του εμβληματικού Four Seasons Astir Palace στη Βουλιαγμένη, το εστιατόριο κατακτά το πρώτο του αστέρι Michelin. Η αγάπη για τη θάλασσα και τους καρπούς της, ο σεβασμός που τρέφει για την ιταλική και μεσογειακή κουζίνα, αλλά και το πάθος για τη αψεγάδιαστη γαλλική κουζίνα, αποτελούν το γαστρονομικό του DNA.

Συντάκτης: Δειπνολόγος

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close