Eating News , Εστιατόρια

Ο νέος χρόνος ξεκινά από το Ταβερνείο Το Ιστορικόν

Ένας ζεστός χώρος απ' όπου αναδύονται γνώριμες και λαχταριστές μυρωδιές

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιανουαρίου 2023

Σ’ ένα υπέροχο σημείο στην πρωτεύουσα, μια ταβέρνα κατάφερε -μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα- να ξεχωρίσει, τόσο για τα νόστιμα, παραδοσιακά πιάτα που σερβίρει όσο και για τη φιλοξενία που προσφέρει απλόχερα, κάνοντας τους Λευκωσιάτες και μη, να λιγουρεύονται τη στιγμή που θα βρεθούν ξανά στο φιλόξενο και «μυρωδάτο» περιβάλλον του χώρου.

IMG_5821.jpg

Ο λόγος φυσικά, για το «Ιστορικόν», ένα αυθεντικό ταβερνείο που θα συναντήσεις στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου, σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο, αλλά σε μία τοποθεσία μακριά από την κίνηση και τους έντονους ρυθμούς της πόλης.

Σε αυτό το παραδοσιακό ταβερνείο λοιπόν, θα απολαύσεις μυρωδιές που ξυπνούν αναμνήσεις, γεύσεις οικείες ή πιο σπάνιες, που κάνουν το φαγητό εμπειρία που θα θυμάσαι. Πρόκειται για έναν ζεστό και παρεΐστικο χώρο που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου, τόσο στον υπέροχο εξωτερικό του χώρο αλλά και στον εσωτερικό. Η γλυκιά ατμόσφαιρα που κρύβει το «Ιστορικόν», μπορεί να σε κάνει να ξεχαστείς με τις ώρες ζεσταίνοντας τα χέρια σου στην ξυλόσομπα, ενώ παράλληλα απολαμβάνεις νόστιμους μεζέδες και καλοψημένα κρέατα.

IMG_5747.jpg

Στο μενού θα βρεις αμιγώς κυπριακά και ελληνικά πιάτα, όπως σαγανάκι από κατσικίτσιο τυρί Κρήτης, σαλάτα ντάκος κ.ά, νόστιμες πληθωρικές μερίδες, μαγειρευτά, κρεατικά στη σχάρα και διαλεκτό μεζέ με 17 διαφορετικά πιάτα, καλοψημένο σουβλάκι, σεφταλιά και αρνίσια παϊδάκια.

Εδώ, τα πιάτα της ημέρας μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς πελάτες, μιας και προσφέρονται φαγητά με έμφαση στην εποχιακή πρώτη ύλη, όπως κόκκινα μανιτάρια, αγριελιά, βοδινό κρέας, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι σπαλομπριζόλες. Φυσικά, αξίζει να τονίσουμε πως καθημερινά έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε διαφορετικές γεύσεις και νοστιμιές. Στο μαγαζί θα συναντήσετε παραδοσιακά προϊόντα, για παράδειγμα χαλίτζι του Πύργου.

Αν αγαπάς του μερακλίδικους, παραδοσιακούς μεζέδες (€17.50), τότε παράγγειλε τον μεζέ του που θα απογειώσει κάθε λεπτομέρεια στον ουρανίσκο σου: σαλάτα, αλοιφές όπως τζατζίκι, ταχίνι, χούμους με παντζάρι, χαλλούμι, λουκάνικο, μανιτάρι, εξαιρετικές μελιτζάνες με φέτα, ρόκα με αβγά, μπέκρη μεζέ και τυλιχτό μουσακά που θα λατρέψεις! Ακολούθως, στο τραπέζι σου θα φτάσει το βαρύ πυροβολικό των κρεατικών, με μαλακά και καλοψημένα σουβλάκια, τη χοιρινή πανσέτα, τη μυρωδάτη σεφταλιά και το σουβλάκι κοτόπουλο συνοδευμένα με φρέσκες τηγανητές πατάτες.

Σου προτείνουμε αναμφίβολα να δοκιμάσεις τα λαχταριστά αρνίσια παϊδάκια που χρεώνονται με το κιλό και θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Επειδή όμως, όσο κι αν φας, πάντα θέλεις ένα γλυκό για επιδόρπιο, στο ταβερνείο αυτό προσφέρονται πεντανόστιμα γλυκά τα οποία και αλλάζουν συχνά. Αν το επισκεφτείς θα δοκιμάσεις το ζουμερό γαλακτομπούρεκό του, τον μπακλαβά και το μίλφειγ του μαγαζιού, το τέλειο κλείσιμο σ’ ένα υπέροχο γεύμα.

IMG_5822.jpg


Στον γραφικά διακοσμημένο χώρο του, πλάι στην αναμμένη ξυλόσομπα, θα απολαύσεις την κυπριακή κουζίνα στα καλύτερά της, μαζί με την παρέα σου, και σε καμία περίπτωση δεν θα φύγεις απογοητευμένος ή πεινασμένος. Αξίζει να αναφερθεί, πως αν θέλεις να συνδυάσεις διασκέδαση με φαγητό, κάθε Παρασκευή θα τρως με τη συνοδεία live μουσικής.


Κι επειδή τα παραδοσιακά γλυκά, τα αυθεντικά που διατηρούν «άρωμα» από το παρελθόν, εναρμονισμένα στο σήμερα, έχουν μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας, το "Ιστορικόν" θα ανοίξει σύντομα ένα παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο με εξαιρετικά σιροπιαστά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.

Εσύ απλά κάνε κράτηση και προετοιμάσου να γευτείς και πάλι τα μοναδικά πιάτα του

Ανοικτό Τρίτη - Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι.

(22 780555) Μαρκoυ Δράκου, Άγιος Δομέτιος, 2369 Λευκωσία. Τρ-Σ 17.00-00.00 & Κ 11:00-16:00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close