Cine News , Κινηματογράφος

Το «Avatar: The Way of Water» ξεπέρασε τα $2 δισ. παγκοσμίως

Η 6η ταινία στην ιστορία του σινεμά

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2023

Μετά από μόλις έξι εβδομάδες κυκλοφορίας, το επιτυχημένο σίκουελ του Τζέιμς Κάμερον «Avatar: The Way of Water» ξεπέρασε τα 2 δισ. δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις εισιτηρίων.

Είναι η έκτη ταινία στην ιστορία - και πρώτη σε περιόδους πανδημίας - που ξεπέρασε το ορόσημο αυτό και μπήκε στην αποκλειστική λέσχη που περιλαμβάνει τα «Avatar», «Avengers: Endgame», «Τιτανικός», «Star Wars: The Force Awakens και «Avengers: Infinity War.»

Πλέον, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον είναι υπεύθυνος για τρεις από τις έξι ταινίες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών. Είναι επίσης ο μόνος σκηνοθέτης με τρεις ταινίες που έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα, το «The Way of Water» έχει επιτύχει επίσημα τον υψηλό στόχο που έθεσε ο Κάμερον πριν από την κυκλοφορία της ταινίας.

Πριν ξεκινήσει η προβολή του σίκουελ στους κινηματογράφους, είχε πει στο GQ ότι το «Avatar 2» αντιπροσωπεύει «τη χειρότερη επιχειρηματική υπόθεση στην ιστορία του κινηματογράφου» επειδή πρέπει να γίνει μία από τις τρεις ή τέσσερις ταινίες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών για να ξεπεράσει το κόστος.

Το πρώτο «Avatar», το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στους κινηματογράφους πριν από 13 χρόνια, παραμένει η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών με 2,9 δισ. δολάρια.

Το «Avengers: Endgame» ακολουθεί πολύ πίσω στη δεύτερη θέση με 2,79 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο «Τιτανικός» είναι η τρίτη στη λίστα ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις όλων των εποχών με 2,19 δισ. δολάρια.

Μέχρι στιγμής, το «The Way of Water» έχει αποφέρει 598 εκατομμύρια δολάρια στο εγχώριο box office και 1,4 δισ. δολάρια διεθνώς.

Στο εξωτερικό, οι αγορές που ξεχωρίζουν είναι η Κίνα (229 εκατομμύρια δολάρια), η Γαλλία (129 εκατομμύρια δολάρια), η Γερμανία (117 εκατομμύρια δολάρια), η Κορέα (96 εκατομμύρια δολάρια) και η Βρετανία (81 εκατομμύρια δολάρια). 

Η Disney, δε, η οποία κατέχει τα δικαιώματα του «Avatar» μετά την απόκτηση της 20th Century Fox το 2019, ξόδεψε περίπου 460 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή και την προώθηση του «The Way of Water», καθιστώντας το μια από τις πιο ακριβές ταινίες όλων των εποχών.

Πηγή: LIFO

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close