Δημοσιεύτηκε στις 06 Φεβρουαρίου 2023
Πάντα όταν ανοίγει ένας νέος χώρος υπάρχει η περιέργεια για το πώς είναι το φαγητό που σερβίρει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιλάμε για έναν πολυαναμενόμενο νέο εστιατόριο, της Columbia Restaurants, στη Μακαρίου της πρωτεύουσας, με μια βραβευμένη σεφ πίσω από το μενού, άρα μπορούμε να πούμε πως σίγουρα περιμέναμε πώς και πώς.
Βρίσκεται, όπως είπαμε, στην ανανεωμένη Μακαρίου που σιγά – σιγά αρχίζει να παίρνει τα πάνω της ξανά, στον χώρο που μέχρι πρότινος στεγαζόταν το Da Capo. Το εντυπωσιακό interior design κλέβει τις εντυπώσεις μόλις μπεις, με έντονο το πράσινο και τις αποχρώσεις του και τα γήινα χρώματα.
Οι φωτογραφίες που είχαμε δει ήταν σίγουρα εντυπωσιακές, ωστόσο δεν σε προετοιμάζουν για το πόσο χαλαρός και cozy είναι ο χώρος. Οι βιβλιοθήκες πίσω από τους καναπέδες σίγουρα προσδίδουν σ’ αυτό, κάνουν τον χώρο να μοιάζει πιο οικείος και προσιτός ενώ ακριβώς απέναντί τους, η μεγάλη μπάρα δένει εξαιρετικά με τα υπόλοιπα, σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις για να απολαύσεις το ποτό σου.
Το brunch μενού αποτελείται από γνώριμες επιλογές, σαφώς αναβαθμισμένες για να σου προσφέρουν κάτι καινούργιο.
Παραγγείλαμε τρία πιάτα:
Το ένα, Morning Crunch με δύο βραστά αβγά ελαφρώς τηγανισμένα σε ιαπωνικά crumbs, κατσικίσιο τυρί με ξηρούς καρπούς, ντομάτες, μαγιονέζα μπέικον και tapioca chips. Αυγά βρασμένα όπως και όσο πρέπει, ισορροπημένες γεύσεις με το tapioca να προσδίδει μια ενδιαφέρουσα crunchy νότα και απαραίτητη αναφορά στη μαγιονέζα μπέικον που δένει άρτια με τα υπόλοιπα και εξυψώνει τις γεύσεις.
Το δεύτερο, Scrambled Eggs, σερβιρισμένα σε ένα ιδιαίτερο πιάτο που δεν προδίδει την ποσότητα της μερίδας. Πινελιές από αβοκάντο και spicy mousse γιαουρτιού, γαρνιρισμένο με τραγανές πατάτες και καραμελωμένο μπέικον σε strips, δένουν αρμονικά σε κάθε πιρουνιά.
Το τρίτο και τελευταίο, το Henry’s Benedict, με ποσέ αβγά σε ολόφρεσκο ψωμάκι, σος bearnaise, πουρέ αβοκάντο και τραγανές γλυκοπατάτες με σπαράγγια να κάνουν τη διαφορά σε ένα, κατά τα άλλα, γνωστό και αγαπημένο πιάτο.
Για φινάλε, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα pancakes. Charcoal Pancakes με κρεμώδης λευκή σοκολάτα, μούρα και κρέμα βανίλιας αλλά και με τη μπλε spirulina να χρωματίζει τα pancakes και το πιάτο και, συνεπώς, να δημιουργεί ένα απρόσμενο… μπλε θέαμα που κεντρίζει το ενδιαφέρον μόλις το ακουμπήσει ο σερβιτόρος στο τραπέζι. Αφράτα, ολόφρεσκα, νόστιμα, με τη λευκή σοκολάτα να γλυκαίνει όσο πρέπει τα charcoal pancakes, σε μια πρόταση που σε ικανοποιεί στο μάξιμουμ χωρίς να σε λιγώνει.

Αλλά αυτό ισχύει για όλα τα πιάτα που δοκιμάσαμε. Το μενού, που επιμελήθηκε η σεφ Κωνσταντίνα Ιωάννου, αποτελείται από πιάτα που ικανοποιούν τον ουρανίσκο με πολλές και διάφορες γεύσεις να ισορροπούν, δημιουργώντας συνδυασμούς που εντυπωσιάζουν, σε πιάτα που, τελικά, νόμιζες πως γνώριζες αλλά εδώ είναι αλλιώς.
(22351111) Λεωφόρος Μακαρίου Γ 30Β, Λευκωσία
Συντάκτης: Νάκης Αντωνίου
Σχετικά
Φούρνοι Ζορπάς: Μοιράζoυν χαμόγελα και ελπίδα σε στέγες ηλικιωμένων
Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υπάρχει» και της συνεργασίας με το ΠΣΣΕ θα προσφέρουν βασιλόπιτες
Το νέο luxury café που μόλις άνοιξε είναι φτιαγμένο για τους λάτρεις του specialty coffee
Χρυσές λεπτομέρειες, royal blue αισθητική και premium καφές σε έναν χώρο που ετοιμάζεται να γίνει το νέο Instagram hotspot της πόλης
30 γευστικές προτάσεις για γιορτινές εξόδους την περίοδο της Πρωτοχρονιάς στη Λευκωσία
Εστιατόρια, ταβέρνες και all-day στέκια για να υποδεχτείς το νέο έτος με καλό φαγητό, όμορφη ατμόσφαιρα και διάθεση για γιορτή
Πού θα φας έναν από τους πιο νόστιμους κυπριακούς μπουφέδες στο νησί
Φάγαμε παραδοσιακή κουζίνα στο σπιτικό της κ. Γιώτας και έχουμε να πούμε τα καλύτερα
Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια
Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
Η νέα ρετρό τζελατερία στην παλιά πόλη σερβίρει αυθεντικό gelato, καφέ και θεϊκά γλυκά!
Στα Gelato θα μάθουμε τι σημαίνει αυθεντικό, χειροποίητο gelato!
10 τοπ ζαχαροπλαστεία για τα γλυκά των γιορτών
Κορμοί, τάρτες, εντυπωσιακές τούρτες, φίνες κρέμες και αμαρτωλά σοκολατένια γλυκά μάς περιμένουν στα ζαχαροπλαστεία της Κύπρου, που έχουν βάλει τα καλά τους.
Αγαπημένο καλοκαιρινό στέκι της Λευκωσίας, τώρα ανοικτό και τον χειμώνα
Σε ένα νέο και ανακαινισμένο χώρο
Η Βρετανία απαγορεύει το βράσιμο των ζωντανών αστακών
Κυβερνητικοί βουλευτές στη Βρετανία χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο για τους αστακούς ως «φιλόδοξη μεταρρύθμιση» - Τι αλλάζει
SHIBUI Asian Gourmet Club: Εκεί όπου η ασιατική δεξιοτεχνία συναντά τον παλμό της Λεμεσού
Shinseina: Η αυθεντική έκφραση του ιαπωνικού Omakase στην Κύπρο
Η αυθεντικότητα αποτελεί το θεμέλιο του Shinseina Contemporary Japanese Restaurant
Χριστουγεννιάτικο Media Brunch στη Lidl Food Academy
Σε μία ζεστή, γιορτινή συνάντηση, η Lidl Κύπρου φιλοξένησε - όπως κάθε χρόνο - φίλους και συνεργάτες από τον χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.